dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
Pheta és Dani: Mitől várod?

Pheta és Dani - Mitől várod?

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: Pheta és Dani
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 50, összesen 4470 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Mitől várod?

te mitől várod, mitől vagy kitől mi az amitől belőled a tűz csak spontán kitör mi állít meg? mi tesz késszé? mi mozgat? mi az ami felhőt meg ködöt a lelkedben eloszlat?

Te mitől várod, mitől vagy kitől Mi az amitől belőled a tűz csak kitör Mi állít meg? mi tesz késszémi mozgat?/ Mitől válik körülötted minden kerek egésszé

felhő meg köd köd felhő, jön az magától is de főleg ha az ember a célja mellé hat méterrel ellő aztán egyszer felnő, s akkor veszi csak észre itt a földön semmi olyan nem nő amit látott a mesékben vagy a gyermekkori álma én is tudom hogy ilyenkor milyen nehéz megmaradni állva ha egyedül küzd valaki, nincs kitől a segítséget várja nem sokára maga alá temeti összetákolt vára a mi várunk áll, stabil bástya, tőle várjuk. Betömködi az életünk ha a falon esik pár lyuk Szégyen folt törölve, ezt ingyen kaptuk, úgy esett az ölbe, a mi hibáinkért más lett meggyötörve. ezt te mitől várod?

2x

Te mitől várod, mitől vagy kitől Mi az amitől belőled a tűz csak kitör Mi állít meg? mi mozgat?/mi tesz késszé Mitől válik körülötted minden kerek egésszé

Hé/ ismerős, jártam már itt álmomban Édes ez a hely akár a töltelék a bonbonban Mikor idehívtak jót nyomtam velem mozdult minden tér Itt ez belefér,itt nem lankadtak kezek, valahogy ezek mások ezek Egymás felé hajlanak, adnak nem elvesznek Építenek nem tönkre tesznek Felvesznek sok elejtett apró morzsát mit a szél hordott szét Mesélhetnék erről egy egészestés regényt Ebben a cirkuszban rend van A porondmester jelen, Terve aprólékos Ebben a cirkuszban rend van
A porondmester jelen, Terve aprólékos


olyan voltam mint aki ébren álmodik, egy nyárvégen, de asszem ezen sikerült már átlépnem más helyzetét már átérzem, mert volt szép is de régvolt, és tudom jól hogy nincs mindig vaníliából az égbolt de ami fölötte vár rám az mindent megér mert a teremtőnek több vagyok mint kísérleti fehér-egér, ezzel mi az ami felér itt nincsen felár a kegyelem ingyen van, csak a határidő lejár szóval: vártam. de kitől? egy lánytól hogy változzon az életéből az enyémbe valamit áthozzon vártam. Többet mint gondolnád. még mindig csak néztem mikor te már rég a ingjét gombolnád. vártam, de már tudom ez is csak a terv része, ezt jelölte ki számomra az édenkert kertésze és sokszor szükség van rá, kell a pozitív reflex, hogy bírd akkor is mikor az igaz szerelemből ex lesz, vagy ha vesztesz nem neked áll a zászló, kell akkor is hogy megvigasztaljon pár szó te mitől várod?

te mitől várod, mitől vagy kitől mi az amitől belőled a tűz csak kitör mi állít meg? mi tesz késszé? mi mozgat? mi az ami felhőt meg ködöt a lelkedben eloszlat?

Sokba kerül a boldogság, de valójában ingyen van Nincstelen vagy mert a rendszer van bajban Megtalálod naponta a kincset még frissen Tudjad közbe mindenez permet nélkül sehol sincsen Látom szakaszosan látok, pörget ez hinta Régen bringa, ma színre szórt karosszéria Lett a mézes madzag, az ezer arcú csalfa nő Igazi, igazi meggyötrő, ahogy erőszakkal szeretik a nőket Úgy fon hálójába, ne gondold a tied mert, ez az ő álma Bárgyú mosolya hömpölyög, áramlatba szippant Megcsal aztán eldob, mindegy a korod, mindegy a porond Iskola vagy meló, barát vagy ellenség Lénye valós igazi rejtőzködő ellenség Semmi melegség, fagyos egy jellem/ Az ajánlata csábító, de köszönöm nem

te mitől várod, mitől vagy kitől mi az amitől belőled a tűz csak spontán kitör mi állít meg? mi tesz késszé? mi mozgat? mi az ami felhőt meg ködöt a lelkedben eloszlat?

Te mitől várod, mitől vagy kitől Mi az amitől belőled a tűz csak kitör Mi állít meg? mi mozgat?/ mi tesz késszé Mitől válik körülötted minden kerek egésszé

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

 

A Kisfaludy Színpadnál egy háromezer kötetes könyvkamion állomásozik majd, ahol a szerzők dedikálják műveiket. Itt lesz mások mellett Fábián Janka és a balatonfüredi származású Karády Anna, akik a romantikus történelmi regényeik révén váltak népszerűvé, dedikál Vida Ágnes pszichológus, aki a Babapszichológia és az Álomba ringató praktikák című könyveivel, illetve a gyermeknevelési és várandósságról szóló blogjáról vált ismertté, valamint találkozhat a közönség Kötter Tamás íróval is.




Rendhagyó irodalomóra keretében mutatkozik be a Helyőrség.ma című antológia. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő beszélget Regős Mátyás és Bék Timur költőkkel.


Ezt követően  Szalay-Bobrovniczky Vince író és Szatmári Péter szerkesztő mutatja be A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvét. 


Minden nap jazz zene szól majd a Vaszary kertben és a Blaha Lujza utcán felállított szabadtéri színpadokon, borpavilonok, könyvsarok és vendéglátóhelyek kínálata fogadja a látogatókat. Gyerekprogramokon vehetnek részt a legfiatalabbak, a felnőtteket pedig borbemutató és borkóstoló várja. 



Hajdu Klára Quartet


Cserép László beszélt arról is, hogy Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján forgatott romantikus játékfilm, a Pacskovszky József által rendezett Majdnem menyasszony összesen nyolc jelölést kapott a Könyv bor jazz fesztivállal egyidőben zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon.     


- A filmről az alkotók beszélgetnek majd, köztük Hajdu Tibor, az egyik főszereplő, és bemutatják Frenyó Zoltán filozófus, eszmetörténész Európa című kötetét is - mondta. 


A három Cholnoky fivér, a két író és a geográfus történetét meséli el Géczi János író a Tiltott Ábrázolások Könyvéből című kötetében, melyet maga a szerző mutat be.     


- Antall Józseffel a világszínpadon címmel írt könyvet a rendszerváltozásról és az első szabadon választott miniszterelnökről Kodolányi Gyula. A szerző 1989-től Antall József, majd Boross Péter miniszterelnök külügyi tanácsadója volt, közvetlen közelről szemlélte az akkori eseményeket, ezekből oszt meg néhányat az irodalmi esten - fűzte hozzá. 


Borozgatás mellett ismerhetik meg az érdeklődők Ambrus Lajos-Kovács Gyula Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című kötetét, a szerzőkkel Figula Mihály borász beszélget majd.  


- Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách-enciklopédia című kötetéről beszél majd, amely egy 372 címszóba sűrített elemzés Az ember tragédiájáról


- fűzte hozzá a szervező, aki kiemelte: a fesztivál minden rendezvénye szabadon látogatható, de néhány program, például a borkóstoló, regisztrációköteles. 



Gyukli Pincészet, Balatonfüred


 

Fotók: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál