dalszöveg, előadó kereső
Dalszöveg, előadó kereső
előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Tartalom
MC Forma: Mélypont

MC Forma - Mélypont

off off off off off
Album: nincs kép
Előadó: MC Forma
Album: Keressük!
Szövegírók: Keressük a szövegírót!
Zeneszerzők: Keressük a zeneszerzőt!
Kiadó: Keressük!
Stílus: Keressük!
Címkék: Keressük!
Megtekintve: Ma 1, összesen 33111 alkalommal
Tartalom
Dalszöveg

Mélypont

Egészséges elmék, elfelejtett emlék, ami már régen megtörtént, mikor magadnak hoztál törvényt, s aszerint éltél, aszerint nevelkedtél, de az életed megtorpant egy kérdésnél, megálltál egy késnél, és gondolatba vetted az öngyilkos tettet, mert az életed megromlott, ez nem tetszett. Ereszkedett egy hosszú szintet az életviteled, de a hiteled megmaradt, régi sok szép, jó elszaladt. Egy kissé egyedül érezheted magad, de az életben tartó erő most a tollad, amiből a tinta nap mint nap vízesésként folyhat, azokról akik hazudnak és hazugnak tartanak, mert nem látják a mondanivalódban a tartalmat és eldönteni a tetteit, hogy hova tartoznak, hova tartanak, hogy mit is akarnak jelenteni. Számodra elfelejteni könnyebb, mint megérteni. Sajnos e világban e meglátásból akad temérdeknyi. Magadnak akarsz bizonyítani, te többet érsz, ha kell, ha baj van te mész. A félelmi változó az érzésekkel szemben elenyész, itt a számító fejezet nem a teremtés, hanem a befejezés, hanem a befejezés.

Refrén:
Mikor a mélypont magába húz, magába ragad, már nem látsz semmit csak egy óriási falat, ami közted és a külvilág között áll, az ember hiába vár, hiába kiabál, a segítség nem jön, beragadt, valahol elakadt. Magadra vagy utalva, találd meg a kiutat, hogyha tudod, hogyha mered, egyszer még lehet saját kezedben az életed.

Saját magad ásta árokból, pillant a szemed sarkából fel, hogy mit élsz át, azt ember nem képzeli el. Neked nem kell, hogy mindent lenyelj, neked nem kell senkinek megfelelj, neked nem kell, hogy egyetlen dologért s te kellj, csak a kint, akkor legalább már belül ne szemetelj. Nem fontos, hogy olyan magasra eljuss mint az Eiffel, csak termelj te is néhány pozitív gondolatot, csak teremtsél kollektív gondolkodásmódot, csak mondjál egy-két őszinte mondatot, csak tartsd be és az életed ugrani fog egy 180 fokot, kérlek a feladat adott. A kérdés, hogy véghez viszed-e vagy feladod, a tapasztalatot, azt lassítani nem érdemes, nem végzetes, de kétes, mert ha belevágsz teljes átalakulás, ez egy teljes élet meglátás, feladás a jobbért. Van ember kinek ennyit ez már valamikor megért, van ember, ki a harc helyett, ha tud, inkább megért, van ember, ki már nagyon sokat elért, mert a tetteit átlátta, kereste ő a veszélyt, ha te is ki akarsz jutni, csak hallgasd végig újra ezt az esszét, csak hallgasd végig újra ezt az esszét.

Refrén 2-szer

előadó, zeneszöveg betűválasztó
Válassz előadót:
0-9
a
b
c
d
e
f
g
h
i
j
k
l
m
n
o
p
q
r
s
t
u
v
w
x
y
z
Hírek
Hírek

Könyv-, bor- és jazzfesztivált rendeznek Balatonfüreden június közepén

Könyvbemutatók, irodalmi beszélgetések és szabadtéri koncertek várják az érdeklődőket a Könyv bor jazz nevű fesztiválon Balatonfüreden június 12. és 16. között.

 

A Kisfaludy Színpadnál egy háromezer kötetes könyvkamion állomásozik majd, ahol a szerzők dedikálják műveiket. Itt lesz mások mellett Fábián Janka és a balatonfüredi származású Karády Anna, akik a romantikus történelmi regényeik révén váltak népszerűvé, dedikál Vida Ágnes pszichológus, aki a Babapszichológia és az Álomba ringató praktikák című könyveivel, illetve a gyermeknevelési és várandósságról szóló blogjáról vált ismertté, valamint találkozhat a közönség Kötter Tamás íróval is.




Rendhagyó irodalomóra keretében mutatkozik be a Helyőrség.ma című antológia. Farkas Wellmann Endre főszerkesztő beszélget Regős Mátyás és Bék Timur költőkkel.


Ezt követően  Szalay-Bobrovniczky Vince író és Szatmári Péter szerkesztő mutatja be A Waldheim-ügy és Ausztria című könyvét. 


Minden nap jazz zene szól majd a Vaszary kertben és a Blaha Lujza utcán felállított szabadtéri színpadokon, borpavilonok, könyvsarok és vendéglátóhelyek kínálata fogadja a látogatókat. Gyerekprogramokon vehetnek részt a legfiatalabbak, a felnőtteket pedig borbemutató és borkóstoló várja. 



Hajdu Klára Quartet


Cserép László beszélt arról is, hogy Herczeg Ferenc A fehér páva című regénye alapján forgatott romantikus játékfilm, a Pacskovszky József által rendezett Majdnem menyasszony összesen nyolc jelölést kapott a Könyv bor jazz fesztivállal egyidőben zajló Magyar Mozgókép Fesztiválon.     


- A filmről az alkotók beszélgetnek majd, köztük Hajdu Tibor, az egyik főszereplő, és bemutatják Frenyó Zoltán filozófus, eszmetörténész Európa című kötetét is - mondta. 


A három Cholnoky fivér, a két író és a geográfus történetét meséli el Géczi János író a Tiltott Ábrázolások Könyvéből című kötetében, melyet maga a szerző mutat be.     


- Antall Józseffel a világszínpadon címmel írt könyvet a rendszerváltozásról és az első szabadon választott miniszterelnökről Kodolányi Gyula. A szerző 1989-től Antall József, majd Boross Péter miniszterelnök külügyi tanácsadója volt, közvetlen közelről szemlélte az akkori eseményeket, ezekből oszt meg néhányat az irodalmi esten - fűzte hozzá. 


Borozgatás mellett ismerhetik meg az érdeklődők Ambrus Lajos-Kovács Gyula Gyümölcsök és praktikák a Tündérkertből című kötetét, a szerzőkkel Figula Mihály borász beszélget majd.  


- Praznovszky Mihály irodalomtörténész Madách-enciklopédia című kötetéről beszél majd, amely egy 372 címszóba sűrített elemzés Az ember tragédiájáról


- fűzte hozzá a szervező, aki kiemelte: a fesztivál minden rendezvénye szabadon látogatható, de néhány program, például a borkóstoló, regisztrációköteles. 



Gyukli Pincészet, Balatonfüred


 

Fotók: Könyv-Bor-Jazz Fesztivál