Előadó: | Kováts Kriszta |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Fábri Péter |
Gallai Péter |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Valaki jár a hűvös őszben,
a szeméből süt a Hold s a falevél hull.
Jaj, mit csinál a sanda ködben,
a Napot görgeti, nézd, a hegyeken túl.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
Valaki jár a hűvös őszben,
a nyakába vetett sál a lobogó szél.
A földre néz meg a fákra körbe,
az avart zörgeti már, a falevél fél.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere, bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
Az esernyős november
a szobába lép és mögéd áll,
és te ijedten fülelsz rá,
hogy az őszről miket súg.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere, bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
(zenei betét)
Az esernyős november
a szobába lép és mögéd áll,
és te ijedten fülelsz rá,
hogy az őszről miket súg.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere, bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
Valaki hív a hűvös őszben,
gyere, daloljuk hát a hangját valahogy túl.
Elviszi a dalt, viszi a ködben,
és viszi magával az időt, a falevél hull.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere, bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
A madarak a ködben mesélnek,
gyere, bújj ide, én is mesélek,
hogy ne féljél és ne féljek.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál