Előadó: | Idegbohóc |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: | Keressük a szövegírót! |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Metál |
Címkék: | Keressük! |
Szádba hugyoznék,
ha lenne hugyom elég, de nincsen
bármit megtennék, hogy
jó kedvre derítsen!
Tavaszi szél vizet áraszt,
engem emészt csak a bánat,
mert ha ez így megy tovább,
kiveszik a prosztatámat.
Szádba hugyoznék,
ha lenne hugyom elég, de nincsen!
Mister limonádét
kértem meg, hogy segítsen.
Elfelejtettem,
hogy a hugyozás vágyálom.
Sárgát dobnom nem lehet,
s ezt nagyon sajnálom!
(képtelenség!)
[Refrén]
Hugyoznék, de nem tudok,
a prosztatám megnagyobbodott!
Vizelnék de nem lehet,
a prosztatám megnövekedett!
Hugyoznék, hólyagom hasad,
a prosztatám úgy megdagadt.
Vizelnék, vécém koporsó,
utolsó csepp mégsem utolsó!
[Refrén vége]
Régen egyszer mellékhere-
gyulladást kaptam.
Ezt azon nyomban
a világgal tudattam.
Azt tanácsolták,
hogy ne éljek lóhúson,
és hogy keressem fel
az urológusom.
Nemi bajt kaptam,
és ezt már nagyon bánom.
A blogomra kiraktam
a dagadt banánom.
Azt mondták nekem,
hogy a banán fán terem,
és hogy keressem fel
a pszichiáterem.
(Ki jó volt velem!)
[Refrén]
Ó, a gát nem adja meg magát!
Ó, a gát nem adja meg magát!
Ó, a gát nem adja meg magát!
Ó, a gát nem adja meg magát!
Szúr és fáj szünet nélkül,
alfelem kékül,
de nem hívok orvost
még segítségül
inkább
egész álló nap
a szaklapokat bújom,
s arra várok
hogy a fájdalom múljon.
(Vagy tompuljon.)
[Refrén]
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál