dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Sennyei Vera: Padam, padam

Padam, padam

Az első csók emlék ma már,
De ajkam még most is rád vár.
Az első szál fehér virág,
Még fájón emlékeztet rád.
A tó partján szállt ránk az éjfél,
Nyár illatát itták a fák.
Az Esthajnal csillagra néztél,
S egy dalt dúdolt forrón a szád,
Suttogó melódiát.

Padam, padam, padam!
Léptem nyomában halk koppanás.
Padam, padam, padam!
Forrón lüktető szívdobbanás.
Padam, padam, padam!
Minden rejtekben reám talál.
S olyan konokul kísér egy élten át,
Mint árnyat napfénysugár.

Az ételben te légy a só,
Új éltemben útravaló.
A kancsómban te légy a víz,
Nyárestén szomjúoltó íz.
Egy gyöngysorban te légy a gyöngyszem,
Mely nyakamhoz féltőn simul.
Ha hajnalban vágytól letörten,
A szívemben a láng kigyúl.
Nyárutón, váratlanul.

Padam, padam, padam!
Kongó utcákon lobogva űz.
Padam, padam, padam!
Ez a dallam mint a fáklyatűz.
Padam, padam, padam!
Mindent tud rólam sok éve már ...
Legyen nyáralkony, éjfél vagy hajnal bár,
Megvár és karjába zár.

S ha álmomban felkelt a szél,
Ez a dallam csak rólad beszél.
Ha párnámon emészt a láz,
Mint őrző eb rám úgy vigyáz.
Egy porszemben elbújva vár rám,
Vagy elém áll mint óriás.
Vagy kék égből rám sújtó villám,
És fényénél látom, hol jársz,
Merre jársz ... Most másra vársz!

Padam, padam, padam!
Minden órában újból kigyújt.
Padam, padam, padam!
Hogyha árnyékként kísért a múlt.
Padam, padam, padam!
Nincsen menekvés előle már.
Folyton éhezem, szomjúzom ezt a dalt,
Mely hív és örökké vár.

Hírek
Hírek

Parov Stelar Debrecenben: jön a Campus jubileum

Immár a tizenötödik Campus Fesztiválra készül Debrecen


Ebből az alkalomból szinte napra pontosan 12 évvel az első látogatása után Marcus Füreder, azaz Parov Stelar visszatér a debreceni Nagyerdőre. Az 1920-as évek jazzhangzását elektronikus zenével vegyítő ‘electroswing’ stílus elsőszámú úttörője zenekarával, július 21-én érkezik a jubileumi Campusra.

Ausztria legismertebb művészének külföldi karrierje Magyarországon indult el, azóta évről-évre eljön hazánkba, ráadásul nem először jár Debrecenben, 2011-ben már a fesztivál nagyszínpados fellépője volt. A Campusra látványos, vizuális élményekben gazdag, lélegzetelállító műsorral készül, melyhez tökéletesen eredeti és összetéveszthetetlen hangzás, jellegzetes zenei világ párosul majd.
Ezzel kialakult a Campus idei nagyszínpadának headliner-sora, Parov Stelar mellett a német sztár-dj Robin Schulz, valamint a sanzon, a jazz és a soul stíluskeverékében utazó francia díva, ZAZ is az idei fesztivált erősíti. Mindkét előadó listavezető, slágereiket milliók követik és hallgatják világszerte, Schulz július 20-án, míg Zaz július 22-én lép fel a fesztiválon.

A világsztárok mellett néhány további izgalmas nemzetközi előadó neve is nyilvánossá vált


A Campuson lép fel André Tanneberger - közismert nevén ATB - a német DJ fenomén, aki a '90-es évek óta folyamatosan a nemzetközi elektronikus zenei szcéna elitjébe tartozik. Jön Kelet-Európa legőrültebb rappere, az észt származású Tommy Cash, az ukrán stoner-rock ikon Stoned Jesus zenekar, a technot élő hangszerekkel és pszichedelikus rockkal és blues-zal vegyítő angol Kerala Dust, valamint 


a dance-díva Minelli, aki 2021-ben a ’Rampampam’ című slágerével azonnal feliratkozott a nemzetközi slágerlistákra.

A Campus Fesztivált idén tizenötödik alkalommal rendezik meg, a jubileumi évre a szervezők számos extrával és meglepetéssel készülnek. A hat legnagyobb zenei programhelyszín felhozatala immár napi bontásban elérhető, ebből is kirajzolódik, hogy 


a Campus a legváltozatosabb és legbevállalósabb zenei kínálatú fesztivál lesz, amely a populáristól az undergroundig minden ízlést kielégít.


Tavalyhoz hasonlóan önálló színpadot kap a Z generáció kedvenc stílusirányzata, a hiphop, a rap és a trap világa. Egyedülálló módon kiemelt helyszínen várja a látogatókat a rock- és metalzene a hazai színtér állócsillagaival, élő rock-, metal- és blueslegendákkal és új tehetségekkel. 


A csemegékben bővelkedő zenei kínálat mellett az egyéb művészeti ágak iránt érdeklődők sem fognak unatkozni, összesen négyszáznál is több program szerepel a kínálatban.A 2023. július 19-én kezdődő jubileumi rendezvény négy este páratlan nagyerdei környezetben, az ország legjobban felszerelt és legárnyékosabb fesztiválhelyszínén várja majd a látogatókat. 


A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, amelyre az indulásakor még csak mintegy 27 ezren, tavaly pedig összesen már 116 ezren látogattak el. A rendezvény az évek során folyamatosan bővült. Sokan emlékezhetnek még rá, hogy 2001-ben Vekeri-tó Fesztiválként indult az esemény, majd 2007-ben - elnyerve az Egyetemisták és Főiskolások Országos Találkozójának (EFOTT) rendezési jogát - már sokkal nagyobb léptékben valósult meg a Debrecentől néhány kilométerre található Erdőspusztákon. 2008-ban még ugyanezen a helyszínen, de már Campus Fesztivál néven várta a látogatókat, 2009-ben pedig a Nagyerdőre költözött és azóta a Debreceni Egyetemmel karöltve, Debrecen városának támogatásával (a járványhelyzettel terhelt 2020. év kivételével) minden nyáron egyre több és több ember számára biztosított biztonságos, színvonalas és felszabadult kikapcsolódási lehetőséget. 


A tizenötödik Campus Fesztivál részletes programja itt.


Kedvezményes bérletek és napijegyek március 31-ig itt.
 

 Fotó: Campus fesztivél hivatalos