dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Deego: A kígyók mérgesek

Deego - A kígyók mérgesek

off off off off off
Földalatti Siker
Előadó: Deego
Album: Földalatti Siker
Megjelenés: 2001
Hossz: 5:29
Szövegírók: Deego
Halpert Balázs
Hámori Péter
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Dope Beatz
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 4, összesen 15943 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A kígyók mérgesek

Gyere gyere
Sss lapulj le halkan
Add a fat cap-et add a fat cap-et
Ez az F A M E
Te! Mi az? Jönnek a vasútőrök
Húzás a francba húzás gyerünk futás
Álljatok meg rohadt huligánok
Firkáljátok össze a vasútállomást?!
Rohadt szemetek állj meg az anyádat�.


Yo yo big respect minden kígyónak
Á Á yo a fame game
Aight a kígyók mérgesek



1990 a terjedési év
Mikor a nyugati szél felébreszt egy pár egyént
A csatorna kitárul a nép meg csak bámul
Nem érti a jelenséget mi a szeme elé tárul
Az első hall of fame megfestik a filatorigát
Kit a Style Wars kit a Colors inspirált
Tehát a kígyók felbukkannak a MÁV-nál a HÉV-nél
A vonal ami indult a gangshit vagy a fame game
Az alap New yorki befolyás gyenge a felfogás
Standard caps fake cans elindul a rokkolás
Bombingok tag-ek akció hegyek
Merész már a kígyó de még csöndben elfesteget
Nincsen yard nincsen shop csak kreativitás
Nincsen legál for megértés csak illegalitás
Minden kígyó ki jelen volt ebben az évben
Beírta magát a graffity történelmébe


Refrén:

Vigyázz a kígyók mérgesek
Rázzák a csörgőjüket
Sötétben kúszik a vonat
Sosem lehet tudni mi a következő áldozat
Vigyázz a kígyók mérgesek
Rázzák a csörgőjüket
A lényeg hogy a falakon a toppon ott légy
Nem számít más semmi csak a fame game



93 egyre több az aktív firkász
Fontos már mit irkálsz és hogy magadtól mit vársz
Elindul a Hév és metró line rockolása
Budapest színes varázsa a köztudat parázsa
Vonat rajzok tűnnek fel a nyugati yardban
A lényeg ott az agyban a MÁV nyakig van a szarban
Lakkfilces tag-ek elnyelik a teret
Az üvegeken láthatók gyorsan a fenőkővel ütött hegek
Whole car-ok end 2 end-ek stílus parti
Megnyílik a Third Rail a tudást lehet adni
A hírességek fala több tucatra nő
Üresen álló fedhető helyek a választék már bő
A kór beindult és egyre jobban halad
Mondjad fiam otthon is összefirkálod a falat?!
Hiába a rendőrség a kommandó vagy bárki
A kígyó rejtőzködő nem lehet megtalálni


Refrén.



Ha egyszer te is látod futni a vonaton a neveket
Vagy falakon a rajzokat ne fordítsd el a fejedet
Hisz a mai világban annyi művészet él
Hát miért ne állnál te is ki a graffitiért
Mert ha belegondolsz jobban te kis laikus
Ez a rajzforma a legősibb és nem tipikus
Hisz már az ősember is összefirkálta a falat
Rajzolgatott festett és felírt szavakat
Így maradhatott csak fent csak az ősi talány
Erre alapozva már tudod az egész tudományt
Csak gondolj bele mikor eltelik több száz év
Még meglesznek a rajzok és mindenki csak néz
�De nézd azt a művet öcsém milyen érdekes
98 PNC ez biztos lényeges�
Hát ne temesd el a művészt a színeket a rajzot
Ez a stílus galaktikus és a kezdetektől startolt


Refrén.


Respektállak mert festesz respektállak ha jó vagy
Az én rangom mc és most téged foglak szóra
Nekem a NvK-ám a szókincsem a kifejező erőm
Míg nálad a színek nálam a beszéd felemelő
Hip-hop igen ez a négy elem
Respekt minden mc-nek ki ott a szövegben a szerep
Respekt minden vinyl nyúzónak ritmus húzónak
Gyémánt fej koptatónak zene adónak
Respekt minden táncosnak lehetsz fiú akár lány
Respekt azért mert te minden jamen végigtáncoltál
Respekt minden rapgyereknek aki érti a témát
És a régi arcoknak akik lerakták a sémát
A tisztelet a legfontosabb akárki is vagy
Ezt tanítja Afrika Bambaataa vagy KRS-One
Vannak egyének kik style-ban rémesek
Az üzenetük itt áll: a kígyók mérgesek


Refrén.


Nagy respekt PNC PC crew
IRF ja szombathelyi graff
Itt a szombathelyi téma
Big respekt minden real mc arcnak
Aight
Yeah yeah
Ez itt Deego 2001 legyél tisztában magaddal bébi
Héj ez a verbális varázsló
Aight

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál