dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Luke Benz: Kígyó A Fűben

Luke Benz - Kígyó A Fűben 18 éven felülieknek!

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Luke Benz
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 2899 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kígyó A Fűben

[VERSE 1]
"Ki a faszom az a Luke Benz?" A kulcskérdés újfent
Megszúr bent, de hátra, No New Friends,
Ez zárt körű buli, új suli, a stílus cool lett
Én kulok rá csak baszom a beat-et nincs gumi, full flex..
Hidd el, ha eltervezem úgy lesz, idebízhatod
Egy trekk leveri a polcról vagy tíz dalod és közben le sem izzadok
Hé feleslegesen izgatod magad
A real rap fanoknak itt vagyok neked lowlife is alig akad
Marad a szamarad mert a Mustang-od bérelt
Pedig a hakni a pusztán jól fizet - Tudsz tán jobb érvet?!
Miért a tucc-tucc tánc megy, ha szól a tucat zenétek?
Leégek agyilag amikor a gagyikat megérted
De engem nem - "Benz irigykedsz minden rappedben"
Rendben, nekem is kell ennem, szóval ezt elengedtem..
Mármint a fülem mellett, tényleg haver, hagyd a pennát!
Ne magyarázd meg hogyan lettél lázadóból Sellout!

Majd ezer akapellát hagyok hátra
Neked hogy tedd at az utóhatást egy nagyobb sávba
Ponyvairodalom történeti hatótávra
Aztán feszítsd ki a frázisaim autotune-nal hat oktávba..
És ha úgy alhatom át az évszázadokat,
Hogy néhány elvetemült pár poros Benz témát adogat
Szájról szájra... Ez itt minden látnok álma
A vízióm csíziója az, hogy nincs próféciába foglalva
A nevem mégis ott van ma
De csak a csapatom emlékezhet, ahogy `12ben dobbant a
Legelső EP, menjünk vissza '03
A Sub Bass promo CD-t fújtam, akkor volt új az álom,
Így lett ez a szar az életem..
13 év, a szubbasszus ma szörnyetegként szakít át a mélyeken
Persze vannak a mérlegen bőven homályos napok,
Próbáltam elhagyni párszor, de löktek tovább a spanok
"Báttya menjél!" - Most a balfácánok bukfencelnek el a bukmékernél
Mert nem fogadtak rám és kívülről nézik, ahogy az új név fellép
De hogy tényleg full képben légy
Tedd a munkamorálom melléd - menne két nap ébrenlét?
Vérzik a leckéd én a krémet adom vissza
Okafogyott az oktánszám az oktató cucca vegytiszta
Ez a természetellenes szelekció a hóhért életre hívta
A hóhért életre hívta..

[HOOK]
Kígyó ül a fűben, de a szél elfújja a bajban
Kellemetlen lesz az ébredés, ha még mindig alszotok rajtam
Kígyó ül a fűben, de a szél elfújja a bajban
Változik az irány, így lekopik a zsivány, de én ugyanaz a paraszt maradtam

"Ki a faszom az a Luke Benz?" A kulcskérdés újfent
Megszúr bent, régi vallás csak új rend
Unortodox mód túl ment a srác a piros vonalon
Mert a buta fanokat szakirodalommal szopatom
Oké, gondoltam, fogalom, szabad a gazda? Nem te...
Mert fogalmam sincs ki vagy, de nem férsz a Freshman Class-be
Én teszlek rendbe, a pótfelvételis új gyerek
Most még mindenki úgy nevet - Viszlát a tablón lúzerek!
Azt mondják a flow túl beteg, bocs zárva volt a patika
De talán én is feat nélkül lehetek dupla platina
Jöhet habira lavina, mehet a trónok harca
Kókler kópiák kapnak mind egy patront a klónok arcra
Kudarca ítélve - illetve csak itt élve
Itt eltévedt a irány, hígabb a verseny mint 10 éve,
De dobok egy píszt végre, imádom ezt a rapszart
Vidd a rapsztár attitűdöd, vagy sírj hogy Benzino megmart.
Mert ha már elhalt a tömeg hangja
És egyedül maradtál lecsap rád az öreg csapda
Ne csapd be magad, magad maradtál a szöveg rabja
A szószövet lehet selyem lágy, lehet a tömeg kardja
Nekem nem a környezet szabja meg mit gondoljak egy gondról
A gondolám a gondolat tengerén gólemként rombol
Bal kezével, a jobbal meg épít
Ez hatalom, de népi tévhit, hogy óceánt kettényit
Puszta akarat... Hogy hátradőlve megleled az aranyat
Ne félj leesik a lakat a nyakaddal egy kalap alatt
Mer' aki ma tagad meg mutogat, az holnap megbán
Mikor megrezdül hátul a membrán
Hogy a reklám átvert, tényleg nem lesz S-line, max szesz time
Ha nem bír a system a multitasking-gel
Szép dolog a kitartás, de futni is tudni kell hidd el
Itt az idő, minden szinttel egyre magasabbról ejtelek,
Hogy milyen mikor elárulnak? Kérdezd meg egy exemet!
Kérdezd meg Egerszegen melyik évben volt veszett meleg
Az exnevem a grundon, ma meg a szesz remeg a pulton
Mikor túl az ötödik rundon begyújtanak egy Benz nótát
A "Club On Fire" - Adjak egy szótárt?
Félre a mókát, ez a trendek tragédiája,
Ez hipnotizál az elmétek új irányba cibálja
Hiába minden zihálva könyörögsz majd egy adagért
Az idő próbáját is kiállja, csak extra adalék
Hogy közben te is megkapod a magadét
Bitch...

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Inspiráló nők a Gourmet országkóstolóján

A nők szerepe egyre láthatóbbá és meghatározóbbá válik a gasztronómiában, ezt hangsúlyozza idén a hazai gasztro szcéna legkedveltebb eseménye, az MBH Bank Gourmet Fesztivál, május 24-26. között, a Millenárison. A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból: kiváló éttermek, cukrászdák, pékségek és változatos italfelhozatal - a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig - sorakozik majd mintegy száz kiállító kínálatában.

 

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál esetében már hagyomány, hogy mindig más-más témát helyez a fókuszba. Korábban ikonikus ételeken, majd egy-egy alapanyagon volt a hangsúly, később a hagyomány, a magyar konyha öröksége, tavaly pedig az új generáció egyre fokozódó szerepe került középpontba.

 

„A 2024-es Gourmet Fesztivál az inspiráló női energiákra fókuszál, amihez három nagykövet társult Fekete Zsóka, Ormós Gabriella és Ötvös Zsuzsanna személyében. Bár a gasztronómia különböző területein tevékenykednek, de mindhármuk szakmai útja és sikere nagyon inspiráló és példaértékű. A nagyköveteink mellett természetesen igyekszünk bemutatni a hazai gasztronómia számos további női szereplőjét is a fesztiválon. A „női energiákat” erősíti majd Stahl Judit, és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is” – mondta el Nemes Richárd , a Gourmet Fesztivál főszervezője.

 

„Úgy volt, hogy veszünk néhány állatot, de mondta a gazda, hogy valószínűleg vemhesek. Egy héten belül több mint ötven mangalicánk lett” – mesélte Fekete Zsóka , aki eredetileg zöldséget akart termeszteni a családi földeken, de ezután a húsra váltott. Mint elmondta, nem volt könnyű beletanulni a tenyésztésbe, feldolgozásba és értékesítésbe, de mára már az egész családját bevonta a vállalkozásba. A gazdasága immár közel 400 szőke mangalicát számlál. A vállalkozás 2012-ben indult, egy évvel később már díjakkal ismerték el Zsóka magas minőségű kisüzemi prémiumtermékeit.

 



 

Ormós Gabriellának esze ágában sem volt pékséget nyitni. A kommunikációs szakmát azonban felváltotta a kovász bűvölete. „Lett egy hobbim, amivel egyre több időt töltöttem és azt éreztem, hogy megszületett bennem egy döntés” – mesélte Gabriella, akinek azóta a legfontosabb küldetése, hogy minél több embert megtanítson finom és egészséges kenyeret sütni. Tavaly a pop-up pékségét cserélte állandóra Ormós Gabriella, aki a Jenői Pékség, egyben a Kovászlabor közösség alapítója.

 

 

 

Ötvös Zsuzsanna klasszika-filológia szakos doktori hallgatóként vált gasztro-bloggerré, majd cukrásszá. Az elmúlt tíz évben több neves fine dining étteremben dolgozott, jelenleg a Laurel Budapest cukrász- és társséfje. „Az ELTE Nyelvtudományi Doktori Iskolájában, Ókortudományi Doktori Programon klasszika-filológiából doktoráltam, és emellett kezdtem el blogot írni” – emlékszik vissza Zsuzsanna, mint mondta, akkoriban nagyon sok időt töltött könyvtárakban, de  hiányzott neki, hogy két kézzel alkosson. A nagy vízválasztó néhány szilikon bonbonforma volt, amit vásárolt, „ajándékba készítettem velük bonbonokat, ami hatalmas élmény volt” – mondja Zsuzsi. Innen ívelt az út a Michelin-kalauz által ajánlott Laurel Budapestig.

 



„Az MBH Bank nagy örömmel támogatja immár második éve a Gourmet Fesztivált, mely évről-évre a tavasz egyik fénypontja és fontos találkozási alkalom, ahol számos ügyfelünket láthatjuk vendégül. A Gourmet Fesztivál nemcsak felvonultatja a hazai gasztronómiai élet legjavát, de az idei rendezvényen kiemelt figyelmet kapnak a kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők, akik egyre látványosabb szerepet vállalnak a vendéglátásban. A hazai vállalkozások és kiemelten a női vállalkozók támogatása szívügyünk, így reméljük, hogy az idei fesztivál nemcsak fontos találkozási lehetőség lesz sokak számára, hanem inspirációt is nyújt, új recepteket ismerhetünk meg a gasztronómiában és a vállalkozásban egyaránt” –  emelte ki Kutas István, az MBH Bank kommunikációs ügyvezető igazgatója.

 

A Samsung támogatásával létrejött Gourmet Akadémia színpadának zárónapja idén egy igazán különleges gasztro-kulturális élményt tartogat. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig mindig egyedi és megismételhetetlen. “Amit láthatunk, az egy improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, az előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - kiváló színészgárda kelti életre: a Gourmet Akadémia színpadán Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.

 

A Gourmet Akadémia színpada számos további programmal készül idén is. Maki Stevenson, a Makifood Cookery School and Events alapítója japán-magyar ételkombinációkat fog bemutatni. A Kovászlabor workshopon Ormós Gabriella pék, a Jenői Pékség megálmodója a gyakorlatban is bemutatja kovászolás titkait. Arya Razavi, az Arany Kaviár nemzetközi kaviár specialistája egy izgalmas kóstoló keretében mutatja be mindazt, amit az igazán jó kaviárokról tudni érdemes. A kelt tészták rajongói egy nagykunsági sütemény készítésének fortélyait leshetik el annak koronázatlan királynőjétől, a kunmadarasi Ferdinánd Bisztró háziasszonyától, Kálmán Évától. Tóth Szilárd - a SALT Budapest séfje - a Gourmet nagykövete, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készíti el mindannyiunk szíve csücskét, a rántott húst – persze egy kicsit extrábban, mint azt megszoktuk. Szintén izgalmasnak ígérkezik a bibimbap készítés Kim Taeyennel és Mautner Zsófiával, ahol a koreai konyha szakértője enged betekintést a koreai gasztronómia világába és persze megtudhatjuk, mi is az a bibimbap. Két különös hangulatú apró étterem séfje is bemutatkozik a színpadon: Kiss Zaida, a budapesti Zinchenco Kitchen séfje és Katkó Kriszta, a szegedi Alkimista Kulináris Műhely séfje koprodukciós finomfőzelékkel érkezik. Hogy készül egy vegán desszert? Veganizálható-e egy hagyományos desszert? Ezekről fog beszélni az idei fesztivál nagykövete, Ötvös Zsuzsanna, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje, aki kóstolót is hoz a vegán sütijeiből. És azt is megtudhatjuk, hogyan készül az igazi erdélyi padlizsánkrém, a vineta, Kati mama és György Réka (Páva Étterem) segítségével.




 

Az idei MBH Bank Gourmet Fesztivál vasárnapja – lévén gyereknap – a fiatal korosztály és a kisgyermekes családok számára is tartogat meglepetéseket. Ezen a napon a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a Gourmet-ra, de lesznek ajándék édességek és gyerek workshopok is. A családosan érkezőket kilenc népszerű cukrászda várja robbanócukros minimakaronnal és más ajándék desszertkülönlegességekkel . A Gourmet Akadémia színpadán is számítanak a kicsikre: A KitchenAid workshopján fagyit lehet készíteni, Wossala Rozina szülő - gyerek párosokkal fog tésztákat és “pikk-pakk” szószokat főzni, Lefkovics Lea, a SALT Bakery vezetője pedig a keksz és az amerikai cookie elkészítésébe avatja be a gyerekeket. A Gourmet Akadémia legtöbb programja és kóstolója ingyenes, a workshopokra jelképes részvételi díj mellett érdemes előre regisztrálni a fesztivál honlapján.

 

Végezetül, de nem utolsó sorban Nemes Richárd elmondta, hogy összeállt a fesztiválon kiállító több mint 50 étterem és cukrászda teljes kínálata is. A fesztivál idei menüjének különlegessége, hogy számos pénztárcabarát étel is szerepel benne, amelyeket legfeljebb 2.500 Ft-os áron vásárolhatnak meg a látogatók.

 

Az idei Gourmet kiállítóit itt láthatjuk, belépőjegyet pedig itt lehet előzetesen vásárolni, a helyszíni jegyárakhoz képest jelentős kedvezménnyel.

 

www.gourmetfesztival.hu





Fotó: Gourmet Fesztivál