dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
P. Mobil: Menj tovább!

P. Mobil - Menj tovább!

on on on on on
Honfoglalás
Előadó: P. Mobil
Album: Honfoglalás
Megjelenés: 1984
Hossz: 3:30
Szövegírók: Várszegi Gábor
Zeneszerzők: Vikidál Gyula
Bencsik Sándor
Kiadó: Start
Stílus: rock
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Menj tovább!' dalszöveg ?
Ez a szöveg arra sarkall, hogy az ember merjen előre nézni, ne akadjon fenn a múltján. A gyermekkori álmok elmúlnak, és felnőttként változásokon megyünk keresztül. Minden hibát megbánunk, de a múlt már a múlt, és azt el kell engedni. Az előrehaladás és a fejlődés fontos, és nem szabad visszanézni. Az üzenet tehát a továbblépés, a múlt elengedése és a jövő felé való haladás.
What is the song 'Menj tovább!' about?
The text is about how everyone grows up, changes, and all their dreams change over the course of their lives. Past mistakes must be regretted, but then you have to move on. The past is long gone, and what happened, happened. The focus should be on the present and the future, and not look back. Progressing forward and letting go of the past is the central message of the text.
What is the song 'Menj tovább!' about?
Le texte parle du fait que tout le monde grandit, change et que tous ses rêves changent au cours de sa vie. On doit regretter les erreurs du passé, mais ensuite il faut avancer. Le passé est déjà bien loin et ce qui était, était. Il faut se concentrer sur le présent et l'avenir, et ne pas regarder en arrière. Le message central du texte est d'avancer et de lâcher prise du passé.
What is the song 'Menj tovább!' about?
El texto habla de que en la vida, todos crecen, cambian y todos sus sueños cambian. Se deben lamentar los errores del pasado, pero luego hay que seguir adelante. El pasado ya ha pasado y lo que sucedió, sucedió. Hay que concentrarse en el presente y en el futuro, y no mirar atrás. El avance y la liberación del pasado es el mensaje central del texto.
What is the song 'Menj tovább!' about?
Der Text handelt davon, dass jeder im Laufe des Lebens erwachsen wird, sich verändert und alle seine Träume sich verändern. Die Fehler der Vergangenheit müssen bereut werden, aber dann muss man weitermachen. Die Vergangenheit ist längst vorbei und was war, war. Man muss sich auf die Gegenwart und die Zukunft konzentrieren und darf nicht zurückblicken. Fortschritt und Loslassen der Vergangenheit sind die zentralen Botschaften des Textes.
What is the song 'Menj tovább!' about?
这段文字是关于在生活中,每个人都会长大、改变,所有的梦想都会改变。我们应该对过去的错误感到后悔,但然后必须继续前进。过去早已逝去,过去的就是过去的。我们需要专注于现在和未来,不能回头看。前进和放下过去是这段文字的核心信息。
What is the song 'Menj tovább!' about?
Текст говорит о том, что в течение жизни каждый взрослеет, меняется, и все его мечты меняются. Ошибки прошлого нужно сожалеть, но затем нужно двигаться дальше. Прошлое уже давно прошло, и что было, то было. Нужно сосредоточиться на настоящем и будущем, и не нужно оглядываться назад. Прогресс и отпускание прошлого - это центральное сообщение текста.
What is the song 'Menj tovább!' about?
تتحدث النص عن كيف أن الجميع ينمو ويتغير خلال حياتهم، وكيف تتغير كل أحلامهم. يجب أن نندم على أخطاء الماضي، ولكن بعد ذلك يجب أن نمضي قدما. الماضي قد مضى منذ زمن بعيد وما كان هو ما كان. يجب التركيز على الحاضر والمستقبل، ولا يجب النظر للوراء. التقدم للأمام والتخلص من الماضي هو الرسالة المركزية للنص.
What is the song 'Menj tovább!' about?
O texto fala sobre como todos crescem e mudam ao longo da vida, e todos os seus sonhos mudam. Os erros do passado devem ser lamentados, mas então precisamos seguir em frente. O passado já se foi e o que aconteceu, aconteceu. Precisamos nos concentrar no presente e no futuro, e não olhar para trás. Avançar e deixar o passado para trás é a mensagem central do texto.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 10, összesen 139708 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Menj tovább!

Álmodtál, ébredtél,
Vártál rá, hogy felnőtt légy.
Felnőttél, más lettél,
Minden álmod elmúlt rég

Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már
Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már

Rossz voltál, jó lettél,
Megbántad, ha vétkeztél.
Múltad múlt régesrég,
Volt mi volt, továbbmentél

Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már
Menj az úton menj tovább
Ne nézz, ne nézz vissza már

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Történelmi sláger reinkarnálódott Bangó Margit, Curtis, Takács Nikolas és a Swing à la Django együttállásában

Semmihez sem fogható, örökérvényű dal az „Én a bánatot csak mindig kifogom”, amelyet a leghitelesebben Vámosi János óta egy női ikon, Bangó Margit tudott csak igazán átadni a közönségnek. 


Sokan ezért a Kossuth-díjas énekesnőhöz kötik a tánczene világából fennmaradt remekművet. Nem is volt kérdés tehát, hogy a Swing à la Django zenekar sokoldalú feldolgozásának Bangó adja az origóját, a tengelyeit pedig két, a maga stílusában emblematikus előadó: Curtis és Takács Nikolas húzzák tovább.

 

„Django Reinhardt nagy kedvencem és volt szerencsém találkozni vele Brüsszelben. Ezért is nagyon tetszett a Swing à la Django névválasztása, nem is beszélve arról, hogy a legkiválóbb muzsikusok alkotják és már négy éve ők kísérnek hivatalosan.





Egyébként Dani Jánosal, aki az együttesben szólógitárosként játszik és zeneszerző, 10 éve dolgozunk már együtt. A másik ilyen kapocs a ritmus gitáros, aki a dédunokám vőlegénye, Dani Norbert, így komoly kötődés van feléjük. A dal rögzítése húzódott, de senki sem hagyta annyiban, így végül tavaly ősszel került rá sor. A két fiút pedig nagyon szeretem! Nikolas világszínpadokon is megállná a helyét, Curtis pedig szintén fantasztikus. Három különböző stílusú ember fogott össze és a zenében az a lényeg, hogy egyforma legyen a szív és az érzések is megtalálják egymást. Úgy gondolom, hogy nagyon-nagyon sok embernek fogunk ezzel örömet okozni, mindenki megtalálja benne a magához szóló szavakat, mondatokat” – mesélte Bangó Margit a felvételről, amely autentikusan kezdődik, majd egy Dani János által kigondolt, teljesen új rappelhető részbe csap át Curtis szövegével kiegészülve. 


A változás a szám elnevezését is érinti, amely az „Én a bánatomat mindig kifogom” címmel szerepel.

 

A rapper elmondása szerint nem esett nehezére új sorokat szereznie a klasszikushoz: „Ez a világ rendkívül közel áll hozzám, így hamar megindult a tollam. Az, hogy Bangó Margittal közös dalban szerepelhetek, már magában egy áldás és hatalmas megtiszteltetés. A Swinges srácok pedig nemcsak remek emberek, de kiváló zenészek egytől egyig, Nikolas hangja pedig abszolút viszi a prímet.”

 

 


 

Az X-Faktor egykori nagy felfedezettje volt Takács Nikolas, aki nemcsak karizmatikus hangjával, de jellegzetes egyedi stílusával is otthagyta névjegyét az előadóművészetben. Gyermekkori álmát valósította meg Nikolas, hogy együtt énekelhet Bangó Margittal ebben a különleges együttműködésben. Így tovább bővült azon nagyjaink névsora, akikkel Nikolas közösen dolgozhatott. Az idei évre több zenei csemegét is ígér még az előadó a zeneszerető közönségnek.

 

A makulátlan összhangról pedig nemcsak a zene és a szöveg játéka tanúskodik, hanem a Jimy Punk Hollywood rendezte, meghitt videóklip is, amely a digitális megjelenést megelőzően már megtekinthető.




Fotók: Bangó Margit x Curtis x Takács Nikolas x Swing à la Django