dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
WolfiMusic: A városunk

WolfiMusic - A városunk

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: WolfiMusic
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 44, összesen 2368 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

A városunk

Felnézek az égre és a tegnapomra gondolok
A peronról még utoljára lassan vissza fordulok
még emlékszem milyen volt, még emlékszem, hogy azt hittem
hogy nem létezik fájdalom, de szép lassan felnőttem
gyermekkori mivoltom egy fényképről köszön rám
istenem mit megadnék, ha hangod újra hallhatnám
elteltek az évek, egymástól elszakadtunk
új arcok jöttek, de mi még is itt maradtunk
a bükk lába az otthonunk, borsod pici szíve
itt megyek ki naponta az utcára, a térre
itt történt az első gyermekkori szerelem, és itt törték össze először a szívem
bárhová is mehetek a város itt él bennem
ha egyszer elkell mennem még élek nem feledem
kit érdekel, ha lenézed, nekem nyolc
ez a mi városunk, steelcity miskolc

Juró:
Kopott játtszótéren a hintákat rozsda eszi
A nincstelen hisz Istenben, az életét majd jobbá teszi
Kukából lopott csikket gyújt, pénzt kér tőled persze
Azt mondja,hogy ételre,de te is tudod szeszre
Egyre hidegebbek az éjjelek, de emlékszem forró nyár
jeges sör, atléta, tali a pinyónál
Miskolci kamaszként ez volt ami
Kihúzott a szarból, minden jó...mondhatni
Mondom büszkén, mert eskü nem kéne szebb haza
Piszkos utca kölykök,borsod legjava
Itt ismertem meg mindent, miért máig élek
A szerelmet,a reppet, a diósgyőrt, nem felejtek
Kis komák semmit el-ha egyszer menni kell
Előre nézni mer' a múlt csak visszahúzna
Ha tehetné gyermekded szivem visszaúszna
A tengó pályára a Gábor Áron 20-ra

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Novák Péter rendezte a Leander Szimfonik, Köteles Leander szimfonikus projektjének első videoklipjét

Az idén márciusi 3 telt házas budapesti és győri koncert után szeptemberben újabb 2 koncert kerül megrendezésre Debrecenben és Szolnokon.

 

Köteles Leander legismertebb szerzeményeinek Pejtsik Péter által készített nagyzenekari átiratait Leander Szimfonik néven jelenteti meg és mutatja be a nagyközönség előtt 2018 óta. Számos teltházas koncert és élő koncertkiadvány után idén március 15-én jelent meg a Leander Szimfonik „Savaria 2023” digitális EP illetve „Örökzöldek” CD, melyen 7 vadonatúj, 2023-ban rögzített stúdiófelvétel is szerepel,köztük a rajongók egyik nagy kedvencével, az „Örökzöld” című dallal,mely kiemelt fontosságú Leander karrierjében, így nem véletlen, hogy a Leander Kills aktuális turnéjának is ez adta a címét, és a Leander Szimfonik első videoklipje is erre a felvételre készült el.


Leander dalszövegek itt és itt.

 

Az „Örökzöld” videoklip megrendezésére Leander Novák Pétert kérte fel, akivel 2023-ban került közelebbi munkakapcsolatba az „István,a király 30” előadások kapcsán, melynek rendezője Novák Péter volt, Leander pedig Torda szerepében volt látható. Péter a dal meghallgatása után egy korábbi élményére asszociált rögtön: „A klip vizuális világának inspirációját egyszemélyes, természeti élményből merítettem; a házunk udvarán álló 22 erdeifenyő megmentéséért tett erőfeszítéseimből. Néhány éve, amikor szakembert hívtam a terepszemléhez, érdekes mód először nem a kertbe lépett be, inkább távolodott a kerítéstől. Kérdőre vontam, mit és miért tesz, mire csak annyit válaszolt, hogy “meg kell tudnom, hogyan működnek együtt”! Megdöbbentem, s még nagyobb kíváncsiság fogott el, hogy aztán jó néhány méterre a háztól már a magam szemével is lássam, milyen harmonikus eleganciával mozognak együtt az összeérő,szinte egymásba kapaszkodó lombkoronák! “Nem csak szinte” - vetette oda lazán a fickó, míg aztán megtudtam, hogy növényi szinten ez tudatos viselkedés, a törzsfejlődés következménye, az életben maradás vágyának okán.”

 

Péter így folytatta: 


„Leander dala erős líra, víziókkal teli irodalom, semmi esetre sem gondoltam, hogy valamiféle sztori,történetmesélés illene a költészetéhez. Annál inkább a metaforák és allegóriák képalkotói nyelve, ami Jancsótól Huszárikon át Bódy Gáborig határozta meg a magyar filmművészet legerősebb évtizedeit, s állt közelebb a képzőművészethez,mint a megszokott mozgóképes megoldásokhoz.”

 

Az „Örökzöld” klip megvalósításában a 4K Raiders csapata segédkezett, akik egy általuk meghirdetett pályázat keretén belül ajánlották fel Leandernek a lehetőséget, hogy saját eszközeikkel megvalósítják Novák Péter vízióját. A felvételek budapesti stúdiójukban, a hargitai fenyvesben, illetve egy székesfehérvári koncertteremben zajlottak, utóbbi helyszínen a Leander Kills rajongói is közreműködtek.

 

A rajongók szűnni nem akaró lelkesedésének és igényének eleget téve az idén márciusi három telt házas budapesti és győri koncert után 


2024. szeptember 25-én Debrecenben, a Kölcsey Központ Báltermében, míg szeptember 27-én Szolnokon, az Aba-Novák Agórában újabb két Leander Szimfonik koncert kerül megrendezésre


ahol Köteles Leander mellett a Szolnoki Szimfonikus Zenekart hallhatjuk majd, vezényel: Pejtsik Péter. A koncerten természetesen az „Örökzöld” is elhangzik majd.

 


 

A Leander Szimfonikról


A Leander Kills és az Amigod zenekarokból is ismert, Fonogram-díjas Köteles Leander harmincharmadik születésnapján – 2018. március 15-én - különleges ünnepi koncertet adott, ahol legjobb dalainak Pejtsik Péter által készített klasszikus zenei átiratait adta elő nagyzenekari kísérettel, valamint a nemzeti ünnep tiszteletére elénekelte a Hazám, hazám című áriát, és a koncert végén a Himnuszt. A nagy sikerre való tekintettel 2019. március 14-én a RaM Colosseum csodálatos termében új programmal állt ismét színpadra a Leander Szimfonik produkció, ismét telt ház előtt. 2020-ban, a harmadik évad előadására 3 nap alatt fogyott el az összes jegy. 2021-ben a Leander Szimfonik produkció Siófokra is eljutott. A 2022. március 15-i, MOMKultban adott előadásra 72 óra alatt fogytak el, és abban az évben Debrecenben és Szilvásszentmártonban is színpadra állt a különleges produkció, majd a budapesti BOK Csarnokban egy minden korábbinál nagyobb, látványosabb, új tételekkel kibővített előadással zárta az évadot. A 2023-as Erkel Színházas koncerten tovább bővült a Leander Szimfonik repertoárja az Örökzöld című művel. A 2024.március 15-re, a MOMKultba meghirdetett első idei koncertre 48 óra alatt elfogyott az összes jegy, majd a nagy érdeklődésre való tekintettel meghirdetett március 16-i újabb budapesti (RaM-ArT Színház) és március 27-i győri (Richter terem) koncertre is minden jegy elkelt.

 

Jegyek a debreceni és szolnoki koncertre: https://linktr.ee/leanderszimfonik

 


Fotók: Leander