dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fhészek: 120

Fhészek - 120

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Fhészek
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 16266 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

120

KÓRBONCNOK:
Szokratesz odatesz, 5ös szókra teszt, összeáll velünk, itt a Fhészek a best,
Szokratesz odatesz, 5ös szókra teszt, összeáll velünk, itt a Fhészek a best
19 best, húzzál fel egy mezt, basztatott azbeszt, amit mondok az lesz,
Felakasztott az mezt, full beton beez nest, azt mondod kispest nem kis test
Nozza nektek a nem kis flesst, szeressük a sokat a nem kis cash-t,
Nem húzunk le, mert nem “kispest”…

Itt van az új szar, olyan 120-al, jöhet 120 raj, szókba tesszük Szokratesszel,
a szombat flessel, KP kessel, én meg adózok a verssel, mert jobban vágjuk mint Wagner.
Ne ülj le, állj fel, hájfej! A MokkaCukába elveszett a kanál,
rímünk az talál a füledre, Bárándyt hívjuk a legdurvább ügyekbe,
olyan oltást rejt a tavasz a rügyekbe, maradj cüvekbe',
mert lecinkelsz, egy deci gecivel, a csajod lesz a hunyó ecipecivel,
a mercis Bettivel hardcore pettingel pedzeget, a szilikonra edzeget,
várja gyémánt fasszal a herceget, Sztív város alatt, meg lopja a hertzeket,
várok meg perceket, nagyobb a KO, mint Klichko-Mephisto,
A buksza meg rajta van a diablo-s akton, kiadós sakkon, kiadós fuckon,
mint pengeél a kardon nincs kiadós pardon, max zöld,
a kidobó meg szuper size-al ölt, Fhészek csak költ, egy körön rádver két kört
Szokratesszel felbaszom a légkört, Jézus az alap,
Sztív olyan szamócába harap, ami édesebb a méznél, vagy benéznél keserűt,
elvileg be sem üt, spanom kőre vese műt
Én csinálok 2 cigit, azt’ jó éjt… Cidázzon ki az egész jó nép!

SZOKRATESZ:
találd ki...:)

ODUPLA:
Minden nap csak a tériszony, vért iszom, jézusom!
pumpál a pulzusom, mosom tisztán a kacsóm, pancsos ribancot cibálok a csapon,
ki van a flakkom, kamatostul visszaadom, amit hoz nekem a spanom.
Fhészek a porondon Szokratesszel, pont dzsókba flessel,
szóval üzenek majd az üzemmel, ha az ML-em üzemel,
tűzz el mert a bűzöd űz el, Sztív a szádba vizel a viszkissel a grand prixissel, prixisbe,
vissza a jövőbe, beviszlek az erdőbe, cidázz ki, ha nem jutunk dűlőre,
jövőre odáig züllök, hogy kilőlek az űrbe, akkor leszel zűrbe, üres üvegbe, üregbe,
üdülünk üdülőbe’ luxusba, szarok az arcodra kajszira,
balcsiba fojtalak majd talonba, ballonba nyomtuk etalonba,
gombát rágcsálsz a sötét sarokba, blankolva, blantolva blokkolok bangkokba,
pénzt rakok a bankodba, faszom az arcodba! be vagyok farcolva.
cikázva haladok a célba, facérba, cérna metélve, el vagy vetélve, élve, vagy halva,
felraklak a falra, Poncius Pilátussal nyomulok a parkba

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ők a Magyar Mozgókép Fesztivál idei életműdíjasai

Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal.


Az ünnepélyes díjátadóra a Magyar Mozgókép Fesztivál keretében, 2024. június 14-én este Balatonfüreden, a Kongresszusi Központban kerül majd sor.  A június 12-15. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban megrendezendő legnagyobb hazai filmes mustrán az életműdíjasokhoz kapcsolódóan többek között olyan filmeket nézhet majd meg a közönség, mint a Kontroll, a Csak szex és más semmi, a Macskajáték és az Angi Vera. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt lesz majd először látható a Sziget a szárazföldön című klasszikus frissen restaurált verziója is.

