Előadó: | Kispál és a Borz |
---|---|
Album: | Holdfényexpressz |
Megjelenés: | 1998 |
Hossz: | 3:52 |
Szövegírók: |
Lovasi András Tóth Zoltán József |
Lovasi András Kispál András Tóth Zoltán (Csülök) |
|
Kiadó: | PolyGram-3T |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Már délután elszívtam s utána mondtam a
csajomnak
Legyen ez ilyen nap sötétítsd be ablak angyal vagy
Kapcsoljuk be TV-t nézzük a felhős ég hogy szalad
Ottan a spektrumon utána megdugom míg guppikat
Bökdösnek a szálkák ha csipkedik a szárnyát egy
hal
Dögnek ottan a Duna TV-n nemkaptak hétvégén
eleget
Az erkélyen muskátlik ott eszünk szalámit
Magába meglátszik lehellet a légző rendszered
Ahogy csinálja az oxigén ellátást fenntartó
Légmozgást jaj de szép ez a kis élet hogy ilyenbe
Nem téved és szép zenét rakok be és zenél a
Belseje is ám a hasadnak a fejemet ráhajtom
És hallgatom hallgatom ott bent hogy vagy
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál