Előadó: | Magna Cum Laude |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Kara Misa |
Szabó Tibor |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Már vinne az út, célod az éden
Egy porszem szemedbe repül
A remény hajadba túr, sorsod kezében
Ha a szerelmed elmenekült
Most kell az égig üvölts
De senki nincs, aki meghallhatja
Csak egy érett gyümölcs
Piros az alma
Kígyózik lassan lefelé
Te vagy alatta
Rád esik, de ne ess belé
Piros az alma
Mit tehetsz hát, belé harapsz
Ne gondolj arra
Hogy egyedül maradsz
Ízlett nagyon, elzsibbadt a szád
A kisördög megcsiklandozott
Sötét kanyon kúszott alá
S emlékül csábító tüzet rakott
Hát most kell az égig üvölts
De senki nincs, aki meghallhatja
Csak egy érett gyümölcs
Piros az alma
Kígyózik lassan lefelé
Te vagy alatta
Rád esik, de ne ess belé
Piros az alma
Mit tehetsz hát, belé harapsz
Ne gondolj arra
Hogy egyedül maradsz
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál