dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Tirpa: Kérdés (km. Mikee Mykanic, AZA)

Tirpa - Kérdés (km. Mikee Mykanic, AZA)

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Tirpa
Album: Keressük!
Szövegírók: AZA
Tirpa
Zeneszerzők: AZA
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Miről szól a(z) 'Kérdés (km. Mikee Mykanic, AZA)' dalszöveg ?
A szöveg fő témája az élet, annak értéke és értelme, valamint az emberi döntések szabadsága és felelőssége. A szereplők önmagukkal és az életükkel kapcsolatos kérdéseket tesznek fel, keresik helyüket a világban, és saját sorsuk irányításának jelentőségét hangsúlyozzák. A szövegben megjelenik a küzdelem, az önfejlesztés, a kitartás és az ambíció fontossága is. A negatív életstílusok, mint a droghasználat és öngyilkosság ellen is érvel. A szöveg végén a szereplők úgy döntenek, hogy megtanulnak élni, nem vesztegetik az időt, és tudják, hogy az idő végén egy fényt fognak látni.
Nyomj egy like-ot ha tetszik ez a rovat!
Megtekintve: Ma 15, összesen 84020 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Kérdés (km. Mikee Mykanic, AZA)

[Tirpa, AZA]
Hol vagyok? Mondd meg mi ez a hely!
Ez a Föld kölyök, itt minden a tied, ha kell!
Na és mit érek vele? Mi a feladatom?
Saját kezedben a sorsod, döntsd el szabadon!
Nem tudod mi az élet, amíg nem tanulsz meg élni
Ne vesztegesd az időt, mindennek bele kell férni!
A homokóra pereg, mikor válunk mind eggyé?
Egyszer minden véget ér, de ez így van rendjén!

[Tirpa]
Ki az utamba áll ketté vágom, ezért lettem Baltás
Kikattant az agyam, mer kurva nagy volt a hajtás
Ha kitűzöm a célom én a végsőkig megyek
És parázz, mert jön az Aprító és szétlő titeket
Nem adom fel soha, amíg dobog a szívem
Nem úgy, mint az öngyilkos fasz, aki ott zokog a sínen
És tudod, hogy vonat nem vár, elindult már
Mire gizdultál? Na mire?
Gyenge vagy, mint a harmat, jobban jársz, hogyha kiszállsz
Ezzel jót teszel a Földnek, mert nem csak engem irritálsz
Itt az marad talpon, aki állja a sarat
Mint a Tirpa gyerek, aki csak gyártja a savat
Megerősödtem, mire felnőttem
Egyre bitangabb a reppem, sokat fejlődtem
Aki ismer az látta, hogy mennyit változtam
És a sok gyökér mc-re mindig a frászt hoztam
Kibiztosítom a fegyverem, a szótáramat
A lábadról ledönt téged a szó áradat
Élesek a mondatok, mint a szilánkok
Kettérepednek a falak is, ha kiáltok
A szöveget, mint a baltát úgy baszom a fejedbe
Nem vagy rá méltó, a tudást nem adom a kezedbe
Hogy nem adok ki semmit attól ezrek rettegtek
Kijött az albumom, látjátok ez kellett nektek


[Mikee Mykanic]
Mér' vagy szar életű?
Fűvel kezdted, mi a szaré' lett tű?
Tolod a porokat, azért nem kapsz erőre
A kérdés, mi a faszér' nem adsz belőle?
Hogy mi van, azt kevesen értik
Mondd, mi a faszt keresek én itt?
Ki vagyok? Ki a jobb? Mit adok? Mit kapok?
Kihalok, mit hagyok itt? Vajon mi van ott?
Leszarom mi a jobb neked!
Gorilla vagyok, szerinted mi majom lehet?
Mi rímel arra, hogy kapd be a faszom?
Próbálnék intézkedni, de sasszem a fazon
Max nem a haszon van meg a szaron
Eladni mindeneteket, bazd meg a vagyont!
Asszed állva maradsz?
Kapsz még egy párat, azt szedálva maradsz!
Kúrtam az anyádat!
Struccnak hívlak, mert egy kurva nagy madár vagy!
Működik a görnyesztő gépezet
A gyökerek követelik a törlesztő részletet
Ne csináld már, picsába!
Az asztalos vagyok, aki a geciládát csinálta!
Kiakaszthat be?
Egy kérdésem maradt, ki a fasz vagy te?

