Előadó: | Koncz Zsuzsa |
---|---|
Album: | Kis virág |
Megjelenés: | 1971 |
Hossz: | 3:15 |
Szövegírók: |
Bródy János Szörényi Szabolcs |
Bródy János Szörényi Szabolcs |
|
Kiadó: | Hungaroton-Pepita |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
nem szégyellne engem a jó anyám
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
láthatóan büszke lenne rám
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
nem mondanám ki, mit gondolok
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
tudnám, hogy a hallgatás bölcs dolog
A véleményem (-véleményed-)
talán különleges (-különleges-)
De kérdezem én (- kérdezed te-)
Mér’ az a bolond, aki ma még tisztességes
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
eljátszanám a jó kislányt
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
elkerülném a litániát:
„Ó egyetlen kisleányom
hát mondd, elment a józan eszed
mit szólnak majd terád az emberek”
- az emberek
„Jaj egyetlen kisleányom
Én nem erre neveltelek
Hidd el, csak jót akarok neked”
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
örülnék annak, hogy élhetek
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
nem kívánnék még jobb életet
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
nem rohannék fejjel a falnak
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
egy jó helyet keresnék magamnak
A véleményem (-véleményed-)
talán különleges (-különleges-)
De kérdezem én (- kérdezed te-)
Mér’ az a bolond, aki ma még tisztességes
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
nem hatna meg egy kis virág
Egy csöpp kis eszem, ha volna nekem
én is olyan lennék, mint ez a világ
„Ó egyetlen kisleányom
hát mondd, elment a józan eszed
mit szólnak majd terád az emberek”
- az emberek
„Jaj egyetlen kisleányom
Én nem erre neveltelek
Hidd el, csak jót akarok neked”
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál