Előadó: | Juhász Katalin |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Juhász Katalin |
Juhász Katalin |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Gyerekdal, gyerekzene |
Címkék: | téli [+] |
Bevezető vers:
Szánkózunk a havas dombon, repülünk a szélben,
Havat veszünk a kezünkbe,és összegyúrjuk szépen.
Máris kész a hógolyó!
Dobni jó? Vagy kapni jó?
1.,Ó, de jó, hull a hó,
Repül már a hógolyó!
Messze száll, meg nem áll,
Míg egy orra rátalál!
Aki sír, annak fáj,megfoglak, hát szaladjál!
2.,Ó, de jó, hull a hó,
Repül már a hógolyó!
Messze száll, meg nem áll,
Míg egy fejre rátalál!
Aki sír, annak fáj,megfoglak, hát szaladjál!
3.,Ó, de jó, hull a hó,
Repül már a hógolyó!
Messze száll, meg nem áll,
Míg egy szájba beletalál!
Aki sír, annak fáj,megfoglak, hát szaladjál!
4.,Ó, de jó, hull a hó,
Repül már a hógolyó!
Messze száll, meg nem áll,
Míg az én hátamra rátalál!
Most én sírok, mert nekem fáj, de én megfoglak, te szaladjál!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál