Előadó: | Deák Bill Gyula |
---|---|
Album: | Bill kapitány blues cirkusza |
Megjelenés: | 2001 |
Hossz: | 3:11 |
Szövegírók: |
Jenei Szilveszter Margit József Koltay Gergely Malgot István |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | SonyBMG |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Kacsingat rám a félszemű világ –
italt nem fizetnek sóher cimborák.
Nyakamban ülnek vastag combú, rámenős csajok –
táncolni hívnak bénák és vakok.
Botladozva járok, éjszakáim mélyén –
nem állok meg soha a szakadékok szélén.
Jajgatva hívom, az egykori erőt.
Bűnös utakra lépek. Adj Uram időt!
Fölém borul sötéten, a félszívű világ –
hátam mögött röhögnek, álnok cimborák.
Meredt szemekkel állnak, árva kis csajok.
Beástak félig a földbe – De én még itt vagyok!
A halálos táncban,
nincsen lekérés,
A halálos táncban,
csak vesztes lehetsz.
A halálos táncban
ütnek, ahol érnek,
Ez az a tánc
Mi a sírig tart.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál