Előadó: | Koncz Zsuzsa |
---|---|
Album: | Ég és Föld között |
Megjelenés: | 1997 |
Hossz: | 4:37 |
Szövegírók: |
Bornai Szilveszter |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Hungaroton-Gong |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Esik eső, közel a tél,
hová mennél, ha elmennél?
Hideg a reggel, fúj a szél,
miért hiszed, hogy téged sosem ér.
Sok a felhő, sötét az ég,
ne hagyj magamra, maradj még!
Zizeg az erdő, reccsen a jég
Futs be jól, mielőtt megfagynék!
Sose ígérd, hogy szép lesz a nyár!
Miért volna jó elhinni már?
Tudod a pillanat nem költöző madár,
miután elrepül, vissza nem talál
Esik eső...
Ki tudja milyen nyár lesz az elkövetkező,
hol vetődik partra a palackba zárt jövő...
de ez a tél most van itt velünk,
legyen hát szép, ha már ez jutott nekünk.
Esik eső...
Tudod, a pillanat nem költöző madár,
miután elrepül, vissza nem talál...
Esik eső...
ölelj át, mielőtt megfagynék!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál