Előadó: | Charley nénje (Zenés bohózat) |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Szenes Iván |
Aldobolyi Nagy György |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Zenés bohózat betétdala |
Címkék: | Keressük! |
(Sir Francis):
Jó a huszárnak,
sír a lovának,
hogyha akármi fáj.
Én csak magamba’,
búval nyakamba’
sírok ha épp muszáj.
(Babberley):
Tisztelt vitézem,
mondja mi lészen,
kérdem: miről beszél?
(Sir Francis):
Katonamódra;
megyek a harcba;
most a szerelmemért!
Maga nekem úgy kell mint a levegő,
mint a birkának a legelő,
mint a könyvben a lap,
földnek a nap,
nyáron a szalmakalap.
Maga nekem úgy kell mint a levegő,
mint a kriptának a temető,
mint a hónak a tél,
lónak a cél,
bélyeg alá a levél.
(Babberley):
Byron lírája,
Shakespeare írája,
Önben találkozott.
Goethe agyában
éltek talán csak
ily jó hasonlatok.
Hangja vitézi,
Rousseau-t idézi,
hozzá Robin Hood-ot.
(Sir Francis):
Az ön beszéde,
az én szívemre
pokolian hatott.
(Babberley):
Hogy is mondta?
Maga nekem úgy kell mint a levegő,
mint a birkának a legelő,
mint a könyvben a lap,
mint a földnek a nap,
nyáron a szalmakalap.
(Együtt):
Maga nekem úgy kell mint a levegő,
mint a kriptának a temető,
mint a hónak a tél,
lónak a cél,
bélyeg alá a levél.
(Babberley):
Maga nekem úgy kell mint a levegő,
mint a kriptának a temető,
(Együtt):
mint a hónak a tél,
lónak a cél,
bélyeg alá a levél.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál