dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fhészek: Bár

Fhészek - Bár

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Fhészek
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 30383 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Bár

ODUPLA:

Báros a hangulatom, bár már nálam ez nem fless.
Sebhelyesek settenkedtek, sem helyesek és nem fejesek.
Fejetlen kisgyerekek voltunk, de még nem vágtuk,
ez a kút a WU, amibe beleesünk, ez lesz a vesztünk.
Gyere közelebb, hadd meséljek ennél szebbeket, a rakétát átadom, de nem feledem,
mikor egyszer szétverték a fejem,
de nem kérdeztem mit vétettem, szerelembe is beleestem.
Szilvia fényesebb, mint a hajnal csillaga, csillapíthatatlan érzések hada, Angie szava.
Még emlékszem a szagodra, vak voltam, de már látok,
hideg korlátok, sarkok, itt vannak a wacuumos arcok.
Készfhészek, Odupla, meg Kórboncnok,
A haláltól ódzkodok, vacogok, ha a magányra gondolok.
Gondolatban, gondolában, gondolkozok, sóhajtok, mokoját gyújtok, ti meg csak gyúrtok.
Lámpát gyújtok az éjszakában, hallgass az éj szavában, élj szabadon, mint a Szaharában,
szemedet vájják ki a szarkák, ha szádra veszed a Sectah-t,
Tábortüzet rakok az üres téren.
Látszik a leheletem az üvegen, üldözött lettem, csúf öregek suttognak körülöttem.
Körön belül körülbelül nem tudom mit vétettem.

SAIID:

Az egyik hányik a pucctól, a másiknak bűz van a tabánban
De itt, ott is lopnak, mint a ?Tűz van babám?-ban
Pöttöm Pannáknak, Hüvelyk Matyiknak kisujjnyi a szállás
szóra bírnak, ha indul a kisujj-nyiszálás
Sok aki dzsóra virrad ott is, Párosok, meg páratlanok
Sárosok, meg ártatlanok, elítéltek, pártatlanok
Nem menekülhet az ál-intelek2Unlimited,
A fáin telek túloldalán is állon intenek
A tudásod ásod alá, mert az túl általános
De lesz megint ősz, és jönnek megint telek
Egyesek le tudják szarni, de legyintenek bután is
Ez már annyira véres, hogy szinte nem brutális
Itt színtelen a színes, szagtalan az aktuális, amit hintenek
Nincs a másiknak a szintje meg
De nekimennek a hintóknak a hentesek
Mert túl sokáig lógtak kint a szennyesek...
Kertváros, herkások, telehányt wc
Egyedül nem megy csak a fele abc
Spanom mérd meg még egyszer kérlek a másfél g-t
De most használj más mércét
Mindenhol klikkekben ülünk, mint az utolsó vacsorán
De ez hagyomány, mint a késsel hadonászó apukák
ha felsír esténként a nem kívánt adomány
na jóvan ne pofázzá? adom má?!
Álmomban egy au-pair lecidál a tengeren is túl
És az alkesz megráncigál, ha a kender letisztult
De igazából silány ez a valóság
A nők csak műkörmös, parókás,
Fiatalnak tűnő parfümtől bűzlő csalóka mamókák
Itt az oldalwiz az halott ág.
Összekólázott ruhák lógnak a fregolin
Szól a halálfos zsigulikból a shaolin!

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.


Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban kerül majd sor.  A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán az életműdíjasokhoz kapcsolódóan többek között olyan filmeket nézhet majd meg a közönség, mint a Kontroll, a Csak szex és más semmi, a Macskajáték és az Angi Vera. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt lesz majd először látható a Sziget a szárazföldön című klasszikus frissen restaurált verziója is.

 

Az idén 87. születésnapját ünneplő Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, a Balázs Béla Stúdió alapító tagja, 1956 és 1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt Máriássy Félix osztályában. Az 1967-ben készült stílusteremtő lírai dokumentumfilmje, a Meddig él az ember. 1968-ban készítette el első nagyjátékfilmjét, a dokumentarista és játékfilmes technikákat izgalmas vegyítő Sziget a szárazföldönt Kiss Manyival a főszerepben. Az 1983-as Mária-nap című filmje Szendrey Júlia életének motívumai alapján készült. Mindhárom alkotást bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. 1989-es Tutajosok című munkája az Európa-szerte nagy figyelmet kapott tiszaeszlári per témáját dolgozza fel.1994-ben saját kisregényét vitte filmre Ébredés címmel, gyerekkori élményeiről. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt először láthatja majd a hazai közönség a Sziget a szárazföldön című filmjének frissen restaurált verzióját.


Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a MMA rendes tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már négyéves korában szerepelt színpadon. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában, majd 37 éven át a Madách Színház tagja volt. Kamera elé először 1966-ban állt, azóta több mint 50 filmben és tévéjátékban szerepelt, melyek közül a Nem szoktam hazudni, A veréb is madár, a Hahó Öcsi, a Gyertek el a névnapomra és Az élet muzsikája című filmekre a legbüszkébb.  Legismertebb szerepeinek egyike az 1978-ban bemutatott Abigél című tévésorozat Zsuzsanna nővére. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a Macskajáték című filmjét vetítik, mellyel egyben a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerzőre is emlékezünk.


Gulyás Buda Balázs Béla-díjas magyar operatőr, egyetemi tanár 1949-ben született. 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan legendás sorozatoknak volt az operatőre, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft. és olyan népszerű filmeket fényképezett, mint Bujtor István Hamis a baba (1991) és Három testőr Afrikában című filmje 1996-ban, vagy Goda Krisztina három közönségsikere, a Csak szex és más semmi című 2005-ös vígjáték, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem és a 2008-as Kaméleon. A fesztiválon az általa fényképezett Csak szex és más semmi filmet nézhetik meg a filmbarátok.


Selmeczi György a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész 1952-ben született Kolozsváron. Először a bukaresti Zeneművészeti Főiskolán, 1975-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1976-tól 1977-ig Pierre Boulez, majd 1979-ben Daniel Charles irányításával dolgozott Párizsban. Magyarországon kívül Európa számos országában hangversenyezik karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként. Közel hatvan film zenéjét jegyzi, melyek között olyan ikonikus alkotások is szerepelnek, mint az 1978-ban készült Angi Vera, a Megáll az idő, az Idő van és a Szirmok, virágok, koszorúk a nyolcvanas évekből. Legutóbb a 2022-ben készült Toldi - A mozifilm című animáció zenéjét komponálta. A Magyar Mozgókép Fesztivál az Angi Vera vetítésével tiszteleg előtte.


Deimanik Tamásné Baba Balázs Béla-díjas fénymegadó közel ötvenéves pályafutása alatt olyan filmeken dolgozott, mint a Ripacsok, az Örökség, a Kopaszkutya, a Dögkeselyű, a Könnyű testi sértés, a Szirmok, virágok, koszorúk, az Idő van, a Roncsfilm, a Csinibaba, a Valami Amerika vagy A martfűi rém. A fesztiválon az általa fényelt Kontroll című filmet vetítik.


A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. Idén június 12-15. között a legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel várja a közönséget Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.


Fotó: MOZ.GO