dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Záray Márta - Vámosi János: Tavasz nyár ősz

Tavasz nyár ősz

Én tíz éves leszek
s én múltam kilenc
Az én nevem Panni
az enyém Ferenc
Az idősebb én vagyok
az okosabb én!
De nem veszekszünk szent a béke
köztünk már idén!
Mi egy padban ülünk és mi tanulunk
Egymásnak segítünk, néha súgunk
az uzsonnán testvérin megosztozunk
Mi ketten összetartozunk
Kéz a kézben járni és a szép tavaszra várni, jó, jó, jó
Tarka réten ketten futni önfeledten jó, jó, jó
Megvédem bárki ellen őt, akárki bántja
Mert nincs a nagyvilágon nálam jobb barátja
De jó így együtt édes álmot szőni
Mint a felhők nagyra nőni jó, jó, jó, de jó, de jó, jó, jó!
Én húsz éves vagyok,
én egy híján húsz
A szívem csak hozzád, a szívedhez húz
Én orvosnak készülök
Én vegyész leszek
De csókodnál jobb bájitalt még én sem ismerek!
A szívem oly árva, ha nem vagy velem
De van már egy hatásos, jó gyógyszerem
A szerelmes csókokban felolvadunk,
ha mindig összetartozunk!
Kéz a kézben járni és egy boldog nyárra várni jó, jó, jó
Holdvilágos esten járni önfeledten jó, jó, jó
Megvédem bárki ellen őt, akárki bántja
Mert nincs a földön még ily hű szerelmes párja
De jó az álmok színes szárnyán szállni
száz új édes csókra várni jó, jó, jó, de jó, de jó, jó, jó!


Én elmúltam hatvan
s én negyven leszek
Ne számoljuk mi már a gyors éveket
Én ígértem hű leszek, csak tiéd szívem
Hogy hű maradtál, s hogy hű vagy ezt ma már
el is hiszem
Az évek csak múlnak s mi nem változunk
Egymásnak egymásért ékünk, vagyunk!
és esténként dúdoljuk e kis dalunk
Mi ketten összetartozunk
Kéz a kézben járni és egy boldog őszre várni jó, jó, jó
Árnyas úton lassan, járni kart a karban jó, jó, jó
Megvédem bárki ellen őt, akárki bántja
Mert nincs a nagyvilágon most sem jobb barátja
De jó az álmok színes szárnyán szállni

Hírek
Hírek

Három magyar verset zenésített meg új kislemezén a Kontraszt zenekar

A Kontraszt zenekar levette a polcról régi versesköteteit és modern zenei köntösbe öltöztette kedvenc verseit, így megszületett első versmegzenésítés lemezük: a Lennék valakié, melyen úgy hallhatunk hármat a magyar irodalom legszebb versei közül, ahogy ezelőtt még sohasem. 


A DAL SZÖVEGÉT ITT TALÁLOD.

 

AZ ALBUMOT PEDIG ITT.


A többnyire újhullámos alterpop zenét játszó Kontraszt zenekar hangzásvilága mindig is változatos volt, saját bevallásuk szerint azért, mert nem szeretnék a dalokat korlátok közé szorítani, nem keretezik be magukat egyetlen stílus határaival. Ez jellemző az új EP-re is: a három versmegzenésítésből álló lemezen helyet kapott a folk-popos Dal a rózsákról (Juhász Gyula), az elektronikus hangszerelésű Egyedül (József Attila), és a letisztult, mégis erőteljes, zongora alapú Szeretném, hogyha szeretnének (Ady Endre) is.

 

A lemezt stílusosan A magyar költészet napja előtt jelentették meg, és arról is meséltek, hogy miért döntöttek versmegzenésítések mellett.

 

„Sokszor látjuk közösségi média oldalakon, hogy rengetegen osztanak meg számukra fontos dalszövegeket. Ennek mindig örülünk, mert a legjobb dolog, ami történhet egy dalszöveggel az, ha valaki magáénak érzi, de eszünkbe jutott az is, hogy verseket miért nem szokás megosztani? 


Egészen csodálatos az, amikor százéves verseket olvasok, és a saját gondolataimat találom meg bennük. A verseskötetek a polcon olyanok, mint az időkapszulák.


A régi költőink ugyanazt érezték mint mi, ugyanolyan problémákkal küzdöttek, mint mi, de a mód, ahogy kimondták és leírták ezeket az érzéseket, átgondolt, kifinomult és gyönyörű. Ez igazi művészet – de akkor miért nem ez folyik a csapból is? Szerettünk volna hozzájárulni, hogy a versek szikráját lánggá élesszük, ezért modern zenei környezetbe helyeztük őket, és megpróbáltuk felerősíteni a mondanivalójukat anélkül, hogy egyetlen szót is megváltoztattunk volna bennük.”

 

– magyarázta a Kontraszt énekesnője, Mirtse Korinna. Szerzőtársával, Csizmazia Zsolt gitárossal 2019 óra alkotnak közösen, színpadra pedig Balázs Misivel (billentyű), Molnár Péterrel (basszusgitár) és Holdosi Attilával (dob) közösen viszik a Kontraszt-dalokat.

 

„A lemez alapötlete Csizitől ered, a megzenésítések koncepciója pedig bennem született meg, de a dalokhoz a zenekar minden tagja hozzáadott valamit, és szerintem ez így lett kerek. A felvételi és produceri munkálatokat Balázs Misi látta el csakúgy, mint az előző, Múltidő albumunknál.” - mesélt a lemez keletkezési körülményeiről Korinna. A három dalból egyhez videoklip is készült Bikali Sándor operatőri munkálatai közreműködésével. A látványt egészen különlegessé teszi a Molnár Viktória (Szoknyavarázs) szoknyatervező által készített ruhaköltemény, ami a dal egy pontján kiemelt szerepet kap.


 


„A Dal a rózsákról című versben annyira hangsúlyos szimbólum a rózsa, hogy nem szerettük volna kihagyni a klipből, de a rózsa mindig veszélyes terep: nem akartuk túlromantizálni a koncepciót. Innen jött az ötlet, hogy Juhász Gyula piros és fehér rózsáit egy nagy piros szoknya szimbolizálja, ami a vers fordulópontján átváltozik fehérré. Viki gyönyörű szoknyái megemelték a klip látványvilágát, öröm volt közösen dolgozni vele, szeretjük, amikor a különböző művészeti ágazatok összekapcsolódnak.”

 

Az irodalom, a zene és a divat mellé még a festészet is betársult: a kislemez borítóját Molnár Éva (AKVA Wallpapers) festette meg, így a Lennék valakié igazi összművészeti projekt lett.

 

A kislemez dalai élőben is megszólalnak majd a Kontraszt egyetlen tavaszi koncertjén, melyet április 6-án tartanak az A38 hajón, a Magidom zenekarral karöltve.

 

A lemez és a videoklip az NKA támogatásával készült.

 


 

Koncert esemény itt.


Koncert jegyvásárlás itt.


 

Fotók: Bikali Sándor