dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Kácsor Ignác: Kéz a kézben

Kácsor Ignác - Kéz a kézben

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Kácsor Ignác
Album: Keressük!
Szövegírók: Kácsor Ignácz
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 36, összesen 4552 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kéz a kézben

Nélküled, egy érzés álomkép varázs,
Gondolatban mégis hozzád száll,
Minden percben hiányzol ha, nem vagy itt velem,
Ki mondja meg, hol keresselek.

Egy napon, mikor megismertelek,
A szivemet, elraboltad nekem,
Fellobbanva érzem álmom régi vágytüzét,
Most már elég egy szó, ahhoz hogy itt legyél.

Oly jó, kéz a kézben járni,
S ha kell, akkor reád várni,
Átérzem a boldog perceket,
Hiányzol ha nem vagy itt velem,

Eddig nem volt, ki megvigasztalt engem,
És nem volt, ki rendbe hozza az életem,
Ne engedd hogy elveszítselek,
Jóban rosszban, maradj itt velem.

Szóló:

Egy napon, mikor megismertelek,
A szivemet, elraboltad nekem,
Fellobbanva érzem álmom régi vágytüzét,
Most már elég egy szó, ahhoz hogy itt legyél.

Oly jó, kéz a kézben járni,
S ha kell, akkor reád várni,
Átérzem a boldog perceket,
Hiányzol ha nem vagy itt velem,

Eddig nem volt, ki megvigasztalt engem,
És nem volt, ki rendbe hozza az életem,
Ne engedd hogy elveszítselek,
Jóban rosszban, maradj itt velem.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Teljes a 9. Kerekdomb Fesztivál programja

A Kerekdomb Fesztivál szeptember 13. és 15. között összművészeti programokkal, különféle borkóstolókkal és dűlőtúrával várja a látogatókat ebben az évben is Tállyára, hogy együtt köszöntsék az őszt.


A fellépők között szerepel az Analog Balaton, az Anna and The Barbies, az Aurevoir., a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif, önálló esttel érkezik Pokorny Lia és Szinetár Dóra, de fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar is.




A Kerekdomb Fesztivál minden évben színes programkavalkáddal csábítja a fesztiválozókat a Tokaji borvidék ékszerdobozába, Tállyára. A koncerteknek, irodalmi beszélgetéseknek és bemutatóknak, színházi előadásoknak, kreatív programoknak Tállya szőlőskertjei és pincészetei adnak otthont, de izgalmas túrák keretében a Tokaji borvidék mesés dűlői is felfedezhetők - és természetesen megkóstolhatók.




A fesztiválra tavaly 6500-an látogattak el és idén is érdemes lesz az őszt itt indítani. A Vincellér Színpadon játszik majd az Anna and The Barbies, az Aurevoir, a Carson Coma, a Magna Cum Laude és a Punnany Massif is, de vasárnap itt láthatjuk majd a Művészetek Völgye és az Art-Színtér közös előadását is, Goldoni darabját, a Mirandolinát. A Szűcs Pincészet kertjében olyan zenekarok lépnek majd fel, mint a szlovák Dis Is Markéta, a Cimbali Trio, A Flirt, Noira, a New Fossils, a Mörk, Beck Zoli és a Fejnélküli Lovas, de borvásár is lesz az udvarban és kézműves foglalkozásokkal is várják majd délelőttönként a gyerekeket. A Bagolyvár idén új helyszínként csatlakozik a fesztiválhoz. Itt hallhatjuk majd többek közt az egy5egy, Buzás Bence, Juhász Zoli, A Csajod és a Sellah Vie dalait, valamint Kollár-Klenecz László Vad című zenés irodalmi estjét is. A Palota Borházban ezúttal is a legfrissebb előadók szólnak majd az árnyas szőlőlugasok alatt: az Analog Balaton, Ajsa Luna, Labek&Chrobak, Lenkke_, Cserihanna, Szlimmy, Mehringer és Co Lee is itt lép fel, utóbbi dj settel érkezik. A Nyerges Udvarban Palágyi Ildikó, Géem, Bodor Áron (Esti Kornél), Gorg és Benzol és Saya Noé zenélnek, a Herself pedig akusztik koncerttel érkezik. A #Lindengarden – Gasztro Porta öreg hársai alatt többek közt Kemény Zsófi költő, író, slammer és rapper lesz a vendég, de táncra perdülhetünk a Rézeleje Kvarttet népzenei koncertjére is.




A Tokaj Art Wine Barka Galéria Hotel és Étterem többféle programmal is készül. Itt lesz a Művésztelep Galéria megnyitója, amely a Közép-Kelet Európai Művésztelep folytatásaként született Művésztelep alkotásait mutatja be már elismert és feltörekvő hazai, illetve külföldi alkotók műveiből. Ahogy már megszokhattuk, ez a helyszín lesz az otthona a meghitt, irodalmi előadásoknak és beszélgetéseknek is. Náray Erika és Nyáry Krisztián Borítékolható szerelem című zenés irodalmi estjével érkezik, Szirtes Edina Mókustól és Gryllus Dánieltől a Pál apostol – dalok Pál levelei szerint című előadást hallhatjuk majd, Vecsei H. Miklós Balla Gergellyel Mondjad, Atikám! című József-Attila estjével készül, Kollár-Klemencz Lászlótól pedig Juhász Annával és Háy Jánossal a Sanctum című zenés előadást hallhatjuk majd. Innen indulnak mindennap a Tállyát bemutató történelmi séták is.




A tállyai evangélikus templom ezúttal is komolyzenei koncertek otthona lesz: itt hallhatjuk a theFluetwins koncertjét, a Musicalek hangján című zenés verseket és klasszikus musicaleket megszólaltató előadást Enyingi Zsófia és Ondrik János előadásában, Rohmann Ditta és Szirtes Edina Mókus Duo VoCellino koncertjét, valamint itt lép fel a Miskolci Szimfonikus Zenekar is, ezúttal a Mozartissimóval.

A Közösségi Ház ezúttal is színházzá változik a fesztivál ideje alatt, ahol Pokorny Lia A majdnem tökéletes boldogság receptje című önálló estjét láthatjuk, Szinetár Dóra Egy életem című életrajzi stand up estjét, Cserne-Szabó András A pacal ideje című darabját, a Sanyi, Én és a gyerekek A kerek kő című előadással érkeznek, az Art-Színtér pedig Agnieszka Osiecka Ő meg Ő című darabját adja elő.


A Mailloth-kastély a legkisebbeket ringató foglalkozásokkal várja, míg a nagyobbacska gyerekeknek Bárth János Csirimojó gyerekdalai, a Majorka Színház Pártás királylány című mesedarabja, a Zenebatyu Élményprogram, valamint Varró Dániel és Molnár György zenés-irodalmi műsora szólnak majd. A kastély ad otthont ezúttal is a Malter Vándor Filmfesztivál versenyfilmjeinek pénteken, míg szombaton és vasárnap az NFI jóvoltából a Macskafogót, a Hyppolit, a lakájt és a Vukot nézhetjük meg itt.


A legkisebbeknek szól a Somszög Birtok kalandozó komédiuma, valamint az Alkotóház is, ahol a Hegyaljai Mesterek Népművészeti Egyesületétől tanulhatunk a különféle mesterségekről, mint az úrihímzés vagy a mézeskalács ütőfa faragás, de játszóház és különféle kreatív programok is várják a kicsiket és nagyokat.


Természetesen Tállyán mindent megfűszerez a bor, így megismerhetjük a fesztiválon a helyi pincészetek történetét, megnézhetjük, hol szüretelik a poharunkba kerülő borhoz a szőlőt, változatos dűlőtúrákon és különféle, tematikus borkóstolókon is részt vehetünk. A borútlevéllel idén 21 borászat borait és egy pálinkafőzde pálinkáját lehet majd megkóstolni. A Tájoló Tradíció és Innovatív Alapítvány például a tállyai zsidóság és borászat témával indít helytörténeti sétát, Winkler Nóra a Somszög Pincészetbe szervez kóstolót, ahol a borokon keresztül a képzőművészethez kapcsolódhatunk, a Szóló Udvarban a natúrborokat ismerhetjük meg jobban, a Rózsa Pincészetben pedig ezúttal is lesz jótékonysági borkóstoló, ahol a Rett-szindrómában élő kislányoknak gyűjt a Mosolybor – azaz a Tokaji Borvidékhez aktívan kötődő nők – közössége által.

Tállya környezete is festménybe illő, dűlőivel és sokat megélt, történelmi épületeivel, így aki edzőcipőbe bújva felfedezné a környéket is, annak szólnak az Aggteleki Nemzeti Park túrái, a Kerekdombi Kerekezés, de evezős túrák is indulnak a Bodrogra és idén újdonságként a tállyai Kopasz-hegyi kőbányát is meg lehet látogatni a Colas Északkő bányalátogatás során. Aki pedig csak úgy falja a kilométereket, ezúttal is benevezhet a vasárnapi futóversenyre, ahol 5, 10 és 15 km-es távokon lehet indulni, de lesz családi futás és Ludas Matyi gyerekfutam is.


Az északkelet-magyarországi régió összművészeti fesztiválja tökéletes lezárása a nyári kavalkádnak és indítása az ősznek, találkozzunk Tállyán szeptember 13. és 15. között. A 9. Kerekdomb Fesztivál teljes programja már elérhető a www.kerekdombfeszt.hu oldalon.

 


Fotók: Kerekdomb Fesztivál