Előadó: | Depresszió |
---|---|
Album: | Nehéz Szó! |
Megjelenés: | 2019 |
Hossz: | 3:29 |
Szövegírók: |
Halász Ferenc |
Halász Ferenc Hartmann Ádám Nagy Dávid (Depresszió) Kovács Zoltán (Depresszió) |
|
Kiadó: | Edge Records (HMR Music Kft.) |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Az árral úszni a felszínen
Vagy fuldokolni a mély vízben
Nem szeretnék
Nem szeretnék
A véleményem tettetni
A valós énem elfedni
Nem szeretném
Nem szeretném
Mások szerint szükséges
Mégsem leszek bűnrészes
Szilárdabb, mint egy szikla
Az eltökéltségem szikra
A tüzet benned felszítja
Ez a titok nyitja
A pusztulásnak tapsolni
Folyton késve kapcsolni
Nem szeretnék
Nem szeretnék
Az álmaimat elengedni
A napjaimat csak tengetni
Nem szeretném
Nem szeretném
Mások szerint szükséges
Mégsem leszek bűnrészes
Szilárdabb, mint egy szikla
Az eltökéltségem szikra
A tüzet benned felszítja
Ez a titok nyitja
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál