dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Freezer: Mással játsz

Mással játsz

Máshol ébredtél, kérdem hol jártál,
Arcod elrejted, csak egy álarc vár,
Az ajkad forró, tested reszket még,
Látom már, nem vagy csak az enyém.

Ugyanolyan nehéz, mindig ez az egész,
Bármerre is mész, csak előre nézz,
Ugyanolyan nehéz, mindig ez az egész,
Tudom ez az utam, amin mennem kell.

Refrén:
Merre jársz, és merre mész, nem számít már,
Jól tudod, hogy túl kevés, amit adhatnál,
Nem kellesz rég, hát nem kérek mást,
Menj el, és ma éjjel mással játsz.

Új reggel ébred a hajnalból,
Nem félek többé már a hangodtól,
Játszom most én is, amit játszottál,
Nem kellesz akkor sem, ha változnál.

Ugyanolyan nehéz, mindig ez az egész,
Bármerre is mész, csak előre nézz,
Ugyanolyan nehéz, mindig ez az egész,
Tudom ez az utam, amin mennem kell.

Refrén...(x2)

Már nem haragszom rád,
De nem futnék hozzád,
Ami összetarthat még,
Az szét hullott rég,
Egy hang a távolból,
Még néha hozzám szól,
Nem kérek mást,
Csak mással játsz.

Merre jársz és merre mész...
Amit adhatnál, az túl kevés...
Nem kellesz és nem kérek én semmi mást...
Menj el és ma éjjel mással játsz...

Refrén + alá énekelve:
Merre jársz és merre mész...
Amit adhatnál, az túl kevés...
Nem kellesz és nem kérek én semmi mást...
Menj el és ma éjjel mással játsz...

Refrén...

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.