Előadó: | Kabalababa |
---|---|
Album: | Más, mint a többi |
Megjelenés: | 1989 |
Hossz: | 3:27 |
Szövegírók: |
Császár Gertrúd (Kabalababa) |
Koch Ernő |
|
Kiadó: | Hungaroton - Profil |
Stílus: | Synth-pop |
Címkék: | Keressük! |
Téged meglátni és megszeretni
nekem elég volt egy pillanat is.
Rád volt írva, hogy te leszel
a kedvenc időtöltésem.
Úgy néztél rám,
hogy a lélegzetem is elállt.
A metró megállt
és én tudtam, hogy te is kiszállsz.
A testünk majd felrobbant,
mikor a bőrünk először összeért.
Most az éj közepén
ugyanúgy kapaszkodj jól belém.
Úgy szeretném.
Csókolj hát, hogy érezzem,
milyen édes és mély a szerelmed.
Ha elhagynál, nem élném túl.
Mi egy test, egy lélek vagyunk.
Egyek vagyunk.
Dédelgess még,
amig minden csillag ki nem ég.
Hagyd a test ördögét,
had bújjon újra és újra beléd.
Úgy szeretném.
Csókolj hát, hogy érezzem,
milyen édes és mély a szerelmed.
Ha elhagynál, nem élném túl.
Mi egy test, egy lélek vagyunk.
Egyek vagyunk.
Téged meglátni és megszeretni
pillanat volt.
Azóta most és örökre a kedvenc időtöltésem:
hogy átkarolsz még jár a Hold.
Csókolj hát, hogy érezzem,
milyen édes és mély a szerelmed.
Ha elhagynál, nem élném túl.
Mi egy test, egy lélek vagyunk.
Csókolj hát, szerelmem,
lopd el és uralkodj a szívemen.
Ha elhagynál, nem élném túl.
Mi egy test, egy lélek vagyunk.
Csókolj hát!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál