dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Animal Cannibals: Az évszázad bűnügye

Animal Cannibals - Az évszázad bűnügye

off off off off off
Fehéren fekete-feketén fehér
Előadó: Animal Cannibals
Album: Fehéren fekete-feketén fehér
Megjelenés: 1995
Hossz: 0:47
Szövegírók: Dósa Richárd
Koller László
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Magneoton
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 3, összesen 10641 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Az évszázad bűnügye

(pity-pity-pity-pity-pity) A pontos idő tizenkilenc óra. Híreket mondunk:
Két órával ezelőtt ismeretlen tettesek megpróbálták elrabolni egyik nemzeti kincsünket az Animal Cannibals mesterszalagját. A rendőrség körülzárta az épületet. De hallgassuk az újabb fejleményeket helyszíni tudósítónktól:
Yoestét kívánok minden kedves rádióhallgatónak. Éppen most jönnek ki az elkövetők az épületből, úgyhogy hallgassuk a rendőrfőnök szavait élőben:
Feltartott kézzel, lassan jöjjenek ki az épületből akkor nem lesz bántódásuk. Yol van, látom értenek a szóból, lassan nyugodtan és kezeket a magasba.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Komolyzenei minifesztivál a Kiscelli Múzeumban

Komolyzenei minifesztivált rendeznek a Kiscelli Múzeumban a 20. Határtalan design kiállításhoz kapcsolódva június 13-tól. A zárókoncertet június 16-án rendezik meg a Zeneakadémia Solti Termében.

 

A harmadik alkalommal megvalósuló komolyzenei minifesztivált 3, 2, 1 a Határtalanban címmel rendezik meg.


A komolyzenei minifesztivál tematikája a Cseh Zene Évéhez kapcsolódik. A sorozat három koncertjét a Kiscelli Múzeum templomterében június 13. és 15. között, záró koncertjét pedig a Zeneakadémia Solti Termében június 16-án tartják.


A koncertek előtt Radnóti Tamás belsőépítész és Szigeti Szilvia textilművész kurátori tárlatvezetést tart a Határtalan design című kiállításban.


A sorozat címe - 3, 2, 1 a Határtalanban - a zenei formációkra - trió, duó és szólókoncertekre - utal, amelyeken minden alkalommal cseh szerzők, Georg Anton Benda, Antonín Dvorák és Leos Janácek művei is elhangzanak.


Június 13-i, csütörtöki triókoncerten Varga István (cselló), Varga Oszkár (hegedű) és Csalog Gábor (zongora) lép színpadra. A műsoron Dvorák, Brahms és Schubert művei szerepelnek.


A június 14-i duókoncerten Matuska Flóra (cselló) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Janácek, Fauré, Chopin és Debussy művei hallhatók.


A június 15-i szólókoncertet Fábri Flóra (csembaló) adja, Érzékeny utazások címmel. A műsoron Benda, Burney, Haydn, Marianna von Martines, Ernst Wilhelm Wolf és Carl Philipp Emmanuel Bach művei hallhatók.


A sorozatot Smetanától Janácekig címmel önálló koncert zárja június 16-án 19 órától a Zeneakadémia Solti Termében. A koncerten a fiatal cseh zongorista, Matyás Novák és három fiatal magyar előadó, Matuska Flóra (gordonka), Varga Oszkár (hegedű) és Radnóti Róza (zongora) lép fel. Műsorukat Dvorák, Janácek és Smetana műveiből állították össze. Az est különlegessége, hogy Smetana Moldva című, eredetileg zenekarra komponált darabja is elhangzik, Matyás Novák zongorára készített átiratában.


A koncertsorozat a Cseh Zene Évéhez és a 20.jubileumi Határtalan design összművészeti programsorozathoz kapcsolódóan a Zeneakadémiával és a Cseh Centrummal együttműködésben, az NKA és a BTM - Kiscelli Múzeum támogatásával valósul meg.


Fotó: illusztráció/Freepik