dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
QSS: Közép-Kelet

QSS - Közép-Kelet

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: QSS
Album: Keressük!
Szövegírók: Bajtai Barangó Zoltán
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 6540 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Közép-Kelet

Törvénnyé tett tévedések
Kelet-sarki éjszaka
Üres évre üres év megy
Ellenfele önmaga

Titkárnokok praktikáit [Öngyilkosok, alkoholisták
Meddig tûrjük s mióta Meddig bírjuk s mióta
Disznóságaiktól bûzlik Hátországunk összeomlott]
Közép-Kelet-Európa

Gazdasági õsközösség
Nyomorunkban verekszünk
Némán tûrjük, hogy eldöntsék
Mit akarnak helyettünk

Elbájoló leprafészek
Büszke vagyok hazámra
Mint öngyilkos idült részeg
Süllyed lassú halálba

Kényszerhelyzet-állapot
Tiszteljük a váll-lapot

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Megjelent a Qualitons új dala és videoklipje

Tavaly decemberben jelentette be visszatérést az utóbbi évek egyik legnagyobb nemzetközi érdeklődését kiváltó hazai együttese, a Qualitons. A vicces díszletben bemutatott live session után most 180 fokos fordulatot véve egy igencsak komoly, a gyász témáját körbejáró videoklip kíséretében jelentetik meg új, Lil’ Bonch című dalukat.

 

Másfél év szünet után döntött úgy a Qualitons csapata, hogy új felállásban folytatja a zenélést. A pszichedelikus funk-rock zenekar 2019-ben az első magyar produkció volt, amely meghívást kapott az Egyesült Államok egyik legismertebb, kifejezetten új zenék bemutatására specializálódott rádiója, a KEXP stúdiójába.



 

Érdekesség, hogy a most megjelenő Lil’ Bonch című instrumentális dal első változata is ugyanabban az évben született: Boros Levente (dobok/vokál), Hock Ernő (basszusgitár/vokál) és Szőke Barna (gitár/vokál) akkor még úgy gondolta, hogy a zenekar világától kicsit távolabb esik, és egyfajta side projektként tekintettek az ekkor született szerzeményre. Végül az élet úgy hozta, hogy a tavaly decemberben a korábbi billentyűs Menyhei Ádám, valamint a KEXP videóban is szereplő Weil András közreműködésével újjáalakult The Qualitons zenei univerzuma a korábbinál sokkal szélesebbre tágult, ezért újra elővették ezt a dalt is.

 

A Lil’ Bonch témája egy kisiklódi ritka magyar melódiára épül. Ahogy Hock Ernő fogalmaz: “A dal többi része kvázi csak egy rím erre a különleges és megindító dallamra.”

 

A szokatlan inspirációk gyűjtése egyébként nem áll messze a Qualitons világától, Szőke Barna szerint:

 

“Rengeteg zenét hallgatunk, ráadásul mindannyian nagyon különféléket. Erre a népzenei világra például Ernő talált rá. Akarva-akaratlanul inspirál minket ezer dolog, vagy az, amiben épp vagyunk.”

 


 

A Lil’ Bonch ráadásul egy látványos videoklip kíséretében jelent meg - az Éry Franciska rendezésében és Szemerey Bence operatőri munkájával készült kisfilm a régi terhek elengedésére és az új inspirációk befogadására koncentrál. A történet szerint a zenekar öt tagja egy nehéz koporsót cipel, egyre szürreálisabb helyszíneken és egyre nehezebb útvonalon. A közös, szavak nélküli zarándoklat végén elérkezünk a feloldozáshoz, és a gyászt eufória váltja fel.

 

Az újjáalakult  The Qualitons tehát minden szempontból új fejezetet nyit, amelyet május 10-én a Magyar Zene Házában koronáznak meg egy lemezbemutató koncerttel. Természetesen - ahogy megszokhattuk tőlük - ez sem lesz konvencionális: az új számok mellett sok különlegességgel készülnek.

 

Az új, Club Eco Vol. I - The Trail című album anyagát először vinyl lemezen jelentetik meg, amihez egy ideig kizárólag a koncerten lehet majd hozzájutni. A lemezboltokban május 20-tól lesz megvásárolható a hanglemez, míg digitálisan a Bandcampen lesz elérhető az album.

 

The Qualitons - Lil’ Bonch: https://youtu.be/GLnlFIGEWhI

 

The Qualitons - Óceán + Te utad live session: https://www.youtube.com/watch?v=IH2OPBzlTpo

 

The Qualitons - KEXP: https://www.youtube.com/watch?v=fVeZHi9I5zE&t

 

 

 

Fotó: Qualitons