Előadó: | Koncz Zsuzsa |
---|---|
Album: | Újhold |
Megjelenés: | 1985 |
Hossz: | 5:11 |
Szövegírók: |
Bródy János |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Hungaroton-Pepita |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Valahonnan mindig fújnak a szellők
Valamerre mindig fényes az ég
S aki a széllel szembeszáll
Az se tudja, merre jár
A szél
Megfordul és utolér
Valamerre mindig állnak a jelzők
Valahonnan mindig jön a vihar
S aki szélkakasnak áll
Az se tudja, hogy mire vár
A szél
Csak megfordul, ha odaér
Mielőtt előrejelzést írnál
Mondd meg: ha nem fúj a szél, mit csinál?
És hogyha bizonyos dolgokat mégis tudnál
Írd meg: ha nem fúj a szél, mit csinál?
Aki szélkakasnak áll
Az se tudja, mire vár
A szél
Csak megfordul, ha odaér
Mielőtt előrejelzést írnál
Mondd meg: ha nem fúj a szél, mit csinál?
És hogyha bizonyos dolgokat mégis tudnál,
Írd meg: ha nem fúj a szél, mit csinál?
Írd meg: ha nem fúj a szél, mit csinál?
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál