dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Gór-Nagy Era: Teszek rá

Teszek rá

Édes kis marionett,
Az lenne jó neked,
Ide-oda teszed,
Ahogy te szereted.

El ne ájulj magadtól,
Sok lesz már a jóból…
Nincs mindenki cukorból,
Csak mert néha behódol.

Aki meg túl eleven,
Majd te megneveled?
Vagyunk már elegen,
Fájjon csak a fejed!

Ettől már a hideg ráz,
Itt hiába ugrálsz,
Tőlem rád törhet a frász,
Húzódj le, ha jönni látsz!

REFR.1.:
Más úton jár, de beledumál,
Eljátssza, mintha tudná…
Csinálom úgy, ahogy a szív diktál,
Ha nem tetszik, hát teszek rá!

Azt mondod, menjek balra,
Egy érzés jobbra húz,
Érvelsz össze-vissza,
Nem tudod mibe nyúlsz…

Önként, vagy csak divatból
Osztod nekem az észt?
Annyi biztos, magasról
Teszek rá, hogy mit remélsz!

Aztán majd jön a karma,
Ha nincs több ötleted,
Én kis ártatlanka,
Mástól sem rettegek…

Ettől már a hideg ráz,
Itt hiába ugrálsz,
Tőlem rád törhet a frász,
Húzódj le, ha jönni látsz!

REFR.2.:
Rég teszek rá, ki mit dumál,
Ki tudhatná jobban, mint én?
Marad is így, ahogy nekem élmény,
Míg a szívem egyre pulzál.

Más úton jár, de beledumál,
Eljátssza, mintha tudná…
Csinálom úgy, ahogy a szív diktál,
Ha nem tetszik, hát teszek rá!

Egy út van, mit jól őrzök,
Vállaltam, hogy én döntök,
Ha nem tetszik, hát teszek rá!

REFR.2.
Rég teszek rá, ki mit dumál,
Ki tudhatná jobban, mint én?
Marad is így, ahogy nekem élmény,
Míg a szívem egyre pulzál.

Más úton jár, de beledumál,
Eljátssza, mintha tudná…
Csinálom úgy, ahogy a szív diktál,
Ha nem tetszik, hát teszek rá!

Hírek
Hírek

Hatalmas sikerrel zárult az Artisjus Songwriting Camp 2020

Inspiráló környezet, tehetséges dalszerzők, fantasztikus dalok


2020. március 4-6-ig az Artisjus Songwriting Campre összesen kilenc országból érkeztek szövegírók, zeneszerzők, énekesek és producerek, hogy három napon át közösen alkossanak. A tábor kultúrmissziója, hogy fellendítse a magyar zenei exportot, beindítsa a hazai és a nemzetközi zenei élet tehetségei közötti aktív együttműködést.


Zeneszerzők, szövegírók és producerek érkeztek Budapestre a világ különböző pontjairól, köztük az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, Belgiumból, Ausztriából és közép-kelet európai országokból, hogy magyar dalszerzőkkel közösen alkossanak. Három napon keresztül a budapesti Petneházy Club Hotelben hét berendezett produceri stúdióban merülhettek el a kreatív munkában úgy, hogy közben kizárhatták a külvilágot


A tábor magyar résztvevői voltak: a junior Artisjus-díjas Törőcsik Kristóf (Margaret Island); a számos magyar és külföldi hírességgel együtt dolgozó  Závodi Marcel (Zävodi); többek között Wolf Kati Szerelem, miért múlsz? angol nyelvű verziójának szövegírója,  Johnny K. Palmer; a fesztiválkedvenc hip-hop formáció, az NB énekesnője, Péterffy Lili; a Belauban is közreműködő énekes-dalszerző, Szécsi Böbe, a Neoton Sztárjai, a Groovehouse és a Blue Tips dobosa,   Heatlie Dávid; A Dal című műsorból is ismert The Sign zenekar frontembere, Czinke Máté.


A szervezők minden nap más és más csoportokba osztották a 21 résztvevőt azért, hogy minél több zenei alkotó tudjon kapcsolódni és inspirálódni egymás ötleteiből. A feladat mindennap az volt, hogy a nap végére egy-egy megadott témához dalkezdemény vagy akár kész dal szülessen. Az első nap témája a KÖRNYEZET, a második napé a SÖTÉT hangulat, a harmadik napon pedig a JÁTÉK kifejezés adott kezdő inspirációt a résztvevők számára.


Egyik nap sem volt kifejezett elvárás a piacképes zenei anyag elkészítése. A cél inkább az volt minden esetben, hogy a zenészek egymásra hangolódjanak és jövőbeli gyümölcsöző szakmai kapcsolatok alakuljanak ki közöttük. Hála a közösségi médiának, a jövőbeli kapcsolattartás ma már nem probléma. Nem most kell tehát slágert írni, de könnyen elképzelhető, hogy olyan nemzetközi alkotói közösségek alakulnak itt ki, akiknek dalát jövő nyáron már több országban játsszák majd a rádiók.


„A nemzetközi siker felé vezető úton az első fontos lépés egy igazán átütő dal. A dalszerzők a zene origói, az ő munkájuk az alap, amire a zenei iparág épül. A dalszerzés világszerte egyre inkább az együttműködésről, a szerzői közösségekről szól. Nekünk annyi a dolgunk, hogy összehozzuk a közép-európai dalszerzőket egymással és a külföldi alkotókkal” – magyarázza a tábor küldetését Czutor Zoltán szervező, dalszerző-énekes.


Számos kezdeményezés, így például a DEX Dalszerző Expo  indult azzal a céllal, hogy Budapestet a könnyűzene regionális központjává tegye. Az Artisjus 2018-ban és 2019-ben Budapestre hozta az ABBA egyik tagjának (Björn Ulvaeus) kezdeményezéséből született svéd dalszerző tábort. Szintén az Artisjus támogatásával 2017-ben és 2018-ban a Zeneszöveg.hu szervezte a Songbook Songwriting Camp rendezvényeket. Ez a sorozat 2020-tól Artisjus Songwriting Camp néven folytatódik.