dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Légy jó mindhalálig /musical/: Ha mi nyernénk a főnyereményt

Ha mi nyernénk a főnyereményt

Mennék a télből,
Utaznék dél felé!
Express és első osztály!
Róma és Nápoly,
S onnét egy gyors hajó!
Pálmafák, napfény és nyár!
Kaszinó, koktél!
S persze egy szép leány!
Hálásan bújna hozzám!

Nekünk mi jutna?
Néha egy képeslap,
S az öröm, hogy jó messze jársz!

Ha mi nyernénk…ha mi nyernénk,
a nagy-nagy főnyereményt!
Ha mi nyernénk…

Ha én nyerném!
Vadul szórnám,
Nem sajnálnám egy kis luxusért!

Hipp-hopp, máris itt terem, a Jólét!
Tipp-topp, látszik mindenen a bőség!

Megvehetnénk minden könyvet!

Könyvesboltot, nyomdát vehetsz!

Nem érnél rá olvasni,

Csak pénztárkönyveket!

Egy “Rócsild”!
Ki hódít!

Bankár lesz a kisdiák!

Minden hasznot zsebre vág!
A csőd szélén a pénzvilág – csak néz!

Új házat vennénk,
Nyithatnánk panziót…

Jönne sok kosztos diák!

Meisseni készlet!
Újbarokk bútorok!
Óarany plüss és brokát!

Tokajban szőlő!
Tizenöt, húsz hektár!
Jó bor és hű cimborák!

Ünnepi trakták,
Névnapok, esküvők!

Gombszemű, szép onokák!

Ha mi nyernénk…ha mi nyernénk,
a nagy-nagy főnyereményt…!
Ha mi nyernénk…

Ha én nyerném!...
Dehogy szórnám,
Bankba raknám – pénz fialna pénzt!

Hipp-hopp, máris itt terem, a Jólét!
Tipp-topp, látszik mindenen a bőség!

Adósságunk kifizetnénk!

Pöstyénbe is elmehetnénk!

Egy ülőfürdő énvelem is jót tehetne még!

Nagy élet! Pöstyénben!
Mindenki a gusztusát!

Jön még, lesz még jó világ!
Csak el kell csípnünk Fortunát – és kész!

Hipp-hopp, máris itt terem, a Jólét!
Tipp-topp, látszik mindenen a bőség!

Adósságunk kifizetnénk!

Pöstyénbe is elmehetnénk!

Egy masszázskúra énvelem is csodát tenne még!

Nagy élet! Pöstyénben!
Mindenki a gusztusát!
Jön még, lesz még jó világ!
Csak el kell csípnünk Fortunát – és kész!

Hírek
Hírek

Az ország legnagyobb összművészeti fesztiválja augusztus 1-ig várja a látogatókat.

A megnyitót Kapolcs új főterén tartották, ahol Oszkó-Jakab Natália, a Művészetek Völgye Fesztivál igazgatója köszöntötte a vendégeket, mesélt az elmúlt évek nehézségeiről, az idei programokról és tervekről. 

Márta István, Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, kapolcsi önkormányzati képviselő, a Kapolcsi Művészeti Napok, ill. a Művészetek Völgyének kitalálója, alapítója és 24 évig a vezetője, a Kapolcsi Kulturális és Természetvédelmi Egylet elnöke, a Kapolcsi Helyi Értéktár vezetője a Művészetek Völgye NKft. résztulajdonosi megbízottja mesélt a kezdetekről, a Művészetek Völgye különböző korszakairól.

Márvány Péter, Kapolcs polgármestere, Mohos József Taliándörögd polgármestere és Győriványi Dániel Vigántpetend polgármestere visszaemlékeztek a korábbi évekre és köszöntötték a vendégeket az idei fesztiválon.

Beszédet mondott Dr. Navracsics Tibor kormánybiztos, Schneller Domonkos Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztésének végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, Mihály Erzsébet , a Petőfi Kulturális Ügynökség vezérigazgatója, Dr. Mátrai Gábor, a Kőbányai Önkormányzat Közművelődési Bizottságának elnöke és Ráduly György a Nemzeti Filmintézet Filmarchívum Igazgatója.

Fellépett Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Kaláka, a Firebirds és Saya Noé.

A Művészetek Völgye volt az ország első összművészeti fesztiválja, mára pedig a legnagyobbá nőtte ki magát. A következő tíz napban negyven programhelyszínen közel kétezer programon vehetnek részt a Völgyezők. Színház, irodalom, koncertek, újcirkusz, kiállítások, opera, minden udvarban, épületben, téren más hangulat és program várja a Völgylakókat, felfedezni mindezt igazi kincskeresés.

A Művészetek Völgye nagyszínpadára áll a Csaknekedkislány, a 30Y, az Erik Sumo Band, az Irie Maffia, Dés László, az Elefánt, a Kiscsillag, a Margaret Island, a Csík Zenekar, az Esti Kornél,  Hobo, a Bagossy Brothers Company, a Budapest Bár, a Bohemian Betyars, az Anna and the Barbies, a Quimby, a Random Trip, a Szabó Balázs Bandája és Rúzsa Magdi. 

Kapolcson, Taliándörögdön és Vigántpetenden átalakulnak a terek, irodalmi helyszín lesz az óvoda udvarból, galéria a tűzoltószertárból és a buszmegállóból, színház a közösségi házból, hangversenyterem a templomokból. Kapolcson saját udvart vezet többek között Harcsa Veronika, a Kaláka és Lackfi János, Kőbánya, a Nemzeti Filmintézet, a Momentán Társulat, a Hagyományok Háza, a MANK és a Budapest Fejlesztési Központ, gyalogos és e-bike túrákat szervez az Aktív Magyarország. Taliándörögdön helyszínt indít a Petőfi Kulturális Ügynökség, visszatér a Fonó és erősödik a Hangfoglaló Udvar. Vigántpetendre költözik Hobo, ide gördül be az Operaház kamionja és idén először itt lesz udvara Vecsei H. Miklósnak és a POKET közösségnek. 

A csodálatos, egyedi portékák és a színes vásári hangulat fontos eleme a Művészetek Völgyének. 2021-től a Malomsziget kicsit átalakul, egy részét átadják a piknikezni, fűben ücsörögni vágyóknak, a másik fele pedig a Szurdi Éva keramikusművész által létrehívott fazekastalálkozó otthona lesz. A további kiállító standoknak több új udvar ad helyet, például Kapolcs új főtere, a MűvészVölgy Kúria is megtelik kézműves termékekkel. Így a malomszigeti sokadalmat kicsit felszabadítva, a vásári pezsgést szellősebbé téve, mindennek kellő teret adva és a sokszínűséget megőrizve várják a látogatókat a Völgyben. Szurdi Éva kiválasztja a fazekastalálkozó 30. jubileumi Művészetek Völgyére készített legjobb képzőművészeti alkotását, ennek díjátadója július 24-én 14 órakor lesz a Malomszigeten.