 

Az idén 87. születésnapját ünneplő Elek Judit Kossuth- és Balázs Béla-díjas filmrendező és forgatókönyvíró, a Balázs Béla Stúdió alapító tagja, 1956 és 1961 között a Színház- és Filmművészeti Főiskola diákja volt Máriássy Félix osztályában. Az 1967-ben készült stílusteremtő lírai dokumentumfilmje, a Meddig él az ember. 1968-ban készítette el első nagyjátékfilmjét, a dokumentarista és játékfilmes technikákat izgalmas vegyítő Sziget a szárazföldönt Kiss Manyival a főszerepben. Az 1983-as Mária-nap című filmje Szendrey Júlia életének motívumai alapján készült. Mindhárom alkotást bemutatták a Cannes-i Filmfesztiválon. 1989-es Tutajosok című munkája az Európa-szerte nagy figyelmet kapott tiszaeszlári per témáját dolgozza fel.1994-ben saját kisregényét vitte filmre Ébredés címmel, gyerekkori élményeiről. A tavalyi nagysikerű Cannes-i vetítés után itt először láthatja majd a hazai közönség a Sziget a szárazföldön című filmjének frissen restaurált verzióját.


Piros Ildikó Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes művész, a MMA rendes tagja, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja már négyéves korában szerepelt színpadon. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán Várkonyi Zoltán osztályában, majd 37 éven át a Madách Színház tagja volt. Kamera elé először 1966-ban állt, azóta több mint 50 filmben és tévéjátékban szerepelt, melyek közül a Nem szoktam hazudni, A veréb is madár, a Hahó Öcsi, a Gyertek el a névnapomra és Az élet muzsikája című filmekre a legbüszkébb.  Legismertebb szerepeinek egyike az 1978-ban bemutatott Abigél című tévésorozat Zsuzsanna nővére. A Magyar Mozgókép Fesztiválon a Macskajáték című filmjét vetítik, mellyel egyben a nemrégiben elhunyt Eötvös Péter Kossuth-díjas zeneszerzőre is emlékezünk.


Gulyás Buda Balázs Béla-díjas magyar operatőr, egyetemi tanár 1949-ben született. 1979-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Olyan legendás sorozatoknak volt az operatőre, mint a Linda, az Angyalbőrben, a Família Kft. és olyan népszerű filmeket fényképezett, mint Bujtor István Hamis a baba (1991) és Három testőr Afrikában című filmje 1996-ban, vagy Goda Krisztina három közönségsikere, a Csak szex és más semmi című 2005-ös vígjáték, a 2006-ban készült Szabadság, szerelem és a 2008-as Kaméleon. A fesztiválon az általa fényképezett Csak szex és más semmi filmet nézhetik meg a filmbarátok.


Selmeczi György a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Erkel-díjas zeneszerző, zongoraművész, karmester, operarendező, érdemes művész 1952-ben született Kolozsváron. Először a bukaresti Zeneművészeti Főiskolán, 1975-től a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskolán folytatta tanulmányait. 1976-tól 1977-ig Pierre Boulez, majd 1979-ben Daniel Charles irányításával dolgozott Párizsban. Magyarországon kívül Európa számos országában hangversenyezik karmesterként, zongoraművészként és zeneszerzőként. Közel hatvan film zenéjét jegyzi, melyek között olyan ikonikus alkotások is szerepelnek, mint az 1978-ban készült Angi Vera, a Megáll az idő, az Idő van és a Szirmok, virágok, koszorúk a nyolcvanas évekből. Legutóbb a 2022-ben készült Toldi - A mozifilm című animáció zenéjét komponálta. A Magyar Mozgókép Fesztivál az Angi Vera vetítésével tiszteleg előtte.


Deimanik Tamásné Baba Balázs Béla-díjas fénymegadó közel ötvenéves pályafutása alatt olyan filmeken dolgozott, mint a Ripacsok, az Örökség, a Kopaszkutya, a Dögkeselyű, a Könnyű testi sértés, a Szirmok, virágok, koszorúk, az Idő van, a Roncsfilm, a Csinibaba, a Valami Amerika vagy A martfűi rém. A fesztiválon az általa fényelt Kontroll című filmet vetítik.


A Magyar Mozgókép Fesztivál a magyar film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. Idén június 12-15. között a legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel várja a közönséget Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében.


Fotó: MOZ.GO