dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Audiopoeta: Stockholm

Audiopoeta - Stockholm

off off off off off
Stockholm
Előadó: Audiopoeta
Album: Stockholm
Megjelenés: 2024
Hossz: 2:42
Szövegírók: Belényi Mihály
Zeneszerzők: Genoff Patrik
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 240 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Stockholm

Hiába visz a wizz air,
a kezem nem engedi el.
nem lesz jobb semennyivel,
Nekem csak feledni kell.
Mindent átrágok a váróban,
hogy mivel, mikor, miért nem számoltam?
Hogy miért menekülnék előled,
jó poén voltam, de lelőttek.
Máshol jobb lenne? -kérdezem.
kezemben heineken, ez túl nagy tér nekem.
Engedném a vödröt a gémeskútba,
állatok közt, mint ace ventura.
Ha választhatnék, hová mennék?
Az a baj, hogy nomád lennék.
Semmi ember, semmi gép,
vissza sem jönnék semmiképp.

Van itt még emlék,
ha szétesnék,
de nem mind szép.
El-elindulnék,
de itt tart még,
vagy harminc év.

elindulok, maradok, megyek, de mégse,
folyton visszahúz engem fenébe.
Az a híd, az az út, az a tér,
ahol a szív az úr, így hazatér.
ennyin bukik, ennyin áll,
passport, becsekk, terminál.
Mindenem itt van, de mind itt halunk,
ha belekényelmesedünk és mindig hagyunk.
Sír a kezemben az útlevél,
még egy uccsó búcsút remél.
indul a madár az égbe,
az örökké tartó kékbe.
A lábam a jetlag-en, messze nyúl,
a jegyem megveszem, nem retúr.
megyek feltöröm inkább a kókuszom,
mint, hogy zsörtölődjek egy full buszon.

Van itt még emlék,
ha szétesnék,
de nem mind szép.
El-elindulnék,
de itt tart még,
vagy harminc év.

Hátamon sátor, a bőrönd behúzva,
a könnyemet majd a menetszél lefújja.
Remegő lábbal, Noé a bárkán,
ember a vízben, oké a látvány.
Nem lehet honvágyam gondolom,
mert az egész planéta az otthonom.
az ágyam moha, ott apu mesél,
A takaróm pedig egy lapulevél.
hogy kik leszünk, nem tudtam, azt akkor,
mikor kimásztam a barlangból.
elmaszkolt arcok, max factor,
most a hajóm tóban parkol.
Ha bal lábbal kelek is vízbe ér,
le nem cserélném az istenér'.
rábízom a természet képzeletére
magam. Úgy élek, mint 4000 éve.

Van itt még emlék,
ha szétesnék,
de nem mind szép.
El-elindulnék,
de itt tart még,
vagy harminc év.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Művészeti óriáskavalkád is lesz a Fishingen

A könnyűzene mellett a képzőművészet kapja a legnagyobb fókuszt az idei Fishing on Orfűn. Közel 100 alkotó közreműködésével jön létre a könnyűzenei fesztiválok történetének talán eddigi legnagyobb és szabadtéri képzőművészeti kiállítása 6 helyszínen és sok száz négyzetméteren.

 

2024-ben zenei karakterével rokon szellemiségű, gazdag, színes és jelentős képzőművészeti programmal egészül ki a Fishing on Orfű fesztivál, ez a KÉPZŐMŰVÉSZET ON ORFŰ. A festészettől a szobrászatig, a textilművészettől a fényfestésig, a kerámiától a graffitiig rengeteg izgalmas projekttel és művészeti alkotással készülnek a szervezők. A látogatók nagy nevű művészek, fiatal tehetségek és pécsi egyetemi hallgatók műveit is megcsodálhatják több száz négyzetméteren, több helyszínen. A program védnöke nem más, mint drMáriás, Munkácsy-díjas festőművész, zenész, az ünnepélyes megnyitót pedig szerdán 15:30-kor tartják az Orfűi falnál. De miből is áll a KÉPZŐMŰVÉSZET ON ORFŰ?

 


Bukta Imre: Falusi öreg rocker (A Képzőművészet on Orfű kínálatából)


 

GALÉRIA EGY SZERPENTINEN


A program legnagyobb eleme a GALÉRIA EGY SZERPENTINEN címet kapta és 50 művet foglal magában, melyeket a Borfalu feletti árnyékos erdei részen tekinthet meg a nagyérdemű. A kortárs képzőművészet olyan fontos alkotóinak képeit nézheted meg itt, mint Bada Dada, Bánki Ákos, Braun András, Bukta Imre, efZámbó István, feLugossy László, Kárpáti Dódi, Kiss Péter, Kiss Tibor, Losonczy István, Robitz Anikó, Stark Attila, Shane54, Simon-Mazula Tibor, Szombathy Bálint, Szöllősi Géza, Tóth Gábor vagy Weiler Péter. De találkozhatsz itt ígéretes fiatalok alkotásaival is: Crocodilepower, Határ Attila, Jánosi Anna, Kalán Viktoria, Makra Zoltán, Marosi Panni, Nagy Marcell, Szabó Lobot Balázs, Szász Sándor vagy Szentgróti Dávid művét is megtekintheted. A Fishing képzőművészeti pályázatának győztesei (Bereczki Kata, Galog Márton, Iványi Helka, Mayer Hella, Mihály Ádám, Mihályi Bálint, Murányi Kriszti, Németh Gábor, Pasztellneon, Pittmann Glória és Székely Zsó) is itt állítanak ki, az ő műveiket közel 300 pályamű közül választotta ki rangos zsűri (Bánki Ákos, drMáriás, Kálocz Tamás, Kiss Tibor, Losonczy István és Szalay Miklós). A Galéria egy szerpeninen 7 izgalmas – és méretében tekintélyes alkotását a Pécsi Tudományegyetem Művészeti Karának több, mint 40 diákja készítette. Textilművészeti alkotásokat, szobrokat, installációkat hoztak létre tanáraik támogató felügyeletével, műveik színes kavalkádjával feltéve a galéria i-jére a pontot.



feLugossy László: Kilövés (A Képzőművészet on Orfű kínálatából)

 

AZ ORFŰI FAL


A GALÉRIA EGY SZERPENTINEN felett található a Képzőművész on Orfű folyamatosan készülő közösségi alkotása, AZ ORFŰI FAL, amelyre mindenki írhat, festhet, ahol mindenki nyomot hagyhat maga után! Ez a fal senkit sem választ el senkitől, ám felülete a berlini nagyobb testvérhez hasonlóan a szabadság, az interakció, a véleménynyilvánítás és az anonimitás szimbolikája mentén telik be folyamatosan a fesztivál 4 napja alatt. Közel 40 négyzetméternyi falfelületet tehet magáévá a Fishing közönsége, hiszen ezen a falon minden ecsetvonás, filchúzás, festékfröccsentés vagy rövid üzenet megfér.

 

MŰVÉSZPINCE


A faltól pár méterre, a présházban tekinthető meg drMáriás: A Picsahal kedvenc festményei című kiállítása. A tavalyi Fishingen nagyot szólt a társadalomkritikus mester különleges helyszínen rendezett tárlata, amelyet idén hagyományteremtő jelleggel ismételnek meg. Az utóbbi évek népszerű alkotásai közül közel 30-at tekinthetnek meg az érdeklődők vászon- és papírnyomatok formájában.

 

 

FÉNYMŰVÉSZET


A Light Art Museum Budapest delegálta Katona Kati Insight c. művét, amely A tűzhöz közel színpad alatti erdős részen tekinthető meg sötétedéstől pirkadatig. Kati műve igyekszik a nézőket ráébreszteni, hogy ők maguk is a természet szerves részét képezik és minden egyes ember és élőlény a természet szövetének része. Az Insight egy meditatív utazást igér, mely lehetőséget kínál az elmélyülésre és a lecsendesedésre az ingerekkel teli fesztiválkörnyezetben.

 

RENESSOUND LIVE PAINTING


Idén már nyolcadik alkalommal szervez Live Painting eseményt a Fishingen a pécsi illetőségű Renessound Crew. Az elmúlt években 28 alkotó vett részt orfűi alkotásaik megvalósításában, köztük festők, grafikusok, szobrászok, tetoválóművészek és graffitisek. Az idei évben a spray painting műfajában alkotnak majd a Borfalu oldalában található lépcső mentén.

 

FÉNYORGONA


A fesztivál egykori tábortüzének a helyén lenyűgöző kerámiaszobor épül, amely 9 olyan művész közös munkája, akik még sosem dolgoztak együtt. A Fényorgona 21 különböző elemből áll, az egyes részeket más-más művész készítette. Az oszlopok a helyszínen készültek 600 kilogramm samottos agyag felhasználásával, szabadtüzű gázégetésben.

 

A június 26-án startoló Fishing on Orfűre már kevesebb, mint 100 napijegy kapható, története során zsinórban tizedszer lesz elővételben telt házas a rendezvény. Az utolsó belépőkre itt lehet lecsapni.


Kiemelt kép: Kiss Tibor: DJ (A Képzőművészet on Orfű kínálatából)

Fotók: Fishing on Orfű