Előadó: | Csókos Asszony |
---|---|
Album: | Keressük! |
Szövegírók: |
Szilágyi László |
Zerkovitz Béla |
|
Kiadó: | Keressük! |
Stílus: | Operett |
Címkék: | Keressük! |
kisasszony ne legyen oly bohó
az élet nem csak muzsikaszó
Nekem még csak szépség...
..és illúzió.
A május: az a bizakodás,
de összel ha jő a hervadás.
Ha ősz lesz eső lesz,
Majs sok eső esik reám csudás.
Az ősz is elszáll, s jő a csúnya tél
S a hóviharban jó egy hű fedél.
Van a Bajza utca sarkán
egy kis palota
Kisasszony ah boldogtalan
Jöjjön el oda
A kapuja mindig tárva,
Agazdája magát várja
Hogy a gondot homlokáról elűzze tova.
Van a Bajza utca sarkán
Egy kis palota.
Kisasszony ha boldogtalan
Jöjjön el oda!
A kapuja mindig táva
a gazdája magát várja!
Szép kisasszony, jó kisasszony,
jöjjön el oda!
Van a Bajza utca sarkán
Egy kis palota.
Kisasszony ha boldogtalan
Jöjjön el oda!
oda, oda, ó jöjjön el oda..
Az MBH Bank Gourmet Fesztivál zárónapján a kulináris kalandozások és a színházi műfaj improvizatív elemei elegyednek a közönség előtt formálódó gasztro-kulturális élménnyé. A Flódni című előadás „alapanyagait” két összetevő adja: egyrészt Stahl Judit gasztronómiai szakértelme, másrészt neves színészek improvizációs talentuma, a produktum pedig egyedi és megismételhetetlen.
Amit láthatunk, az egy „improvizációs gasztroszínház, sok röhögéssel, alapvetően édes ízben, és némi savanykás zamattal” – meséli Stahl Judit, a Flódni előadás megálmodója. A recept pofonegyszerű: elegyítik a színházi rögtönzést, a gasztronómia kultúrtitkait és a hajdani zsidó Budapest történetét. Aztán az improvizációs műfaj négy kiváló színésze tálalja a nézőknek Stahl Judit főztjét. „Pont olyan sül ki belőle, mint egy finom flódni” – meséli Stahl. Az előadást – melynek szituációs ötleteiben jelentős szerepet vállalt Stahl Judit lánya, Stahl-Bohus Hanna is - egy kiváló színészgárda viszi színpadra, így az MBH Bank Gourmet Fesztivál programhelyszínén az improvizációs színjátszás kiválóságai, Jordán Adél, Stefanovics Angéla, Kálloy Molnár Péter és Szabó Győző lépnek majd színre.
Fotó: Gourmet Fesztivál