[AZA, Tirpa]
Na mit tanultál? Mondd meg, hogy mi ez a hely?
Ez a Föld öreg, itt minden az enyém, ha kell!
Na és mit kezdesz vele? Mi a feladatod?
Saját kezemben a sorsom, én döntök szabadon!

[Tirpa]
Tudom mi az élet, mer már megtanultam élni
Nem vesztegetem az időt, nem kell semmitől félni
A homokóra pereg, egyszer eggyé válunk
És az idők végezetén mi majd egy fényt látunk

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Nyolcadik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat

Kilenc kategóriában ismerte el a közmédia a hazai könnyűzene kiemelkedő előadóit és alkotásait. A rangos szakmai díjakat az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió kultikus gyártóbázisán, az A38 Hajón vették át a díjazottak. A nagyszabású eseményre dalpremierrel készült László Evelin és Pély Barna, extra produkcióval lépett fel Szőke Nikoletta, Sárik Péter, valamint a Negál, továbbá Nagy Adri, a Phoenix RT-vel és a Here We Are együttessel.



László Evelin

 

A közmédia küldetése, hogy új, értékteremtő hazai produkciókra irányítsa a nagyközönség figyelmét és országos csatornákon mutassa be a magyar zene sokszínűségét, támogassa a zenében maradandót alkotni vágyó fiatalokat, valamint műsorokkal ünnepelje a gazdag zenei örökséget és sokszínűséget. Mindezekhez kapcsolódva évről évre könnyűzenei díjátadón ismeri el a műfaj meghatározó szereplőit és a feltörekvő tehetségeit. Idén kilenc kategóriában vehettek át díjat az előadók az M2 Petőfi TV és a Petőfi Rádió munkatársaitól, köztük a Kossuth-díjas és Petőfi Zenei Díj Életműdíjas Nagy Ferótól, a Petőfi Rádió Magyarock Nagy Feróval című műsor házigazdájától.

 

A Petőfi Zenei Díjátadón „Az év dala” elismerést A Dal 2024 nyertes produkciójának dalszerző énekese, László Evelin vette át, ezzel újabb díjat nyert a Legényessel. Az intim üzenetet megfogalmazó szerzemény zenéjét és szövegét a férje ihlette és lényege önmagunk elfogadása. Az eredetileg folk stílusú produkció a nép-, a rock- és a szimfonikus zene fúziójában csendült fel a dalválasztó döntőjében.

 

Szarka Tamás, Kossuth-díjas és Petőfi Zenei Díjas előadóművész Otthon vagyunk című dala érdemelte ki „Az év zenei felvétele” díjat. A Felvidéket bemutató dal és a hozzá készült klip tavaly augusztus 20-án, az államalapítás emléknapján jelent meg. A felvidéki zeneszerző és a népviseletbe öltözött zoboraljai asszonykórus, valamint a Boldog Salkaházi Sára Egyházi Iskolaközpont diákjai énekét ikonikus helyszínek képsorai kísérik. A díjat Nagy Feró, Kossuth-díjas és Petőfi Zenei Díj Életműdíjas előadóművész, a Petőfi Rádió műsorvezetője adta át.



Szarka Tamás

 

„Az év koncertje” Ákos harmincéves szólókarrierjének ünnepi, Operában tartott előadása lett. A nagyszabású jubileumi koncerten új formában – versekkel, kórus és komolyzenei kísérettel – elevenedtek meg a Kossuth-díjas énekes, dalszerző, zeneszerző dalai, így a közönség egyszerre érezhetett nosztalgiát és kaphatott vadonatúj zenei és vizuális élményeket. Az előadóművész harmadik alkalommal részesült Petőfi Zenei Díjban: második alkalommal nyerte meg a kategóriát, a díj alapításának évében pedig „Az év férfi előadójának” választották.

 



A Magna Cum Laude kapta „Az év együttese” címet. A zenekar 1999 nyarán egy gyulai, zeneszerető baráti körnek köszönhetően alakult meg, számos szakmai kitüntetéssel, egyebek mellett 2019-ben Artisjus-díjjal is elismerték munkásságukat. Az idén 25 éves zenekar jubileumi koncertjének felvételét június 15-én láthatják a Duna nézői, illetve Mező Misivel műsorvezetőként is találkozhatnak szombatonként a Jézus és… adásában. „Az év együttese” a koncertje miatt nem tudott részt venni a díjkiosztón, Galler András „Indián”, videoklip rendező vette át a nevükben az elismerést.

 

„Az év női előadója” díjat Gubik Petra vehette át. A Junior Prima díjas művészt nemcsak színházi előadásokban, hanem a Duna showműsorainak fellépőjeként is láthatta már a közönség. A Csináljuk a fesztivált! döntőse volt, a Petőfi Zenei Díj – Életmű Gála – Földes László „Hobo” műsorban blues műfajban mutatkozott be, A Dal 2024 extra produkciójában Freddie-vel duettezett.



Gubik Petra

 

Fehérvári Gábor Alfréd ‘Freddie’ „Az év férfi előadója”. Az immár kétszeres Petőfi Zenei Díjas énekes, műsorvezető a Csináljuk a fesztivált! legutóbbi évadának győztese. A közmédia dalversenyének extra produkciójában Gubik Petrával énekelt dalválogatást Szenes Iván születésének 100. évfordulója tiszteletére, valamint Hobo-dalfeldolgozással köszöntötte az idei Életműdíjas előadóművészt a Duna gálaműsorában. Az énekes a Petőfi Zenei Díjátadón koncertje miatt nem tudott részt venni, ezért a díjat kollégája és barátja, Rátonyi Kriszta, a Duna műsorvezetője vette át.

 

„Az év hangszeres előadója” díjat a Parno Graszt kapta. Az együttes zenei világát autentikus cigányfolklór adja, dalaik  hagyományos hangszereléssel – kanna, kanál, tambura, gitár, nagybőgő, szájbőgő – születnek. Céljuk, hogy megőrizzék és megismertessék a közönséggel a cigány társadalom hagyományait, zenei és tánckultúráját, emellett új szerzeményekkel, és a magyarról cigány nyelvre fordított szövegekkel gazdagítják a néphagyományokat. A zenekar alapító dalszerzője, Oláh József a Duna idei dalválasztó műsorában az elődöntős versenyzőket segítette daluk áthangszerelésében. A díjátadó időpontjában koncertező zenekar nevében az elismerést Oláh József felesége, Oláhné dr. Borbély Kata vette át.

 

Az Arcidra „Az év felfedezettje” lett. A Dal 2024 döntős zenekarának hangzásvilága egyszerre progresszív és konzervatív, illetve közönségbarát pop és gondolatébresztő underground-alter stílusú. A 2020-ban alakult együttes a Duna dalversenyében nemcsak a szakmai zsűrit győzte meg, a közönséget is meghódította.



Arcidra

 

„Az év rádiós koncertje” elismerést a 4S Street kapta. A 2018-ban alakult zenekar a Petőfi Rádióban adott mini koncertjét rangos díjra váltotta. Idén jelent meg harmadik albumuk, a bemutatón Vikidál Gyula is fellépett. Az erdélyi magyar, indie-pop-rock együttes 2022-ben „Az év zenekara” lett.



4S Street

 

Az esemény új magyar dalok megszületését is ösztönözte, dalpremierrel érkezett „Az év dala” címmel elismert László Evelin. A Magyar Arany Érdemkereszttel kitüntetett, Artisjus-díjas Pély Barna vadonatúj, a magyar sportolókat buzdító, a párizsi olimpiára írt dalát hozta el a közönségnek, amelyhez az MTVA készített klipet. Az előadóművész zenekara vonósokkal és vokalistákkal egészült ki a különleges alkalomra. A díjátadó lehetőséget teremtett a generációk és a műfajok találkozására, Szőke Nikoletta Sárik Péterrel és A Dal 2024 döntősével, a Negállal lépett színpadra. A Petőfi Zenei Díj „Az év hangszeres előadója” elismeréssel kitüntetett jazz-zongoraművész az idei dalválasztó elődöntőjében szakmai tanácsaival segítette a rock bandát. A dalverseny egy másik új formációt is életre hívott A Dal versenyzőiből, Nagy Adri, a Here We Are zenekarral és a Phoenix RT-vel énekelt.

 

A Dunán, az M2 Petőfi TV-ben és a Petőfi Rádióban élőben közvetített Petőfi Zenei Díjátadó újranézhető a Médiaklikk.hu-n.


Forrás: mediaklikk.hu

Fotók: mediaklikk.hu/MTI/Máthé Zoltán