dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Riddler: Én vagyok a vihar

Én vagyok a vihar

Most még nagyobb a ricsaj, hogy miért? Mert itt van az új szólóm
A zúzós flowal Riddler jön a beat meg Tibbah a Bloose Broból
Uccsó szóról szó sincsen a szókincsem mindig túl jó volt,
Hogy elrejtsem így reppeltem, hogy ne felejtsen az utókor,
Ha az út rossz volt is lépkedtem lassan, toltam a szekerem
Akkor is, ha mindig volt aki azt mondta ne tegyem
Ez ilyen egyszerű, olyan mintha szomjas vagyok innom kell
Mindig az volt az elvem, hogy ha nem robban nagyot nem írom le
Ezt így fogd fel, battle rap a harchoz nem kell pisztoly se
A biztos ez, a styleom maradt 90-es east coast flash
Nem kínos szenny szar ami sajnos nagyrészt nonstop itthon megy
Az paródia mind, ha hallom megkérdezem vicc volt-e
Az enyém UG nem fog a szutyok tévében szólni,
Ha nem érted miért van így, majd súgok: az értékrend torz itt
Ez valódi és nyers, mert nem tudom 2D-ben tolni
Tiszteletadás a nagyoknak, nyugodj békében Sean P!

Mikor azt súgják a fülembe: nem éled túl a vihart
Visszasúgom nekik mosolyogva: én vagyok a vihar! (2×)

Sokan nem értik a hollót, de én nem érzem furcsának,
Mert a legtöbben galambok és a szemétben turkálnak
Nyomni fogom míg páran a zenémre ugrálnak
Nincs pénz benne, de így legalább nem néznek kurvának,
Ha köpök rád mert ugatok az nem eső, hanem szökőár
Örök gát van bennem amit csak ezzel a szarral török át
Pörgök rá és repülök, mert így összeforr a törött szárny
Jövök már feléd haver a félhomályból a ködön át
Dörög a szám, mint az ég és azt hihetnéd itt a vég
Pedig ez pont genezis a sötétségből tiszta fény
Nincs káosz rendet magam köré zivatarral teremtek
E világi törvényeknek nincs hatalma felettem
Basztathatsz bármivel cáfolom a vádat
Yeah esőt hozok ezért számolok a sárral,
Ha ugattál rám azt jelzi a lábnyomom a szádban
A vihar vagyok miután összetákolod a házad

Mikor azt súgják a fülembe: nem éled túl a vihart
Visszasúgom nekik mosolyogva: én vagyok a vihar! (2×)

Túlvilági a cuccom, de nem ördögtől való
Ember vagyok, de az aurám a földgömbtől nagyobb
Hullámokat vet a neten minden föltöltött dalom
Metált nyomok, de a partyn fröccsöntő vagyok
Visszaadom a kraftot amit a kölyköktől kapok
Más vagyok, mint egy reppsztárnak öltözött barom
Ezek kigondolt, precíz sorok nem rögtönzött szarok
A gondolatok szabadok nem bebörtönzött rabok
Flörtölök a szavakkal szótagról szótagra
Azért reppelek reppről mert ez nem fos takony popszakma
Ez mindent elsöprő hurrikán az elroppanó korhadt fa
És nem enyhül az idő míg egy szó is van a tollamban

Mikor azt súgják a fülembe: nem éled túl a vihart
Visszasúgom nekik mosolyogva: én vagyok a vihar! (2×)

Hallgass bele

Hírek
Hírek

IX. Music Hungary Konferencia

2021. 11. 17-18., Hangvilla, Veszprém

A zeneipar talpra állítása a IX. Music Hungary Konferencia fókusza

A mai napon tartotta sajtótájékoztatóját a Music Hungary Szövetség a Kobuci kertben a IX. Music Hungary Konferencia bejelentése kapcsán, melyet idén is a veszprémi Hangvillában tartanak majd november 17-18-án. Az idei Konferencia fókusza és célja, hogy számba vegye a zeneipar lehetőségeit és kihívásait a pandémia utáni újrakezdéshez,  diskurzust indítson a talpra állás mikéntjéről, és segítse a szektor adaptálását a megváltozott körülményekhez és stabilabb alapokra helyezéséhez. 

A sajtótájékoztatót Weyer Balázs, a Szövetség elnöke nyitotta, aki beszédében elmondta, hogy az újrakezdés idén mást fog jelenteni, mint tavaly, mikor még ennyire sem látták, mi áll előttük. Ki kell használnia szakmának ezt a sokkot, hogy megerősödve tudjon a szakma újraindulni, és hogy a kényszerhelyzetből jövőálló életmód- és szemléletváltás lehessen. Véleménye szerint megszerényített mindenkit az elmúlt másfél év, megtanította őket arra, hogy mennyire sebezhető a zenei szakma, és megtanultak segítséget kérni - még akkor is, ha sokszor nem kaptak, vagy nem azt, nem úgy, nem akkor kapták, mint amire szükségük lett volna. Weyer Balázs arra is rávilágított, mennyire erősen aktivizálta és összefogásra késztette a pandémia mind a Szövetséget, mind az egész iparágat. 

Kádár Tamás, a Szövetség társelnöke ezután arról beszélt, hogy a júniusi tisztújítás a Szövetségen belül is hozott egy szemléletváltást, aktívabban fordultak az állam felé, sokkal inkább fókuszáltak a szektor támogatására és összefogására. Igyekeznek olyan stratégiát kidolgozni, ami az egész  szektor számára segítség lehet, így született meg tavaly a PwC hatástanulmánya is, ami a koncert- és fesztiváljegyek áfájának 5%-osra csökkentésének hatását vizsgálta. Erről elmondta, hogy nemcsak nem okozna kiesést az államháztartásnak, de a kapcsolt iparágakon keresztül még több bevételt is termelne, és a szakma minden szegmensének segítséget, sőt, nemzetközi szinten versenyelőnyt is adna, ezért ezt a kitűzött célt kiemelten kezeli a Szövetség. Majd ezután röviden kitért a nemrégiben elindított Őszi Hacacáré program piactorzító hatására és arra, hogy az ingyenes rendezvények nagy száma a versenypiaci környezetet rombolja. 

Temesi Bertalan zenész, a Szövetség elnökségi tagja arról beszélt, hogy a Szövetség nem kritikára, inkább párbeszédre törekszik a döntéshozókkal és a szakmán belül. Arról is beszélt, hogy a zenészek és a zenei szakemberek számára mennyire megterhelő volt ez az időszak, az egyértelmű anyagi problémák mellett lelkileg és mentálisan is, mely problémára fontosnak tartja felhívni a figyelmet. Arról is beszélt, hogy jelenleg súlyos probléma a pályaelhagyás, és kérdés, hogy ezek a zenészek és szakemberek visszatérnek-e majd a művészeti szektorba, ha az idei őszi szezon is bizonytalan. 

Az idei konferenciaprogram kurátora dr. Süli András, aki szintén jelen volt a sajtótájékoztatón, és arról beszélt, hogy minden rosszban van valami jó, hiszen ez a krízishelyzet sokkal intenzívebbé tette a szakmai diskurzusokat. Ennek eredménye lett a Konferencia struktúrájának megújítása is. Tavaly hagyományteremtő jelleggel költözött az esemény Veszprémbe, így idén novemberben is itt kerül meredezésre a konferencia a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (VEB2023 EKF) program támogatásával. Idén is novemberben, 17-18-án tartják majd a Hangvillában, illetve kísérőprogramokkal egyéb veszprémi helyszíneken. A kétnapos konferencia nyitónapja a számbavétel jegyében telik; mik is azok a lehetőségek, amikhez nyúlhat jelenleg a zenei szakma, míg a 18-i nap fókusza és célja, hogy együtt keressenek megoldásokat a pandémia utáni újrakezdéshez, a szektor talpra állításához és ellenállóbbá tételéhez. Ennek kapcsán kiemelte, hogy az EU támogatási rendszeréről, közösségi finanszírozásról és a zenészek direkt támogatásáról, valamint új technológiákról, mint az NFT is lesznek beszélgetések. Az újítások közül azt is kiemelte, hogy nagyobb hangsúlyt fektettek a program összeállításánál a fiatalabb generáció képzésére is, így kiírnak majd egy pályázatot fiatal szakemberek számára kedvezményes jegyekre, illetve a programba beépítettek nekik szóló tréningeket és zenei-, videós és podcast listening sessionök is.

Weyer Balázs zárszójában hozzátette, hogy a fiatal szakemberek mellett a fiatal zenészekre is hangsúlyt fektetnek idén, hiszen a Konferencia egyik kísérőprogramja egy showcase is lesz, mely a VEB2023 EKF programmal partnerségben valósul majd meg, ahol feltörekvő zenészek és előadók kapnak majd lehetőséget a bemutatkozásra. Ezt a későbbiekben szeretnék majd nemzetközi szintre is kiterjeszteni. Veszprém egyetlen magyar városként tagja az UNESCO City of Music hálózatának, idén itt, a Konferenciához kapcsolódóan tartják majd ezt a találkozót is.  A Konferenciára a Tixa felületén lehet kétnapos jegyet vásárolni.