Előadó: | PG csoport |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egy régen vége századvégi hangulaton
menekül az élet a szemben jövő villamoson.
Az élet rohan, és magával rántja a villamost
a sínek között összesimul 3 hatos.
S egy régen-vége, századvégi hangulaton
az összes magyar ott szorong a peronon!
Ne szálljon le, ha a csengő szól, ha
a berregő szól, leszállni tilos!
Egy még nem vége, már nem régi villamoson
minden élet élete a peronon.
Szélen az élet, az álom az áldott indulás,
minden álom, az életből nincs folytatás!
S egy régen-vége, századvégi hangulaton
az összes magyar ott szorong a peronon!
Ne szálljon le. . .
Alföldi Élet, és Alföldi Ember és
Alföldi Álom és Alföldi Rend,
Alföldi Ország és Alföldi Rendszer,
és Alföldi, Alföldi, Alföldi csend!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál