dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Soho Party: Miért nincs nyáron hó?

Soho Party - Miért nincs nyáron hó?

off off off off off
Album: nincs kép
Megtekintve: Ma 10, összesen 10532 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Miért nincs nyáron hó?

M'ért nincs nyáron hó? 2x

Nyári délután egy kis sziget partján,
virágkoszorú mindenki karján,
a homokban csak úgy ízzanak a testek,
s a halak a vízből bámulva lesnek,
hol a tenger a lábadnál hever,
és egy karnyújtásnyira ananász terem,
a pálmafák alatt hűsíted magad,
az árnyékban hatvan fok marad(?),
a kóla sem finom, hogyha negyven fokos,
most mit nézel, mire vársz te okos,
ugorj a vízbe és mártsd meg magad,
ám a víz alatt is harminc fok marad!
Lehet hogy szép sziget, de mit ér akkor,
ha az ember a melegtől szinte karmol,
ami hideg, ami hűsít, az volna jó,
csak azt tudnám, hogy m'ért nincsen nyáron hó!

2xRefrén: M'ért nincs nyáron hó,
az volna a jó,
ha volna hó,
de nem van!

Csukd be a szemed, és engedd el magadat,
egy kókuszdió tetejéről pattogzik a vakolat,
az ananász friss leve becsorog a szádba,
és jégcsapok lógnak a szálloda szobában.
Nem kell nagykabát, elég egy kalap,
nyári mikulás most meghozza a havat,
s a földön egy helyen,
az egyenlítő mentén egy kis szigeten,
elkezd lassan esni a hó,
a strandon pedig kezdődik a dáridó,
a fűrdőzők csúszkálnak a tengeren,
de a napkorong fent ragyog a kék egen,
hóembert játszik az apró néger,
és mindezután majd korcsolyát bérel.
Miért nincs mindig így, hisz így volna jó,
csak azt tudnám, hogy m'ért nincsen nyáron hó!

4xRefrén

--zongora solo egy kis alappal--

4xRefrén

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Stahl Judit Flódnija a Gourmet-n

Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.

 

Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.


Fotó: Gourmet Fesztivál