Előadó: | End Of Paradise |
---|---|
Album: | Égbe szórt imák |
Megjelenés: | 2022 |
Hossz: | 5:26 |
Szövegírók: |
Feltein "Zombi" Attila |
Munkácsi Tamás |
|
Kiadó: | H-Music Hungary |
Stílus: | Heavy Metál |
Címkék: | Keressük! |
verze:
álnok kígyóktól hemzsegő verem
csábító suttogásuk egy percig sem hiszem
mindkét lábbal földön járok még
és őrzöm szüntelen az igazság tüzét
bridge:
drága az idő, drága az élet
olcsón veszik meg tőled
elhiszed hogy semmi baj
kihasználnak, továbblöknek
refr:
hol van aki bíztat engem?
hol van ki lelket önt belém?
hol van ki segít rajtam?
hol van ki kezet nyújt felém?
verze:
az életből teremtett szürke szivárvány
a testét áruló könnyű királylány
ez mind csak eltorzult, csinált csalfa kép
minden ember mögött, más-más átverés
bridge:
drága az idő, drága az élet
olcsón veszik meg tőled
elhiszed hogy semmi baj
kihasználnak, továbblöknek
refr:
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál