dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tezsviir: Tezsviir

Tezsviir - Tezsviir 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Tezsviir
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 20, összesen 2824 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Tezsviir

Az életem rakétás, haver ez tréfás. Itt mindenki megszívja az élet füstjét. Szórom a tüskét, hogy másnak is fájjon, de most lépjünk a jelenbe, hogy a múlt ne álljon. Kevesebb a barát, de nem érek át parát, nem érnek el szavak, ami daráta. Megbízhatsz bennem testvérem, te meg halld meg a tényt a Tezsvíírben. Együtt kezdtük, közösen basztuk el, még most is küldjük, pedig 4 év telt el. Széthullt a nagy a csapat a sok fasz leragadt. A rímgyártás apadt, meg az összes zördülés, az összes zöld ülés belekerül a szemétbe. Az élet ellenére a raj spanok szemébe. Ne éljél másnak a szennyébe, ne lépj le, nem írok több rímet a rap szentélybe.


Dzsóból is megárt a sok, csók a csajoknak big peace a spanoknak
Dzsóból is megárt a sok, csók a csajoknak big peace a spanoknak
Tezsviir, Tezsviir, Tezsvii-i-i-i-r


Te úgy örülsz magadnak mint szegény a smaragdnak, mert rengetek spanod van de csak a rajok maradnak. A legnagyobb barát hozná a legnagyobb parát, ki a faszt érdekel savunk együtt marja át. Leköpöm a marhát ki csak érdekből nyújta a markát, mert bennem lát egy márkát, mert több ember hozok mint az Árkád vagy a WestEnd, remélem vetted, hogy ezt veszted. Rengetek embernek már tollas a háta, mert el vannak szállva. Ez fertőz mint a nátha, belekezdesz te is, hogy jó leszel, hátha kiráz a hideg és felbasz az ideg, hogy mi mozgatja az embereket, hogy mindenki rideg. Lassan Pest lesz haver az Északi-sark, mert itt mindenki tart. Óvatatlan nézd meg a borítón az avatart, ez hozza a zivatart, ez világmárka. A testvérek még (?) a testvérek haver még (?). Nyisd ki a szemed, eszed vagy vetted, remélem vetted. Ja!


Tezsviir, Tezsviir, Tezsvii-i-i-i-r.


Ha már az élet nem kedves csak egy gádzsiért élnél, elhiteti veled van és nem kell féljél. Ne kérd az élettől, hogy kíméljél, mert erősít a rossz, ha jobb lesz tőle rímeljél. Egy csaj azt mondja szeret, tükröt lát benned, ne használd a szered mert még jót is kell tenned. A legtöbbet a csajért, a sok spant hanyagolod, ha untatnak téged, te a jó flash adagolod. Ha vége van a szart tolod egy barátság biztosabb, ha egyedül vagy testvér, az élet is biztosabb. Egy kapcsolat egy piszkozat, de nem írhatod újra, következő azt hiszed a toll, ez durva. Hogy elbasztad már egyszer és most hibátlan vagy, de nem lesz ott mindig és a pipában hagy. Saját igazuk van ez a szemükből látszik, míg a jeleket olvasod a gádzsi csak játszik.


Dzsóból is megárt a sok, csók a csajoknak big peace a spanoknak
Dzsóból is megárt a sok, csók a csajoknak big peace a spanoknak
Tezsviir, Tezsviir, Tezsvii-i-i-i-r.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Átadták a Fonogram-díjakat: íme a 2024-es nyertesek



Szakmai elismerésben részesült a hazai klasszikus pop-rock kategóriában a Zaporozsec zenekar. A magyar modern pop-rock mezőnyben Paulina győzedelmeskedett. Az alternatív/indie-rock jelöltek közül nyert a Carson Coma, akik 2020-ban még az év felfedezettje díját vitték el. A hazai hard rock/metal esélyesei közül a Thy Catafalque lett a legjobb, ezzel immár dupla Fonogram-díjasokká váltak. Az elektronikus zenei produkciók közül Saya Noé albuma lett a befutó, a hazai rap/hip-hop kategóriában pedig Pogány Induló szerezte meg a szakmai elismerést.



A speciális zenei kategóriákban díjazták idén Raul x Nótár Mary, a 4S Street, Paár Julcsi, a Nagy Emma Quintet és a Góbé aktuális albumait és hangfelvételeit.



A 2023-as év felfedezettje Ótvar Pestis, míg az év hangfelvétele kategóriában közönségszavazás során Rúzsa Magdolna "Elmegyek" című dalára voksoltak a legtöbben.




A Fonogram - Magyar Zenei Díj nemzetközi kategóriáiban ők lettek a legjobbak: The Rolling Stones, Miley Cyrus, Queens Of The Stone Age, Peggy Gou, Jack Harlow, Metallica.




A 2024-es életműdíjak bejelentésére május első hetében kerül sor.





Fonogram - Magyar Zenei Díj



A Magyar Hangfelvétel-kiadók Szövetsége (MAHASZ) több mint három évtizede minden évben odaítéli a különböző zenei stílusok hazai és nemzetközi legjobbjainak az őket megillető szakmai elismeréseket. 2024 sem volt kivétel, Fonogram - Magyar Zenei Díj néven idén már 21. alkalommal hirdettek győzteseket.



Fonogram-nap



Egész napos interaktív műsorfolyam 2024. április 27-én, szombaton a Fonogram - Magyar Zenei Díj weboldalán, valamint párhuzamosan négy közösségimédia-felületén (Facebook, TikTok, Instagram, YouTube).


A díjátadás utáni pillanatokba ezúttal a megszokott videóüdvözletek mellett betekinthetünk egy-egy rövid interjú formájában is. Ezeknek elsődleges felületet a TikTok biztosított, az interjúkat a nyertes művészekkel a platformon jól ismert Kovács Kristóf készítette.



Szakmai szavazás, mindig megújuló zsűri



Idén is egy zenei szakemberekből, újságírókból és zenészekből álló, összesen 25 tagú szakmai zsűri döntött arról, hogy a beérkezett, ismét rekord mennyiségű, mintegy 1700 egyedi nevezés közül kik legyenek a 18 kategória jelöltjei, majd pedig nyertesei.



A korábbi zsűritagok mellé - mint például Abaházi Csaba (Retro Rádió), Bazsa Péter (Rádió 1, 103.9 Rock FM, Base FM), Bíró Zsolt Dred (Magyar Könnyűzeneszerzők és Szövegírók Egyesülete, NKA, Zenebutik), Both Miklós (Hagyományok Háza), Juhász Edina (Lángoló), Orbán-Mikus Tamara (Sláger FM), Rónai András (Recorder), Sajó Dávid (Telex After), Szűts László (MAHASZ) vagy épp Weyer Balázs (Music Hungary Szövetség) - idén is csatlakoztak új szakemberek. Így Boros Gáborral (DJ, újságíró), Farkasházi Rékával (Fonogram-díjas énekesnő), Fehér Gáborral (Bohemian Betyars, Mordái), Regán Lilivel (DJ, műsorvezető) és Zselinszky Zsaklinnal (Paloznaki Jazzpiknik) színesedett a csapat. A teljes tagság megnézhető ide kattintva: https://fonogram.hu/zsuri.




Tavalyi Fonogram-nyertesek konferálták fel az idei jelölteket




A 2024-es jelölt kampány különlegessége volt, hogy tavalyi nyertesek harangozták be a Fonogram-díj idei esélyeseit. Így többek között Majka, Molnár Tamás, Caramel, a Margaret Island, a ValMar, a Platon Karataev és a 4S Street tagjai, illetve László Attila vagy Peter Šrámek mutatta be a különböző kategóriák mezőnyeit.


Hallgasd meg a nyertesek egy-egy dalát egy lejátszási listában!



Spotify-playlist:

https://open.spotify.com/playlist/2S1SbkMr1b3bMH73D0vnat



YouTube-videóplaylist:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLTPL3XfLefNj-XdtEBpedUGcm_jdj5AL1



Fotó: Fonogram