dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Majka: Az ózdi hős

Majka - Az ózdi hős 18 éven felülieknek!

off off off off off
Az ózdi hős
Előadó: Majka
Album: Az ózdi hős
Megjelenés: 2003
Hossz: 04:59
Szövegírók: Tyson
Majka Papa
Majoros Péter
Pityinger Péter
Váradi József
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Magneoton
Stílus: Hip - Hop, rap
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 23, összesen 16582 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Az ózdi hős

MAJKA: Na mi van, mi? Ha, ha, ha. Azt hittétek, olyan könnyen adjuk.
TYSON: Azt.
MAJKA: Itt van velem a Kicsi Tyson, a Dopeman Laci, meg az egész kibaszott La Mafia Familia, mi Józsi.
TYSON: Az, ezek azt hitték, hogy kukoricából van a keksz.
MAJKA: Meg, hogy a bab is hús.
TYSON: Meg, hogy a lecsó a nokedli.
MAJKA: Na jól van, majd én megmutatom nektek, hol lakik Horkai.
TYSON: Ha, ha, ha öcsém. Na jól van, osszad neki. A.

MAJKA: Ahonnan én jövök, ott nem terem semmi. Ahonnan én jövök, ott könnyebb elvenni, mint megkeresni, a kenyérre valót. Csak a szart kapod, hiába keresed a jót. Amit tegnapra terveztél, mára sem jött be. Így, lassan öcsém eltűnök örökre. Nem számít a múltad, nem számít a jelened, mert úgy sem lesz jövőd, én meg annyit tehetek, hogy elmondom nektek, én megtanultam, figyelj, a valóság gyilkos, ezt mindig is tudtam. Mégis belevágtam nagyot a közepébe, de Majka Papát, senki nem lökheti félre. Csak mondom a frankót, köpködöm, az igazat, amíg a többit tudod, mindig másra mutogat, és az az igazság, semmitől se félek, na gyere ki a jégre, én ott is megélek.


Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős.



SSSSZOPPPPPPPPJ
MAJKA: Soha nem kevertem, soha nem kavartam, mert tudod testvér, mindig magamat adtam, és nem felejtem el, hogy ki volt ott velem, ki volt a fajin, ki volt ellenem. Mert, én ilyen voltam, ilyen is maradok, a zene, meg a vaker, öcsém, amit akarok. Há’ nyisd ki a füled, Majka Papa mondja, az ózdi hősnek, most már egyenes az útja. Megmutatja nektek, hol van a helyetek, a hülyeségek miatt, fájjon a ti fejetek. Mert nem érdekelnek, a kritikus szemek, ha földobom a labdát, én tuti beleverek. Neked dicsak, én majd keverem a kártyát, és osztom is, te meg majd fizeted az árát. Egy borsodi játékos, mindig az, voltam, a kibaszott szekeremet, egyedül toltam.

Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős.

MAJKA: Kint is, bent is a frankót adtam, a spanokért tudod, mindig oda álltam. Ha keveset kaptam is, megbecsültem, hogyha kellett, a trében is nyakig merültem el. De most megvan a csapatom, az álmomat élem, és csak is ezt akarom, hogy köztük a helyem, mindenki tudja, velem a La Mafia Familia. Hát tedd fel a kezedet, mert itt vagyunk veletek, és éjjel nappal mulatunk, mi gyerekek. Nem öntögetek a Dunába vizet, tudom jól a habizti nem fizet, csak magamban hiszek. Nem érdekel senki, prédikálhat, már nekem akárki. Ha, pont nem érdekel, mert amire vágytam, tudod testvérem, én, megcsináltam.

Ref.: Igen ő az, a borsodi betyár, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye gyereke, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a borsodi csibész, dikk a csávó, az ózdi hős. Igen ő az, a BAZ megye fia, ki ez a csávó, az ózdi hős. 4x

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

14 magyar énekes énekel a véradás fontosságáról

Tizennégy híres magyar énekes mondott igent Hrutka Róbert zeneszerző és dalszövegírónak, aki az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve írt dalt a véradásról és az önzetlen segítségnyújtás fontosságáról.

 

- Ez a projekt nemcsak egy dal, hanem egy közösségi összefogás egy olyan ügyért, ami igazán számít, hiszen vért csak véradással pótolhatunk – mondta el Bayerné Dr. Matusovits Andrea, az OVSz főigazgatója a „Csak egy hős…” kapcsán. A főigazgató hozzátette, hogy ezzel a dallal szeretnénk kifejezni hálánkat és köszönetünket mindazoknak a véradóknak, akik önzetlen segítségükkel nap mint nap hozzájárulnak a betegellátás sikeréhez. Mint kiemelte, „külön köszönet illeti az előadóművészeket is. Támogatásuk és szerepvállalásuk példaértékű, és nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy még több ember figyelmét felhívjuk a véradás fontosságára.

 

A jótékonysági kezdeményezéshez az OVSz Hrutka Róbert zeneszerzőt kérte fel, aki mellé olyan ismert előadó- és színművészek csatlakoztak, mint Földes Eszter, Für Anikó, Gubik Petra, Keresztes Ildikó, Kovácsovics Fruzsina, Pásztor Anna, Udvaros Dorottya, Veres Mónika Nika, Fehérvári Gábor Alfréd Freddie, Kowa, Nyerges Attila, Pély Barnabás, Szebényi Dániel, valamint Szolnoki Péter.

 



Hrutka Róbert, a dallal kapcsolatban elmondta "örömmel tettem eleget a felkérésnek. A zene számomra olyan, mint az élet: megírjuk, eljátsszuk, és nem marad utánunk semmi, csak a dal. Ebben a dalban összefonódik a zene és az élet, az önzetlenség és a remény. Én így tudok leginkább hozzájárulni más életmentéséhez."

 

A „Csak egy hős..”dal és videoklip elérhető az OVSz honlapján és közösségi médiafelületein, valamint a debütáló dalról további információk megtalálhatók a www.ovsz.hu/dal (http://www.ovsz.hu/dal)oldalon.



Fotó: Országos Vérellátó Szolgálat