dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Alagsor

Alagsor

nekem nem kell látnom a sötétben mert elég rég a része vagyok
hiába ragyog a tekintetem mert mindkét szemem fénye halott
félnek azok felettem, akik nem voltak még az alagsorban
de nem tudnak lejönni mert a lépcső igaz szavakból van
a falakon a vér az tőlem van, mert ott szoktam az öklöm zúzni
az ütések által keltett zaj a halandóknak földöntúli
ördög bújik meg itt mások szerint pedig isten vagyok
fekete csillag a világ éjszakai egén nincsen nagyobb
az i-re a pont, JA ezért nem futok mások elől
mint Samara Morgan a Körben egy mély kútból mászok elő
nincs végleges formám jöhetek ezerféle alakban
mint a kaparás az ágy alól, a neszezés a falakban
magadban beszélsz de a szavaim buknak a szádon ki
virrasztanál egész éjjel de nyugtalan álom hív
egy más dimenzió kapuján át nyúlnak a csápok ki
nincs visszaút ha az elméd túl nagyra tárod ki

refrén
minden ami körbevesz törékeny mint egy szál virág
illúzió, ahova a valóság csak hálni jár
a szárnycsapásaim hallod, de nincs olyan hogy szállni látsz
odafönt hamis fények, itt láthatatlan árnyvilág

nem állít meg senki úgy sem ha karót vág belém
az örökléthez nekem szimplán az alkotás elég
egy isten van nem érintenek babonás mesék
mutasd az arcod olyan nincs hogy ezt egy maszkon át megéld
álmodj intenzíven hogy folyjon a verítéked
olykor én sem tudom ki vagyok holló vagy Eric Draven
nincs nyugtom a sírban sem mert folyton megidéznek
de tudd azt hogy én valós horrort hozok nem kliséket
nincs csinos vámpír gyerek sármom sincs mint Drakulának
de ha eljövök üvöltve riadsz fel hogy hívd az anyukádat
belépek az ajtódon, lassan mint Nosferatu
nem ad reményt a fény sem kintről a Hold elaludt
érzed a jelenlétem, a szíved kalapál ez full para
forró a nyári este mégis ragad rád a zúzmara
ordítani próbálsz, de csak nyöszörögni engedlek
mire feladod és csendben könny szökik a szemedbe

refrén
minden ami körbevesz törékeny mint egy szál virág
illúzió, ahova a valóság csak hálni jár
a szárnycsapásaim hallod, de nincs olyan hogy szállni látsz
odafönt hamis fények, itt láthatatlan árnyvilág

gyere velem nincs messze a nyúl ürege tőled
úgy hallasz mint soha a tested új füleket növeszt
fájdalmas az élmény, ezek a születés kínjai
most használod először az elsorvadt izmaid
vissza nincs, mögötted minden híd felég ma
nem látsz mert sosem volt nyitva a szemhéjad
de segítek ezen, szavaim szikeként szelnek
kimenekítem aki a vakság szigetén szenved
figyeljél engem nem kell fény fújd el a gyertyát
hiába van világos engem a sok lúzer az nem lát
lemaradtak sokan akiknek az iramom gyors volt
SOHAMÁR így szól Riddler, a kibaszott HOLLÓ!

refrén
minden ami körbevesz törékeny mint egy szál virág
illúzió, ahova a valóság csak hálni jár
a szárnycsapásaim hallod, de nincs olyan hogy szállni látsz
odafönt hamis fények, itt láthatatlan árnyvilág

Hallgass bele

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.