Előadó: | Delhusa Gjon |
---|---|
Album: | Líra |
Megjelenés: | 1994 |
Hossz: | 3:02 |
Szövegírók: |
Kőszeghy Attila |
Kőszeghy Attila |
|
Kiadó: | Delhusa Podukció |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Hegyek lánya, szép szerelmem,
Öreg fáktól elszerettem.
Gyűlölnek most erdők, mezők,
Széllel vernek szürke felhők.
Hegyek lánya, szép szerelmem,
Puha fénnyel melengettem.
Naptól tüzet sose kértem,
Magam adtam, magam mértem.
Hegyek lánya, két karomban,
Bánjam-e hogy elraboltam,
Öreg fáktól, friss mezőktől,
Szürke hátú, szép felhőktől.
Hegyek lánya, semmit se szólj,
Amíg szeretsz, mindig dalolj!
Dalod mondja boldogságod,
Hallgatás a búcsúzásod.
Hegyek lánya, két karomban,
Bánjam-e hogy elraboltam
Öreg fáktól, friss mezőktől,
Szürke hátú, szép felhőktől.
Hegyek lánya, semmit se szólj,
Amíg szeretsz, mindig dalolj!
Dalod mondja boldogságod,
Hallgatás a búcsúzásod.
Ná-ná-ná-ná...
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál