dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
PEPE/PAPA: Még egy rundot mindenkinek

Még egy rundot mindenkinek

Hé, csapos, még egy rundot mindenkinek

A cehet rendeztem teljesen – a bűnös jó útra tér
Meggyóntam minden bűnömet – a bűnös jó útra tér
Búcsúzom, most már mennem kell – a bűnös jó útra tér

Hosszú útra most indulok – a bűnös jó útra tér
Visszajönni már nem fogok – a bűnös jó útra tér
Isten veletek tavernák, csaposnők, ivócimborák – viszlát

Refrén-

Nézz le rám jó anyám
Segíts bejutnom a menyország falán
A bűnös út ma véget ér
Tékozló fiad most visszatér
Hozzád

Egy utolsó cigit még elszívok – a bűnös jó útra tér
Egy utolsó sört még legurítok – a bűnös jó útra tér - aztán
Isten veletek kis kocsmák, romlott nők, ívócimborák – Bye-Bye

Most segíts jó anyám
Hogy átjussak a menyország falán
A bűnös út ma véget ér
Tékozló fiad most visszatér
Hozzád

Most segíts jó anyám
Hogy bejussak a mennyek kapuján
A bűnös út ma véget ér
Az eltévedt bárány most visszatér
Nézz le rám jó anyám
Te mindig olyan megértő voltál
Ígérem, hogy jó leszek
Rossz fát többé a tűzre nem teszek
Addig is…

Még egy rundot mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek – még egy rundot
Még egy rundot mindenkinek - mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek
Még egy rundot mindenkinek - Hé

Nézd, itt jövök jó anyám

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.