dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Fangler's: Gyere szédülj

Gyere szédülj

Egy napsütéses éjszakán, mikor olyan közel bújsz hozzám,
az Élet másik oldalán, várok még talán, talán.
Nem találtam meg, akit kerestem, és nem vakít
a szerelmem nem tántorít, az EKG-m nem változik.

Egy nem hűséges éjszakán, ha Nem találok el hozzád
Az arcom másik oldalán rám nevetsz talán, talán.
Voltam és megváltozik ki leszek, s ez nem bátorít,
Ha ilyen öreg maradok, csak vakulok nem indulok.

Ha tudnám hol van, nem szeretném
Elmennék, s többé nem keresnél.

Gyere szédülj, hosszan táncolj velem
Rajzolj szívet forró tenyeremen
Meg se csókolj kérlek ne rontsd el
Végre harapj meg és aztán engedj el...

Ha teszem akkor haladok, és boldog is leszek csak ott
kell legyél várj talán, ha nem jönnék el délután
Kérj még tőlem éjszakát gyertyafényt meg csillogást
Jövök már-már itt vagyok, talán itt is maradok

Ha tudnám hol van, nem szeretném
Elmennék, s többé nem keresnél.

Gyere szédülj, hosszan táncolj velem
Rajzolj szívet forró tenyeremen
Meg se csókolj kérlek ne rontsd el
Végre harapj meg és aztán engedj el...

Csak várj úgy mindig, ez lesz a legszebb fény
Csak Egyszer kell, hogy rám nézz, és egyből mindent érts
Nem kell (nem kell) a sors, kérlek ezt tegyük semmissé
Ezt vártam így, jöhet egy játék, kérlek hogy bánts még!

Gyere szédülj, hosszan táncolj velem
Rajzolj szívet forró tenyeremen
Meg se csókolj kérlek ne rontsd el
Végre harapj meg és aztán engedj el...

Hallgass bele

Hírek
Hírek

Átadták az Öröm a Zene díjakat

Idén is átadta a Hangszeresek Országos Szövetsége az Öröm a Zene díjakat 12 kategóriában, elsősorban zeneipari háttérembereknek.

Az Analog Music Hall-ban tartott eseményen megtartották az Öröm a Zene tehetségkutató-hálózat nagydöntőjét is, amit a Lanou nyert. A Hangszeresek Országos Szövetsége 2009 óta rendezi meg az Öröm a Zene (korábbi nevén Hangfoglaló Hétfő, majd Hangfoglaló Magyarország) tehetségkutató sorozatot, amely mára a Kárpát-medence legnagyobb szakmai tehetségkutató sorozatává vált. 

Összesen 26 állomása van, amelyből 19 megyei és egy fővárosi, 5 határon túli (erdélyi, vajdasági és felvidéki). Az elmúlt hétvégén e tehetségkutatók nyertesei mérték össze tudásukat Budapesten, az Analog Music Hall-ban. Minden eddiginél erősebb és színesebb felhozatal állt színpadra, a funky népzenei acid jazz-től kezdve a »80-as évek glam rockján és a trip hop-on át a pszichedelikus alterrockig bezárólag.
 
Az együtteseket egy nyolctagú zsűri véleményezte, nevezetesen Andrásik Remo (zenész, gitártanár, a Hangszeresek Országos Szövetsége főtitkára, az Öröm a Zene sorozat szervezője), Horváth Gergely (rádiós szakember, a Petőfi Kulturális Ügynökség tanácsadója), Cselőtei László (zenei újságíró, az NKA Hangfoglaló Kollégiumának elnöke), Nagy Szabolcs (kommunikációs szakember, a Fülesbagoly Alapítvány kuratóriumi elnöke), Lombos Márton dalszövegíró, valamint a 2019-es nyertes Antares zenekarból Dér Dávid, Kovács Botond és Pap Dávid. A grémium végül a Lanou zenekarnak adta a fődíjat – ők a veszprémi V. Élő-Zene Tehetségkutatóról jutottak be -, akik így a HANOSZ-tól 1 millió forint értékben kapnak hangszer és hangtechnikai fejlesztési támogatást, és 2,5 millió forinttal támogatja őket a Hangfoglaló Program.

A kétnapos rendezvény végén a HANOSZ kiosztotta az Öröm a Zene Díjat 12 kategóriában. Ezzel a hangszeres-élőzene népszerűsítése iránt elkötelezett személyeket kívánta elismerni. Az év zenésze Áron András Apey lett, és pusztumusz díjat kapott a kategóriában Siklósi Örs. Az év helyszínének a miskolci Ady Endre Művelődési Házat választották. Az év zenepedagógusának járó díjat Gyémánt Bálint vehette át, és posztumusz díjban részesült Szappanos György. Az év felfedezettjei a Kellene kis kert zenekar, az év hangmérnöke Mezei Márton, az év hangtechnikusa Benkő Kristóf, az év fény- és látványtechnikusa Lukácsovics Máté, az év zenei újságírója Draveczki-Ury Ádám, az év hangszerjavítója Váradi Péter (Peter Crow Design) lett. Az év különdíjasa elismerésben Hermann János részesült, e kategóriában posztumusz díjat kapott id. Tornóczky Ferenc.