dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fontos@szöveg: Kulcsár Zsolt - Fontos

Fontos@szöveg - Kulcsár Zsolt - Fontos

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Fontos@szöveg
Album: Keressük!
Szövegírók: Kulcsár Zsolt (F)
Zeneszerzők: Kulcsár Zsolt (F)
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 6, összesen 545 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kulcsár Zsolt - Fontos

Fel a fejel
Ora jellel
Neked is lesz egy új nap
Tisztelettel élhetsz
Ovjon meg ma téged
Sugarakkal széllel
Olvasom hogy miről szólvala hogy fontos de mégse szól
általában engem olt de nem tudom hogy hova szól
mikor megint engem ront
most is szöveget ír nekem de mire olvasom befejezte
Mindig ugyanaz a sor örökké csak a szakításról szól
Hogy mi a terve én nem értem de érzem
hogy a szemeivel azt kéri hogy fogjam már fel végre
Lassan ott tartok hogy egy értelmes szót se bírok kimondani
én nem
Sorokról sarokra haladok de én nem tagadom
hogy a szükség elejébe nézek
hogy a szövegemet értse
Mindig előjön nekem ugyanaz az emlék
ha újrakezdeném ugyanúgy tennék
De ő vele talán már soha se lennék
annyit kívánok most már maradjon meg nekem
mint egy örök emlék sokszor fájt és úgy éreztem
soha többé nem kelek fel
mert senki más nem tett a földre mint ahogy ez az EX
Tudom kurvára fontos a szex
de ebben is ugyanakkora hulladék volt mint az életünkben
Ebbe a kapcsolatba kétszer annyit tettem mint amennyit kellett volna
Semmi másra nem volt jó csak a csalódásom hozta
megtört lelkem maradt volna hidd el lassan itt a holnap

Fel a fejel
Ora jellel
Neked is lesz egy új nap
Tisztelettel élhetsz
Ovjon meg ma téged
Sugarakkal széllel

Komolyan földhözvertél engem nem tudom hogy mire volt ez jó neked
Minden sztorinkat úgy meséled mintha a sajátod lenne
minden közös mesénk olyan mintha sose lett volna a miénk
egymástól távolodva nézzük hogy hova zakatol ez a vonat
de a kapcsolat sose tolat nem kell már több arasz
mert tudom hogy te csak szaladsz inkább itt egy újabb falat hogy érezd a szívem szakad
millió darabot téptél ki Pedig csak annyit kértem hogy lépjél ki
az élet olyan mint egy falat mert keveset kapsz de eléd állitanak falat
meséld úgy hogy marad nem akart mást csak nélküled élni
Kérlek végre lépj ki

Fel a fejel
Ora jellel
Neked is lesz egy új nap
Tisztelettel élhetsz
Ovjon meg ma téged
Sugarakkal széllel

komolyra fordítva csak te láttad fordítva
utamban vezetett már jó párszor stressz
de az agyvizem sokszor főzted fel
főleg az elmúlt időben amikor össze vissza magyarázatok
hülyének néztetek te meg a hátam mögött magyarázol
nem kérek mást csak végre ne magyarászkodj
nem érdekel a véleményed kicsit sem hatsz mára meg
mert sötét van és az árnyak ráznak meg fel
ráz ez az érzés ahogy a semmiből valakivé válok
érzem ez nem egy álom valóság minden perce
aminek nélküled kell teljen
el telik ez is mint a többi a jelenléted öld ki
mert soha nem voltál olyan mint amilyet kívántam volna
nélküled telik minden egyes nap
és lassan a fényes jövő gondolatod mossa
mint ahogy az agyam dobta volna
Fáradtan nézem hol a holnap lelketlenné váltam
ezt hoztad ki belőlem de én rég kiábrándultam belőled
ocsmány volt a stílus amit képviseltél
érzem megviseltél az éveim pedig miattad váltak megviselté
minden nappalom keserű az éjszakám a frissderű
egyszerű gyerekből lettem és féreg embert tettem
magamból hogy a fájdalomról neked érkezzen ma pár dalom
de miatta változott az étrendem voltak napok hogy semmit se ettem
érted általában mindent meg tettem
kivülröl figyeltek engem
barátaim szerint soha se érdemeltél engem
így hát a lelkem végre engedd
hogy szabadon szálljon és a neved régen nem egy ámor
csak a mérgedtől látom ampullában nézem
hogy a fájdalmára érjek sokáig hiányoltalak téged
de mára már az elmúlásba lépek

Fel a fejel
Ora jellel
Neked is lesz egy új nap
Tisztelettel élhetsz
Ovjon meg ma téged
Sugarakkal széllel

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál