Előadó: | Szánti Judit |
---|---|
Album: | Szombat éjjel |
Megjelenés: | 1985 |
Hossz: | 2:39 |
Szövegírók: |
Szánti Judit |
Anderson Leroy |
|
Kiadó: | Hungaroton FAVORIT |
Stílus: | tangó |
Címkék: | feldolgozás [+] |
Hogyha elhagynál,
Hogyha megtennéd,
Vidd a szívem el,
Hisz, nekem többet úgyse kell!
Adj egy éjszakát!
Nem kell senki más,
Nem kell se könny, se csók,
A jel legyen: a Blue tangó!
Szomorú tangó,
Szól a magnóról,
Akkor gondolj majd rám,
Hogy miért maradtál itt velem?
Sok éven át...
Szomorú tangó,
Szól a magnóról,
Nem kell se könny, se csók,
Csak hagyd meg, ezt a Blue Tangót!
Adj egy éjszakát!
Hm! Csak még egy éjszakát!
És vidd a szívem el,
Hisz, nekem többet,
Úgyse kell!
Sokan mondták már,
Az élet ezzel jár,
Ha már neked se jó,
A jel legyen: a Blue tangó!
Nem kell se könny, se csók,
Csak hagyd meg ezt a Blue tangót,
Ez olyan jó!
Hogyha elhagynál,
Ha mégis megtennéd,
Akkor semmit ne mondj,
Majd felvidít a Kék tangó!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál