dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Reny: Roma fiú becsaptál

Reny - Roma fiú becsaptál

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Reny
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 18, összesen 5151 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Roma fiú becsaptál

1./

Te miattad sírtam át, azt a sok-sok éjszakát,
mert Te vagy ki igérted, hogy mindig vigyáz rám,
Eldobtál könnyedén, mint elszáradt rózsát,
Te érted sírok át én minden éjszakát.

Refr.:

ROMA FIÚ BECSAPTÁL, de a szívem visszavár!
mert most még az is fáj, hogy búcsú nélkül elhagytál,
roma fiú becsaptál, és a szívem most is fáj,
mert tudom a boldogság, nélküled is rám talál.

2./

Nem szerettél tudom jól soha engemet,
megcsaltál és összetörted az én életem,
bánat marja az én szívem, jajj megbántottál,
érted sír most, érted sír egy tüzes magyar lány.

Refr.:

Roma fiú becsaptál, de a szívem visszavár,
mert most még az is fáj, hogy búcsú nékül elhagytál,
roma fiú becsaptál, és a szívem most is fáj,
mert tudom a boldogság, nélküled is rám talál.

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Ingyenes zenei programok a népzenétől a jazzen át a house-ig az egy hét múlva kezdődő MOZ.GO-n

Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós, Koszika és megannyi DJ


Egy hét múlva, június 12-én kezdődik és négy napon át tart a MOZ.GO. Közel 100 magyar filmet láthat majd a közönség, de számtalan ingyenes koncertet és zenei programot is kínál a Magyar Mozgókép Fesztivál. Többek között lesz Budapest Bár, Kaláka, Szirtes Edina Mókus, Vecsei H. Miklós és Koszika koncert, valamint a legkülönbözőbb stílusú DJ-k állnak majd a keverőpult mögé. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében három város, Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi várja majd a filmbarátokat a hazai filmek legnagyobb ünnepén.


Június 12-én 22 órakor a veszprémi FOTONban Dj Elf gondoskodik a jó hangulatról. Eklektikus szettjeiben előkerül a hip-hop, a disco és egyéb elektronikus zenei műfajok is. Lépett már fel Oliver Heldensszel, a Kraak&Smaakkal, a Stereo Mc’s-szel, de Iggy Pop előtt is melegítette már be a terepet.


Június 13-án 21 órakor szintén a FOTONban egy igazi kuriózum várja a nézőket: Sugár Pál és Lázár Lajos 1929-ben készített, erotikus jelenetei miatt sokáig betiltott filmje, a Rabmadár pereg majd, élő zenei kísérettel. A mai napig nagyon modern, izgalmas bűnügyi melodrámában Anna, a női börtön rabja, egyetlen éjszakára elhagyhatja a fogságot, és felkeresi a férfit, aki szerelmük hajnalán bűnbe sodorta, hogy számonkérje a cserbenhagyását. A filmben egy pillanatra feltűnik Szabó Lőrinc költő is. Ugyanott 23 órakor két filmes kötődésű DJ, Sam Starion & El Bublo együtt állnak a lemezek mögé. Sam Starion az elmúlt 15 évben a régi Instant-tól kezdve a Bánki-tó és Sziget Fesztiválon át egészen a soproni Pub Fiction klubbig számos helyen megfordult. El Bublo (Day4Night) pedig olyan nevekkel játszott már együtt, mint Avicii, Julian Jeweil, Joe Maker. Filmes pályafutása miatt 2020-ban állt újra DJ pult mögé. Zenei stílusa a house különböző árnyalatai a deep house-tól kezdve egészen a progresszívabb változatokig.



Sam Starion


Június 14-én 17:30-kor a Koszika-duó ad koncertet a FOTONban. Az ő világuk a magyar, a román és a cigány zenében gyökerezik. Az Erdélyi mesék című koncerten multikulturális hazájuk gazdag zenei szövevényét bátran ötvözik a neo soul, a reggae és a bossa nova műfajával. Aznap este 20.30-kor Nagy Anikó Mária és Lukácsy György. Az 1968 – Egy szerelem rekonstrukciója című műfajt teremtő alkotása lesz látható ugyanott. A vetítés után a film betétdalainak énekese, Koszika jazzénekesként ad koncertet. Őt 23 órakor a közismert színész és rendező, DJ Szabó Simon követi.



Szabó Simon


Június 14-én 17 órakor Veszprémben a Filmio Fröccsteraszon az Óváros téren Vecsei H. Miklós Cseh Tamás élettörténetét meséli el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig, több mint 20 dal kíséretében. 



Aznap 19 órakor pedig az 55 éves Kaláka lép fel ugyanott. (Aki megnézi a Hangvillában a róluk szóló dokumentumfilm premierjét, kényelmesen átér a koncertre.) Őket követi a színpadon 21:30-kor a Budapest Bár.



Kaláka


Június 15-én 18 órakor a FOTONban Szirtes Edina Mókus ad koncertet, aki saját zenei műfaját „öröm, izgalom, kíváncsiság, határtalanság és szabadságként” határozza meg. Aznap 19 órakor a tejszínhab.zenekart ismerheti meg a közönség. Az öttagú formáció tagjai közül négyen a Színművészeti Intézet hallgatói, Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila tanítványai, míg egyikük a Zeneakadémiára jár. Örök érvényű szövegeket (Arany János, Petőfi Sándor, William Shakespeare, Georg Büchner) a konvenciók megkerülésével, modern hangon szólaltassanak meg. 


Szombaton 21 órakor a 1920-as, '30-as, '40-es évek melódiáinak hiteles tolmácsa, a Hot Jazz Band A magyar film hőskora címmel ad koncertet, utána pedig 23 órakor DJ titzkrisztián kizárólag vinyl (bakelit) lemezekről játssza a szettjeit. A MOZ.GO-ra filmekből többé-kevésbé ismert dallamokkal készül. Vele párhuzamosan a FOTONban DJ LVL és Infraghandi tart filmes afterparty-t az eklektika jegyében.



Hot Jazz Band

 

A Magyar Mozgókép Fesztivál, a hazai film ünnepe a csodálatos Veszprém-Balaton régióban, különleges élmény a közönségnek és pezsgő találkozó a magyar filmeseknek. A legújabb magyar alkotásokkal, izgalmas sztárokkal, felejthetetlen moziélménnyekkel, közönségtalálkozókkal várja a filmbarátokat Veszprém, Balatonfüred és Balatonalmádi a mozikban és szabadtéri vetítéseken a hűs, balatoni estében június közepén.

 

Fotók: előadói hivatalos fotók