dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Légy jó mindhalálig /musical/: A bűnös

A bűnös

(Pósalaky):
Ki bűnben él, az sötétben él,
rejti az arcát, ne érje fény,
rajta a jel, hogy bűnös, bűnös, bűnös.

Fél, de bárhogy menekül,
előtte jár a bűn,
mocsárként húzza le,
a lelkére kövesül,
nincs kiút, hisz bűnös, bűnös, bűnös.

A szó, a lélegzet,
mind terhévé vált,
mind vádlója lett,
mert bűnös, mert bűnös.

Tisztán, emelt fővel
már nem jár sohasem,
nincs más, csak a szégyen,
amit őröl odabenn.
Űzi a múlt, mely bűnös, bűnös, bűnös.

Otthont, nyugodt álmot,
békét sose lel.
Gyűlöl, hisz a bűnből
csak újabb bűn terem.
Amit tesz, amit vágy,
mind bűnös, bűnös, bűnös.
Mind bűnös.

A sors mint játékszert
úgy hányja-veti őt
és úgy pusztul el,
mint bűnös, mint bűnös.

(Misi):
Mért nem cselekszik
az emberek a jót?
Mi késztet kimondanunk
sok hazug szót?
Miért lesz gonosszá
megannyi felnőtt?
Miért téved rossz útra a gyermek?

Hol a gyerektől is lopnak,
mit ér a tisztesség?
Mért irigylik mások örömét?
Mért vész el a jó?
Hiszen a bűn iszonytató!

(Pósalaky):
A szó, a lélegzet
mind terhévé vált,
mind vádlója lett,
mert bűnös, mert bűnös,
mert bűnös!

(Misi):
A szó, a lélegzet
mind terhemmé vált,
mind vádlómmá lett.
Bűnös, bűnös, bűnös!

(Pósalaky):
Nem jön soha senki,
aki néki megbocsát,
Isten meg nem hallja,
bárhogy kérlel megváltást.
Holtában se más,
csak bűnös, bűnös, bűnös.

(Misi):
Hol a gyerektől is lopnak,
mit ér a tisztesség?
Mért irigylik mások örömét?
Mért vész el a jó?

Bűnös, bűnös, bűnös!

(Pósalaky):
Bűnös, örökkön bűnös!

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.