Előadó: | Le Prelude |
---|---|
Album: | Arccal a földnek |
Megjelenés: | 1995 |
Hossz: | 04:42 |
Szövegírók: |
Bella István |
Hauber Zsolt Kormos Z. Zsolt |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Dance |
Címkék: | Keressük! |
Ha nem alszol velem, meghalok, úgy hiszem,
Le sem húnyom szemem, elfog a félelem,
S valaki végtelen szem néz rám hidegen
A semmit nézdelem, nézem a semmiben.
Oly csönd, oly jégverem, nagy csönd lesz hirtelen
Hogy azt is hihetem, megállott a szívem,
Hát ne hagyj énvelem, aludj mindig velem,
Egyetlen Kérelem, ébredj mindig velem!
Ha nem alszol velem, meghalok, úgy hiszem,
Le sem húnyom szemem, elfog a félelem
És rezzenéstelen, csak a Nem, a Nem, a Nem
Folyik át hűvösen, hidegen eremen.
Oly csönd, oly jégverem, nagy csönd lesz hirtelen
Hogy azt is hihetem, megállott a szívem,
Hát ne hagyj énvelem, aludj mindig velem,
Egyetlen Kérelem, ébredj mindig velem!
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál