Előadó: | Panta Rhei |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Kriston Vízi József |
Keressük a zeneszerzőt! | |
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Keressük! |
Címkék: | Keressük! |
Tetteim kötözni jöhetne bármi felhő,
De miért maradjak fekve, hát kelek a falak mellől
Életem, de sokszor gyávaságba hajtott.
És kifordított szavak mögött rám nevettek csontos arcok.
Bámulom tüzes ujjaim, virágzik mind a tíz szál
És tudom, hogy végre én vagyok, én akit magaddal hívtál.
Élj a napban, hogy hűtsd az eget!
Élj a fagyban ford az eget!
Légy hát végre az, ami vagy
Rúgd le, a cipődre sár tapad.
Várhatod, helyetted nem old meg senki semmit.
Indulj útnak, és ha mást nem, de ennyit meg kell tenni.
Gyenge a láng, ha olcsón pusztul, és elalszik mikor kéne.
Kellene, hogy földet, világot vakítson éles fénye.
Élj a napban, hogy hűtsd az eget!
Élj a fagyban ford az eget!
Légy hát végre az, ami vagy
Rúgd le, a cipődre sár tapad.
Tetteim kötözni jöhetne bármi felhő,
De miért maradjak fekve, hát kelek a falak mellől
Életem, de sokszor gyávaságba hajtott.
És kifordított szavak mögött rám nevettek csontos arcok.
Bámulom tüzes ujjaim, virágzik mind a tíz szál
És tudom, hogy végre én vagyok, én akit magaddal hívtál.
Élj a napban, hogy hűtsd az eget!
Élj a fagyban ford az eget!
Légy hát végre az, ami vagy
Rúgd le, a cipődre sár tapad.
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál