Előadó: | Delhusa Gjon |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Delhusa Gjon Egyéb szerző |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | pop |
Címkék: | Keressük! |
Hajnalban,ha megszólal a vekker
Felülök az ágyon indulni kell
Ha elkések megfenyít a mester
És lereszelhetem az életemet
És én nem akarom,és fáj a karom
Van is ezer bajom,ó,ó,ó...
Hat harmincra beérek a géphez
Sok-sok éve már,itt nincs változás
Azt mondják,hogy seperjek ki végre
A kis emberre vár a nagy rendrakás
Van is ezer bajom,hát ma nem dolgozom.
Hé,mester!-én ezt nem bírom felső testtel
Miért ver engem haragos szemmel
A napfény csak süt rám,de barnább nem vagyok
Csak úgy elvagyok,mint a kompót.
Meló után fölülök a H.É.V-re
Unalmas a táj,de most jó a magány
Egy korsóra futja még a pénzem
Szól a kalauz:Végállomás
És a kocsma falán,néhány megfakult sztár
Ma is köszönnek rám,na és nincs tovább.
És én nagyon unom,a másét miért pucolom
Hé,mester!-én ezt nem bírom felső testtel
Miért ver engem haragos szemmel
A napfény csak süt rám,de barnább nem vagyok
Csak úgy elvagyok,mint a befőtt.
Hé,mester!-én ezt nem bírom felső testtel
Miért ver engem haragos szemmel
A napfény csak süt rám,de barnább nem vagyok.
Hé,mester!-én ezt nem bírom felső testtel
Miért ver engem haragos szemmel
A napfény csak süt rám,de barnább nem vagyok
Csak úgy elvagyok,mint a befőtt.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál