dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Anna & the Barbies: Húr (feat. Kardos Horváth János)

Húr (feat. Kardos Horváth János)

(Janó):
Ittam a borból
és szívtam a porból,
és vártam, hogy ettől
majd homlokon csókol
a múzsa, az Ördög,
az angyal, az Isten,
de szédülten
összehánytam az ingem.
És úgy mentem templomba
Szilveszter éjjel,
szódásszifonomba'
cseppfolyós fénnyel.
Pár száz forintot
a fiúnak adtam.
Elmondtam neki,
hogy mire jutottam.

(Anna):
Mentem, amerre hívtak
szeles utak. Bolond lyukból
húztam bolond csíkokat.
Aztán pont lettem,
egy oszthatatlan darab.
Aztán játszottam
gömbvillámosat.
És egyszer csak
összegörbült az ég,
de három dimenzió
semmit sem ér.
Láttam olyan
energiamezőket,
olyan védtelen rezgést
éreztem Tőled.

Anna és Janó:
De hol vagy?
Most például hol vagy?
Hova menjek
egy ilyen tudással holnap?
Hogy legyen összerakva a kép?
Hogy legyen minden egyszerű és szép?
Hogy lennék én boldog lelki szegényen,
ha túllendültem már az egészen?

(Anna):
Látszik, még valami látszik.
Pompeii és Nagasaki remekül látszik.
Hát látszódjak én is.
Látszódjék rajtam, hogy nem vagyok kész,
csak tudni akartam...

(Janó):
...miért kellett nekem
a hülyeséget nyomni?
És miért kell előttem titkolózni?
Tegyél a vérző kollektív tudatba,
hadd legyek én a tamponja.

(Anna és Janó):
De ha jól van,
így szerinted jól van,
akkor nem szóltam.
Bocsánat, bekussoltam.

Ó, én nem kérem vissza,
tartsd meg a pénzt.
Gyújtok egy gyertyát,
leteszem a kést.
Felejtsd el fiú
amiket mondtam
a húrelméletről.
Nem így gondoltam.

Ó, én nem kérem vissza,
tartsd meg a pénzt.
Gyújtok egy gyertyát,
leteszem a kést.
Felejtsd el fiú
amiket mondtam
a húrelméletről.
Nem így gondoltam.

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.