Előadó: | Tekknő |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Csik István Csajtay Csaba Benyó Miklós |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Tengerparton perzsel a nap
Fejemen egy ocsmány szalmakalap
Most írod éppen a képeslapot
Mikor a büfében rétest kapok
Strandpapucsomban izzad a láb
Olajos hallal ken be a hát
Cápát láttam a bójánál
Fogai között de jól állnál
Száraz a kenyér kormos a keszeg
Enyém a hús, te a szálkát eszed
Kis kólánkban sok víz van
Pedig a büfésben megbíztam
Tombol a strandon a lábgomba
Rád gondoltam az álmomba
Szétfolyt rajtad a jégkrémem
És így maradtunk a fényképen
Izmokat gyúrok a testemre
A hajamat pirosra festem be
Karikát raktam az orromba
Már nem is vagyok olyan otromba
Hiába fekszel itt mellettem
A fülembe ordít a Manhattan
Annyira fűt ez a popsláger
Hogy idén nyáron is sok lány kell
Hagyj már drágám pihenőt tartok
Kirúgod a számból a krémfagylaltot
Pöttyös labdád fejemen csattan
Az erdőmestert félrenyaltam
Két nyugdíjas távcsöve villan
Rázzák magukat akár a villany
Az úszómester kergeti őket
Molesztálták a napozó nőket
Luxus jacht-on kérek egy koktélt
Ki van ide írva ne hozz be bobtailt
Nézz oda édes hullik a szőre
Elcserélném egy napernyőre
Szemedbe mondtam a mólónál
Nem érsz Te többet a pólómnál
Nem kell a szerelmi bájital
Mert ez csak egy egyszerű nyári dal
Izmokat gyúrok….
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál